Crypto

UE va acorda ajutoare de stat unor companii precum Tesla şi BMW

A.P.
Internaţional / 27 ianuarie

UE va acorda ajutoare de stat unor companii precum Tesla şi BMW

Uniunea Europeană a aprobat, marţi, un plan care prevede acordarea de ajutoare de stat unor companii precum Tesla şi BMW, pentru susţinerea producţiei de baterii destinate vehiculelor electrice, ajutând blocul comunitar să reducă importurile şi să concureze cu liderul acestei industrii, China, relatează Reuters, citat de News.

Aprobarea proiectului european de inovaţii în domeniul bateriilor, în valoare de 2,9 miliarde de euro, urmează lansării, în 2017, a Alianţei Europene a Bateriilor, care are ca obiectiv susţinerea industriei în timpul tranziţiei de la carburanţii fosili.

"Comisia Europeană a aprobat îmtregul proiect. În următoarea etapă vor urma notificările de finanţare individuală şi sumele de finanţare pe companie", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei din Germania. Proiectul se va derula până în 2028.

Pe lângă Tesla şi BMW, între cele 42 de companii care s-au înscris în program pentru a primi ajutoare de stat se află Fiat Chrysler Automobiles, Arkema, Borealis, Solvay, Sunlight Systems şi Enel X.

În China sunt produse 80% din celulele de baterii litiu-ion, dar UE a afirmat că ar putea să îşi asigure necesarul până în 2025.

Finanţarea proiectului va proveni din Franţa, Germania, Austria, Belgia, Croaţia, Finlanda, Grecia, Polonia, Slovacia, Spania şi Suedia. Programul mai are ca obiectiv atragerea a 9 miliarde de euro de la investitori privaţi, potrivit Comisiei Europene.

Germania a mai arătat că Berlinul a alocat aproape 1 miliard de euro alianţei pentru celulele de baterii, intenţionând să sprijine proiectul cu circa 1,6 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro