UNSAR: "4 milioane lei - despagubiri oferite pentru bunurile din locuinte afectate de fenomene electrice""

T.B.
Bănci-Asigurări / 29 noiembrie 2023

UNSAR: "4 milioane lei - despagubiri oferite pentru bunurile din locuinte afectate de fenomene electrice""

Companiile de asigurări Membre UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproape 4 milioane lei doar pentru bunurile afectate de scurt-circuite sau fluctuaţii de tensiune, în baza asigurărilor facultative pentru locuinţe, conform unei analize la nivelul asociaţiei - cu toate că doar 1 locuinţă din 5 este şi asigurată, se arată într-un comunicat al UNSAR, remis redacţiei.

Astfel, în fiecare zi calendaristică, din 73 de dosare de daună despăgubite în baza asigurărilor facultative de locuinţe, 5 sunt pentru pagube provocate bunurilor de fenomenele electrice, potrivit sursei menţionate.

Totodată, potrivit celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 2 din 5 români ştiu şi că daunele cauzate bunurilor din locuinţă de un scurt-circuit sau de o fluctuaţie de tensiune pot fi acoperite de o asigurare facultativă pentru locuinţă, transmite sursa.

Conform sursei indicate, "O locuinţă asigurată înseamnă mai mult decât protejarea bunurilor fixe. Vorbim despre asigurarea unui nivel de trai care să ne ofere momente fericite alături de cei dragi, în siguranţă", declară Alexandru CIUNCAN, Preşedinte & Director General al UNSAR.

Asigurările facultative, în funcţie de acoperirile dedicate alese, sunt esenţiale pentru a face faţă unei game largi de evenimente nedorite, potrivit comunicatului. Fie că vorbim despre simple reparaţii, înlocuiri ale bunurilor afectate după un eveniment nefericit, de acoperirea unor despăgubiri ca urmare a unor incidente de care suntem răspunzători sau chiar de reconstrucţia sau de achiziţia unei noi locuinţe (în cazul în care vorbim despre o catastrofă) - asigurarea facultativă este soluţia potrivită pentru orice român care îşi doreşte să fie #sigurACASĂ, relatează sursa.

"Asigurându-ne locuinţa, ne asigurăm un viitor fără griji alături de cei dragi", adaugă Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2243
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.1390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb