Un judecător federal a respins procesul deschis de echipa lui Trump în Pennsylvania

J.P.
Internaţional / 22 noiembrie 2020

Un judecător federal a respins procesul deschis de echipa lui Trump în Pennsylvania

Un judecător federal a respins procesul deschis de echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump în Pennsylvania, spunând că acesta conţine argumente juridice "lipsite de fundament", relatează news.ro.

Judecătorul Matthew Brann din Williamsport (Pennsylvania) a respins o cerere prin care echipa lui Trump căuta să împiedice oficialii statului să certifice rezultatele alegerilor prezidenţiale în acest stat.

Brann a mai spus că el nu are autoritatea "de a lua dreptul de vot nici măcar al unei singure persoane, să nu mai vorbim despre milioane de cetăţeni".

În decizia de 37 de pagini, Brann a spus că echipa campaniei lui Trump i-a cerut să "priveze de drepturi aproximativ 7 milioane de alegători" şi că nu a putut găsi niciun caz în care un reclamant "a căutat o cale de atac atât de drastică în contestarea unor alegeri".

El a subliniat că în faţa curţii au fost aduse argumente fără bază şi că au fost făcute "acuzaţii speculative".

"În Statele Unite ale Americii, asta nu poate justifica luarea dreptului electoral nici măcar al unui singur alegător, să nu mai vorbim despre toţi votanţii din al şaselea cel mai populat stat", a scris judecătorul.

Procesul a fost deschis pe 9 noiembrie, la şase zile după alegerile prezidenţiale. A fost susţinut că oficialii electorali din districte au gestionat necorespunzător voturile exprimate prin corespondenţă. Unele districte şi-au anunţat alegătorii că pot modifica mici defecte, precum lipsa "plicurilor confidenţiale", iar altele nu.

"Această revendicare, precum monstrul lui Frankenstein, a fost cusută la întâmplare", a mai scris Brann, judecător republican numit de fostul preşedinte Barack Obama.

Calea de atac căutată de echipa de campanie a lui Trump, a adăugat el, a mers prea departe.

Într-un comunicat, echipa preşedintelui în exerciţiu a transmis că va căuta să facă apel la Curtea de Apel. "Suntem dezamăgiţi că nu am avut nici măcar ocazia de a ne prezenta dovezile la o audiere".

Din ziua alegerilor, echipa lui Trump a dat în judecată comitetele electorale din districtele Philadelphia, Allegheny, Chester, Delaware, Montgomery, Northampton şi Centre. Curtea Supremă din Pennsylvania a respins marţi procesul din Philadelphia, iar în hotărâre a fost arătat că oficialii nu au încălcat legea statală prin menţinerea distanţei de cel puţin 5 metri între observatori şi cei care au numărat voturile.

A fost cerută şi o a renumărare a voturilor în Georgia, după ce prima - realizată manual, finalizată joi şi cerificată vineri - nu a fost în favoarea lui Trump. Echipele de campanie pot cere renumărarea automată, dacă diferenţa este de 0,5%. Rezultatul certificat arăta că democratul Joe Biden a avut 49,51% dintre voturi, iar Trump, 49,25%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. uRMARESC CU MARE CURIOZITATE relatia dintre verdictul judecatorilor si culoarea politica a celor care i-au numit in functie . Am impresia ca exista o marcata corelatie intre acestea , fapt care " cam " desfinteaza sau , ma rog , relativizeaza binisor , afirmatia ca intr-un stat democratic - si SUA e de acest fel ,nu ?-justitia e independenta si obiectiva deci apartinica .Daca cineva mai priceput si mai perseverent ca mine ar face un tablou cat mai complet al cazurilor judecate si al vedictelor date cu ocazia acestor alegeri cred ca s-ar da o grea lovitura fariseismului acestei pretentii .ATATA TIMP CAT IN JUSTITIE NUMIRILE SUNT FACUTE DE POLITICIENI JUSTITIA VA FI SUBORDONATA IN DIVERSE GRADE POLITICULUI. DOAR CAND PUTEREA JUDECATOREASCA VA AVEA IN SPATE ACEIASI LEGITIMITATE CA CEA POLITICA -ADICA VOTUL POPULAR - EA VA PUTEA DEVENI EFECTIV INDEPENDENTA ! IN REST , E DEZIDERAT SI DEMAGOGIE .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9197
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1624
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7767
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8675

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro