Unde călătoresc românii cu ocazia sărbătorilor de iarnă

G.D.
Miscellanea #Turism / 28 octombrie 2022

Unde călătoresc românii cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă precedente au fost încă marcate de restricţii, însă pentru Crăciunul şi Revelionul care urmează, absolut toate destinaţiile turistice populare ale românilor sunt deschise, conform unui comunicat remis redacţiei. Ca atare, mai mulţi turişti români au efectuat, până la ora actuală, rezervări pentru toate continentele.

Potrivit consultanţilor DAL Travel, cererea pentru sărbătorile de iarnă înregistrează o creştere de 30% până la ora actuală, faţă de anul precedent, iar 65% dintre circuitele şi pachetele turistice pentru Crăciun şi Revelion au fost deja rezervate.

Conform sursei citate, printre cele mai solicitate destinaţii de sărbători se numără Egipt, Mexic, Zanzibar (Tanzania), Bali (Indonezia), Turcia, Franţa, în special pentru Paris, dar şi Africa de Sud, Filipine şi Sri Lanka.

"Alături de creşterea cererii faţă de anul precedent, în această toamnă am observat tendinţa turiştilor de a efectua rezervările mai devreme pentru sărbătorile de iarnă. Vorbim de o predictibilitate mai mare în acest an şi în plus, cu cât rezervi mai devreme, cu atât beneficiezi de mai multe avantaje, precum alegerea hotelului sau a destinaţiei preferate, dar şi de tarife mai bune. Turiştii noştri preferă în continuare circuitele şi destinaţiile îndepărtate, locuri inedite de pe toate continentele. Majoritatea ţărilor au eliminat total restricţiile post - pandemice, iar o parte, în special din Asia, au relaxat condiţiile de intrare în ţară. Observăm o creştere mare a cererii pentru Extremul Orient, unde majoritatea destinaţiilor au fost închise în timpul pandemiei şi, fireşte, pentru America Latină şi în particular pentru Mexic", precizează Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Românii caută, de sărbători, în general destinaţii calde, însorite, cu acces la mare sau la ocean, experienţe culturale, dar şi destinaţii europene inedite.

Iată care sunt principalele destinaţii alese de români, pe continente:

America de Sud şi Centrală:

Mexic este "vedeta" îndepărtată a perioadei de sărbători, turiştii având la dispoziţie mai multe programe pentru această destinaţie.

Revelion în Mexicul Colonial ("Guadalajara, Guadalajara... cu mariachi, tequila şi plajă la Cancun") este unul dintre cele mai căutate programe. Timp de 10 zile (27 decembrie - 5 ianuarie), turiştii se vor bucura de o autentică fiestă mexicană pe muzica mariachilor şi a folclorului mexican, cu meniu şi băuturi tradiţionale, totul într-o petrecere plină de culoare şi bucurie. Costul pachetului, care include şi zbor, este de 3500 de euro, iar turiştii vor fi cazaţi în Mexico City, San Miguel de Allende, Guadalajara şi Cancun.

Panama şi Costa Rica sunt două destinaţii foarte solicitate de sărbători. Sub genericul "Revelion în paradisul tropical din America Centrală", turiştii au ocazia de a vizita unele dintre cele mai importante parcuri naţionale din această parte de lume, care păstrează încă nealterat ritmul naturii. În Panama, faimoasă datorită spectaculosului Canal Panama, dar şi datorită naturii de o frumuseţe copleşitoare, veţi fi seduşi de o lume aparte, oameni foarte prietenoşi, muzică şi mâncăruri specifice. Veţi petrece câteva zile de sejur în regim All Inclusive şi un Revelion exotic în Peñas Blanca, cea mai faimoasă plajă din Panama. În Costa Rica, supranumită "Elveţia din America Centrală" datorită stilului de viaţă, dar şi datorită topografiei incredibil de variate, veţi descoperi vulcani magnifici, vegetaţie luxuriantă, izvoare termale, păduri de mangrove, lagune cu apă cristalină şi plaje sălbatice. Circuitul durează 12 zile, în perioada 27 decembrie - 7 ianuarie şi costă 4100 de euro.

Alte destinaţii căutate din America Latină sunt Ecuador şi Galapagos, subliniază sursa citată.

Argentina, Uruguay şi Brazilia sunt destinaţiile de top ale Americii de Sud motiv pentru care DAL Travel a pregătit, datorită cererii în creştere, un program în care se vizitează cele trei ţări, denumit "Revelion sud-american". Acordurile tangoului argentinian din Buenos Aires, "Parisul Americii Latine", reprezintă numai unul dintre nenumăratele motive pentru a petrece un Revelion inedit în această metropolă. Grandoarea cascadelor Iguassu înscrise pe lista Patrimoniului Natural UNESCO şi exotismul celei mai frumoase metropole din lume, Rio de Janeiro, sunt alte câteva argumente. Programul se va derula în perioada 27 decembrie - 7 ianuarie şi costă 4000 de euro.

Asia:

Filipine reprezintă una dintre destinaţiile care revin în forţă. DAL Travel propune o "Aventură de 5 în Filipine, Cercul de foc al Pacificului", în perioada 28 decembrie - 9 ianuarie, costul pachetului turistic fiind de 4990 de euro. Din arhipelagul filipinez situat în "Cercul de foc al Pacificului" se vor vizita: Manila - capitala Filipinelor, urmând apoi Insula Boracay şi Insula Palawan, incluse în topul celor mai frumoase insule de pe Pământ. De reţinut că pentru cei cu adeverinţă de vaccinare, autorităţile filipineze nu mai solicită "boosterul"!

Indonezia revine în topul preferinţelor, în special cu insulele Bali şi Lombok. Bali este faimoasă pentru plajele minunate, luxuriantele păduri tropicale, sculpturile în lemn, peşterile sacre şi nu în ultimul rând pentru moştenirea culturală a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibilă în cele peste 20.000 de temple şi altare, motiv pentru care mai este cunoscută şi ca "Insula celor 1000 de temple". Cel mai solicitat pachet turistic este un circuit complex în perioada 28 decembrie - 10 ianuarie, la tariful de 2900 de euro de persoană.

Sri Lanka rămâne o destinaţie căutată şi sigură pentru turişti şi mai accesibilă ca tarif. Un pachet turistic de Revelion, în perioada 29 decembrie - 11 ianuarie, ajunge la 2270 de euro de persoană.

Thailanda este, ca de obicei, cea mai populară destinaţie a Extremului Orient, un Revelion de 10 zile în insulele Krabi şi Phi Phi costând 2190 de euro. De asemenea, există şi pachete turistice combinate, precum Thailanda - Malaezia - Singapore.

Africa:

Africa de Sud este în topul preferinţelor, programul favorit al turiştilor incluzând şi Cascada Victoria din Zimbabwe, vecină. Un pachet turistic de Revelion în perioada 28 decembrie - 10 ianuarie ajunge la 3270 de euro şi include vizitarea Capului Bune Speranţe, a oraşelor Capetown şi Pretoria şi a Parcului Naţional Kruger.

Zanzibar, insula care aparţine de Tanzania, este, deja, de câţiva ani, una dintre principalele destinaţii exotice ale românilor. Programul "Safari şi plajă la Oceanul Indian" are loc în perioada 28 decembrie - 6 ianuarie, costă 3700 de euro şi include, pe lângă casa natală a lui Freddie Mercury din Zanzibar şi vizitarea unor obiective turistice de pe continent precum masivul Kilimanjaro, triburile Masai sau Parcul Naţional Serengeti.

Egipt rămâne destinaţia populară a Africii de Nord, un Revelion Deluxe de 13 zile cu cazare la hoteluri de 5 stele, care include un amplu circuit la piramide şi temple, o croazieră pe Nil, dar şi sejur la Hurghada, costând 2490 de euro.

Alte destinaţii populare din nordul Africii, aflate în topul cererii, sunt: Tunisia şi Maroc.

În Orientul Apropiat, Liban este o destinaţie care îşi revine în forţă, fiind căutat alături de Iordania şi Turcia (Cappadocia), subliniază sursa citată.

Europa:

În special pentru bătrânul continent, dar şi pentru alte destinaţii, există tendinţa de a uni Crăciunul şi Revelionul în cadrul aceluiaşi pachet turistic, pornind de la circuitele Pieţelor de Crăciun până la alte tipuri de programe.

În top conduce un program care îmbină Crăciunul în Sicilia şi Revelionul în Malta - ambele, destinaţii deja populare printre români. Programul durează 11 zile şi costă 1480 de euro.

Dintre marile metropole europene, cele mai căutate pentru Revelion sunt Paris şi Berlin, iar una dintre cele mai accesibile destinaţii ca tarif este Albania, unde un pachet turistic costă între 900 şi 1000 de euro de sărbători.

De asemenea, una dintre vedetele europene ale sărbătorilor de iarnă este Portugalia, atât partea continentală, cât şi arhipelagurile Azore şi Madeira, se menţionează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro