UE va impune sancţiuni economice împotriva armatei din Myanmar

J.P.
Internaţional / 01 martie

UE va impune sancţiuni economice împotriva armatei din Myanmar

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a condamnat, duminică, represiunea soldată cu morţi din Myanmar şi a confirmat impunerea de sancţiuni, informează AFP, citat de Agerpres.

"Violenţa nu va conferi legitimitate răsturnării ilegale a guvernului ales democratic", a avertizat Borrell într-un comunicat de presă.

"Trăgând asupra cetăţenilor neînarmaţi, forţele de securitate au făcut dovada unui dispreţ flagrant faţă de dreptul internaţional şi trebuie trase la răspundere", scrie şeful diplomaţiei europene.

ONU a anunţat că deţine "informaţii credibile" conform cărora cel puţin 18 persoane au fost ucise duminică în represiunea violentă a protestelor împotriva loviturii de stat din Myanmar.

"Autorităţile militare trebuie să înceteze imediat să utilizeze forţa împotriva civililor şi să permită populaţiei să îşi exprime dreptul la libertatea de exprimare şi de întrunire", a insistat Josep Borrell.

"Uniunea Europeană va lua în curând măsuri ca răspuns la aceste evoluţii ", a adăugat înaltul oficial european.

Luni, miniştrii de externe din statele membre ale UE au decis impunerea de sancţiuni ţintite împotriva intereselor economice şi financiare ale armatei birmaneze.

"În această ţară, ei sunt antreprenori şi deţin părţi din economie", a explicat Josep Borrell la o conferinţă de presă după reuniunea de luni. Aceste sancţiuni urmează să fie finalizate în următoarele zile şi vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Jurnalul Oficial al UE.

Consiliul de Afaceri Externe - ce grupează miniştrii de externe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene -, reunit luni la Bruxelles, a adoptat o declaraţie comună în care afirmă că "UE este pregătită să adopte măsuri restrictive vizând responsabili direcţi de lovitura de stat militară şi interesele lor economice".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro