UNSAR: "7,1 milioane lei - cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe RCA"

T.B.
Bănci-Asigurări / 11 decembrie 2023

UNSAR: "7,1 milioane lei - cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe RCA"

Cea mai mare despăgubire plătită de asigurătorii din România anul trecut în baza poliţelor obligatorii RCA a depăşit 7,1 milioane lei - fiind acordată ca urmare a unui vătămări grave cauzată de un accident rutier, se arată într-un comunicat al UNSAR, remis redacţiei.

Totodată, în anul 2022, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat pentru primele 10 cele mai mari daune rezultate din accidente de vehicule despăgubiri în valoare de 36,5 milioane de lei, conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei, informează sursa menţionată. Desigur, despăgubirile totale plătite la nivel de piaţă în baza poliţelor RCA sunt mult mai mari: în fiecare zi calendaristică din 2022 s-au plătit despăgubiri de peste 10 milioane lei pentru cele aproximativ 400.000 de dosare de daună deschise în urma accidentelor rutiere, potrivit comunicatului. Mai mult, în prima jumătate a acestui an dauna medie plătită în baza poliţelor RCA a crescut cu 10%, conform datelor oficiale ale Autorităţii de Supraveghere Financiară, transmite UNSAR.

Potrivit comunicatului, "Din păcate, un accident rutier poate avea un impact major asupra unei familii - aşa cum, din păcate, am văzut şi în cazurile constant mediatizate. Mai mult, numărul accidentelor grave rămâne la un nivel alarmant. Tocmai de aceea, prevenţia în trafic trebuie să devină o responsabilitate asumată de noi toţi. Pentru că ne dorim o lume fără accidente rutiere, o ţară fără victime pe şosele, o Românie a siguranţei în trafic, am pus bazele Coaliţiei pentru Siguranţă Rutieră - un proiect de ţară, prin care ne propunem să aducem alături de noi organizaţii, oameni, companii şi autorităţi, cu un singur scop: creşterea nivelului de siguranţă pe şoselele din România şi reducerea numărului de victime ale accidentelor auto", a declarat Alexandru CIUNCAN, Preşedinte şi Director General al UNSAR.

Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră a lansat recent Carta Albă a Siguranţei Rutiere - un document strategic cu bune practici, scenarii şi obiective pentru următorii ani, arată datele comunicatului. Acesta reuneşte iniţiativele şi propunerile membrilor fondatori ai Coaliţiei, în linie cu obiectivele ambiţioase angajate de Guvernul României, conform sursei citate. Prin Carta Albă, Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră se angajează, totodată, să contribuie la crearea unui cadru legal care să plaseze securitatea rutieră din România la standarde europene. Această iniţiativă reprezintă un pas hotărât şi necesar către o Românie în care siguranţa rutieră devine o prioritate naţională de necontestat, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5843
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2243
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.1390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb