USR:"57 de milioane de lei îi costă pe cetăţeni, anul viitor, pensiile speciale ale parlamentarilor"

V.G.
Politică / 1 noiembrie 2022

"57 de milioane de lei îi costă pe cetăţeni, anul viitor, pensiile speciale ale parlamentarilor"

Reprezentanţii USR au transmis că 57 de milioane de lei sau 11,4 milioane de euro îi vor costa pe români, anul viitor, doar pensiile speciale ale parlamentarilor, potrivit News.ro.

Partidul acuză că PSD-PNL-UDMR refuză de aproape şase luni să pună în dezbatere proiectul formaţiunii pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

USR precizează că, pe repede-înainte şi fără să dea opoziţiei posibilitatea dezbaterii şi depunerii de amendamente, coaliţia PSD-PNL-UDMR a votat bugetul Camerei Deputaţilor pe 2023, buget în care au pus şi 35 de milioane de lei pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Alte 22 de milioane de lei au fost puse în bugetul Senatului pentru pensiile speciale ale foştilor senatori. În total, 57 de milioane de lei sau 11,4 milioane de euro.

"Bugetul Camerei Deputaţilor conţine, din nou, faimoasele pensii speciale, denumite în mod manipulator indemnizaţii pentru limită de vârstă. Exact cum ne spunea şi domnul Boloş, şi domnul Budăi, de fapt nu există pensii speciale în România, toate au alte denumiri. De fapt, sunt acelaşi lucru şi mereu se găsesc bani pentru speciali şi pentru grupurile de interese, dar pentru românii de rând nu se găsesc niciodată. Iată cum strângem cureaua, după cum ne spunea domnul Ciolacu. În plus, pentru prima dată de când sunt în Parlament, opoziţiei nici măcar nu i s-a permis în şedinţa Comisiei de buget-finanţe să depună amendamente la proiectul de buget al Camerei, ceea ce reprezintă, în mod evident, o încălcare a procedurii şi regulilor parlamentare", a afirmat Claudiu Năsui, deputat USR şi fost ministru al Economiei.

"Dacă PSD şi PNL ar fi vrut, din mai, când a depus USR un nou proiect de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor şi până acum, am fi avut adoptată legea de eliminare a acestor privilegii. Dacă PSD şi PNL vor, aşa cum susţin public, putem să adoptăm proiectul până la finalul anului, astfel încât în 2023 să nu mai plătim pensii speciale pentru parlamentari. Sau indemnizaţii pentru limită de vârstă sau asistenţă socială, cum sunt numite pensiile speciale în bugetele celor două Camere. Oricum le spui, tot aia e. La fel cum spui PSD sau PNL, tot USL 2.0-susţinător de pensii speciale e, acesta este adevărul. În afară de USR, niciun partid politic nu a dorit cu adevărat vreodată să elimine pensiile speciale", a adăugat deputatul USR Cristian Seidler.

Sursa menţionată mai spune că USR a depus un nou proiect de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor pe 6 mai 2022, după decizia CCR prin care legea care a eliminat aceste pensii a fost declarată neconstituţională, în motivare precizându-se că parlamentarii au acţionat cu "impetuozitate" şi "grabă" în adoptarea legii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb