Unirea Shopping Center nu reuşeşte să blocheze oferta de preluare a Electromagnetica de către Infinity Capital

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2023

Unirea Shopping Center nu reuşeşte să blocheze oferta de preluare a Electromagnetica de către Infinity Capital

English Version

Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea de suspendare a deciziei prin care ASF aprobase oferta

Decizia instanţei nu este definitivă

Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea formulată de Unirea Shopping Center privind cererea de suspendare a deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică de preluare obligatorie a Electromagnetica de către Infinity Capital Investments, conform unui raport publicat, ieri, de fosta SIF Oltenia, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, instanţa a obligat Unirea Shopping Center la plata a 12.000 de lei drept cheltuieli de judecată (onorariu de avocat) către Infinity Capital Investments. Decizia instanţei, ce a fost pronunţată în data de 8 noiembrie, nu este definitivă, putând fi atacată în termen de cinci zile de la comunicare.

În data de 24 octombrie, ASF a aprobat oferta publică de preluare obligatorie a Infinity Capital Investments pentru 62,9% din Electromagnetica, operaţiune ce se desfăşoară în perioada 1 - 14 noiembrie. Preţul la care Infinity Capital Investments achiziţionează acţiuni în cadrul ofertei este de 0,181 lei pe titlu, sub cel curent din piaţă. În data de 20 septembrie, Infinity Capital Investments achiziţionase 8,9% din Electromagnetica, ajungând astfel să deţină circa 37% din producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat.

Tot ieri, fosta SIF Oltenia a anunţat vânzarea a 25,8 milioane de acţiuni Băile Tuşnad, echivalentul a 8,57% din companie, la preţul de 0,05 lei pe titlu, prin metoda "vânzare specială la ordin", pe piaţa de oferte şi operaţiuni speciale a BVB, tranzacţiile fiind realizate în data de 8 noiembrie.

Infinity Capital Investments se află într-un proces de vânzare a unor pachete de acţiuni la societăţi mai mici din portofoliu.

Pentru luna septembrie, societatea a raportat o Valoare Unitară a Activului Net de 5,4245 lei care, faţă de preţul acţiunii de ieri dimineaţă, de 1,73 lei, echivalează cu un discount de tranzacţionare de 68%. La finele şedinţei de tranzacţionare de miercuri, evaluarea fostei SIF Oltenia se ridica era de 865 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. 68% discount? Management serios

  Adamescu crede ca face ce vrea el de la Londra... ha ha ha...

  1. Stai linistit, mai devreme sau mai tarziu va fi pus in aplicare mandatul international de arastere emis pe numele lui Alexander Adamescu

   Ei as! Parca mi se pare mie, e vreo diferenta intre Aadamescu si Dragogoi?

  ADAMESCU nu mai inceteaza cu furaciunile, ma uit la MAGAZINUL UNIREA din buricul targului, este gol circa 3/4, pacat marele magazin central al lui CEAUSESCU l-a dus de rapa teparii, tunarii si ADAMESCU. Vai de averea poporului roman PACAT!

  Ne explica si noua cineva care intelege mai bine de ce face Unirea chestia asta? In afara de faptul ca ii e teama ca poate pierde actiunile daca SIF-ul face peste 95% (din oferta si cumparari ulterioare) si apoi le face squeeze-out minoritarilor ramasi.

  1. Pana una alta, elma a venit cu pierdere in t3, dupa ce a preluat conducerea Dinel.aca sif 5. Pierderea este adevarata sau doreste sif 5 sa devina majoritar fara sa plateasca un discount

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb