Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Un oficial BCE cere Spaniei să adopte reforme ambiţioase pentru a sprijini redresarea economiei

J.P.
Internaţional /

Un oficial BCE cere Spaniei să adopte reforme ambiţioase pentru a sprijini redresarea economiei

Pablo Hernandez de Cos, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a cerut oficialilor din Spania să profite de răspunsul monetar şi fiscal fără precedent al zonei euro la criză pentru a implementa reforme economice ambiţioase şi cuprinzătoare, conform Bloomberg.

Autorităţile de la Madrid trebuie să adopte politici care sunt proporţionale cu magnitudinea dificultăţilor cu care se confruntă economia, a scris oficialul BCE într-un articol publicat duminică în ziarele spaniole. Implementarea acestor politici vor face ca măsurile de relaxare ale BCE şi fondul UE de relansare, de 750 miliarde euro, sunt cât mai eficiente posibil în stimularea redresării economiei spaniole, a explicat Hernandez de Cos, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Spaniei. El a reiterat că BCE "va face tot ce este necesar" pentru a sprijini economia regiunii.

Spania trebuie "să implementeze urgent o strategie de reformă de lungă durată, ambiţioasă şi cuprinzătoare, care să rezolve dificultăţile structurale cu care se confruntă economia", a declarat oficialul BCE. Acesta a cerut Guvernului de la Madrid şi Parlamentului să implementeze un plan de consolidare pe termen mediu, după atenuarea efectelor crizei.

"Viitoarea noastră bunăstare depinde de strategia economică care îmbină aceste principii", a avertizat Hernandez de Cos.

Spania, una dintre naţiunile cel mai afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a raportat un declin istoric al economiei în trimestrul doi din 2020, reculul de 18,5% ştergând toată redresarea de după criza financiară din 2008. Contracţia, mai accentuată decât se aşteptau analiştii - 16,6% - vine după o scădere de 5,2% în primul trimestru din 2020, provocând cea mai severă recesiune înregistrată vreodată de economia spaniolă. Este cel mai sever declin înregistrat până acum în Europa.

Spania este a patra economia a zonei euro iar Guvernul de la Madrid se aşteaptă la un declin al PIB-ului de 9,2% în 2020, şi la o creştere de 6,8% în 2021. Scăderea din acest an va fi mai accentuată decât cea din timpul crizei cu care s-a confruntat Spania în perioada 2008-2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie