USR cere amânarea dezbaterilor pe Legile Justiţiei lui Predoiu până la primirea opiniei Comisiei de la Veneţia

F.D.
Politică / 19 septembrie

USR cere amânarea dezbaterilor pe Legile Justiţiei lui Predoiu până la primirea opiniei Comisiei de la Veneţia

În contextul solicitării Consiliului Europei ca România să modifice legile justiţiei în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneţia, USR a înaintat astăzi o cerere către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor de prelungire a termenului de raport pentru cele trei legi propuse de ministrul Predoiu până la primirea opiniei Comisiei de la Veneţia, relatează News.ro.

Textul integral al solicitării mai jos:

"Către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor,

Prin prezenta, vă cerem să luaţi act de solicitarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei ca România să modifice Legile Justiţiei în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneţia.

Prin aderarea la Uniunea Europeană, România s-a obligat să respecte legislaţia europeană, actele organelor Consiliului Europei şi implicit ale Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept - Comisia de la Veneţia.

Parlamentul, organ reprezentativ suprem şi unica autoritate legiuitoare a României, trebuie să fie, la rândul său, un garant al ducerii la îndeplinire a obligaţiilor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene.

Comisia de la Veneţia a fost sesizată cu emiterea unei opinii referitoare la cele trei proiecte de legi ale justiţiei pe data de 14 septembrie 2022. Parlamentul României trebuie să aştepte această opinie înainte de a vota modificările la Legile Justiţiei.

Pe cale de consecinţă, solicitarea Consiliului Europei ca România să modifice Legile Justiţiei în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneţia nu poate fi ignorată de Parlament, drept pentru care, prin prezenta, vă solicităm, în conformitate cu art. 86 alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, prelungirea termenului de raport până la primirea opiniei Comisiei de la Veneţia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro