Unitatea de fond "BCR Dinamic" a cîştigat 4,95% în ultima lună

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 iunie 2004

Fondul mutual de investiţii "BCR Dinamic" a trecut pe locul al doilea în clasamentul privind variaţia lunară a unităţii de fond, după ce, vreme de mai multe săptămîni, a ocupat locul al treilea. Unitatea de fond "BCR Dinamic" are o valoare de 134.580 lei şi le-a adus celor care au cumpărat cu o lună în urmă aceste titluri un randament de 4,95%. Pe parcursul ultimei săptămîni, unitatea de fond s-a apreciat cu 1,21%, iar faţă de nivelul înregistrat la finele anului 2003, a cîştigat 23,24 puncte procentuale.

Fondul "BCR Dinamic" avea, la 28 iunie, un activ net de 53,94 miliarde de lei. Doru Tiberiu, preşedintele societăţii care administrează acest fond, ne-a declarat: "Prospectul de emisiune al fondului «BCR Dinamic» prevede ca cel mult 50% din activele sale să fie investite în acţiuni listate. În ceea ce priveşte celelalte active, în perioada scursă de la lansarea fondului, administratorul a preferat certificatele de trezorerie". Doru Tiberiu a mai precizat că, dată fiind tendinţa de scădere a dobînzilor, deţinerile de certificate de trezorerie s-au redus, în ultima perioadă, în favoarea altor instrumente cu randamente mai mari. Astfel, la ora actuală, obligaţiunile municipale reprezintă peste 34% din activele fondului.

În ceea ce priveşte portofoliul de acţiuni, acesta este monitorizat în permanenţă şi au loc schimbări în structura sa, în scopul obţinerii unor randamente cît mai mari. Cea mai mare pondere în portofoliul de acţiuni al fondului o deţin titlurile societăţilor ce activează în sectorul financiar şi în cel farmaceutic. Doru Tiberiu ne-a declarat că nu sînt ocolite nici celelalte sectoare, însă condiţiile de lichiditate cerute de fond nu sînt îndeplinite de prea multe companii. Domnia sa a menţionat că investiţiile în titluri tranzacţionate la BVB nu a depăşit, pînă în prezent, 30% din valoarea activului.

Numărul investitorilor care îşi orientează banii către unităţile fondului "BCR Dinamic" a crescut într-un ritm constant de la înfiinţarea fondului, ajungînd, în prezent, la 905, cea mai mare parte dintre aceştia fiind persoane fizice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro