USR:PSD dă liber la evaziune fiscală

A.B.
Politică /

PSD dă liber la evaziune fiscală

Reprezentanţii USR au transmis că "PSD face din România paradisul evazioniştilor". Sursa citată precizează că la începutul săptămânii a fost menţinut raportul dat iniţial în comisia juridică şi au şi au fost aduse noi amendamente la proiectul de lege iniţiat de Cătălin Rădulescu privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prin care este prevăzut că dacă prejudiciul cauzat şi recuperat este de până la 50.000 euro atunci este aplicată pedeapsa cu amenda, conform News.ro.

În consecinţă, proiectul se află pe ordinea de zi pentru votul final al Camerei Deputaţilor. "PSD continuă cu aceleaşi apucături lăsate moştenire de Liviu Dragnea", adaugă USR, precizând că deputaţii partidului vor vota pentru respingerea iniţiativei legislative.

"O perioadă, legea a rămas prin sertare. Dar i se dă raport de adoptare şi în comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Iar când e pusă pe ordinea de zi a plenului, în loc să fie respinsă, e retrimisă la comisie, chipurile, pentru modificarea raportului de adoptare într-unul de respingere. Marcel Ciolacu şi Alfred Simonis aproape că se jurau în şedinţa din 20 mai că nu vor adoptarea proiectului şi susţineau retrimiterea la comisie pentru înlocuirea raportul de adoptare cu unul de respingere. S-a demonstrat că promisiunea publică a celor doi lideri PSD nu valorează nimic. Şi aşa avem noi, acum, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, o lege în favoarea evazioniştilor, care aşteaptă votul final.", a declarat Stelian Ion, potrivit comunicatului de presă al USR.

Este vorba despre acelaşi proiect care a fost declarat neconstituţional în 2019 (PL-x nr. 354/2018), în urma sesizării USR. Această lege înseamnă amnistie fiscală deoarece infracţiunea va fi pedepsită prin închisoare sau, potrivit noilor amendamente, prin plata unei amenzi, mai spune sursa citată.

"Dacă PSD şi prietenii săi cu care a făcut toate potlogăriile vor primi voturi pe 6 decembrie, cum credeţi că vor vota acest proiect de amnistie mascată a evazioniştilor? Trebuie să mergem la vot pentru ca tot zbuciumul ăsta din ultimii ani, toate zilele în care am îngheţat la proteste, toată umilinţa pe care am îndurat-o pe 10 august să nu fi fost degeaba. Numai aşa putem scăpa de acest partid toxic şi de mentalitatea PSD-istă.", a completat Stelian Ion.

Printre amendamentele nocive adoptate în comisia juridică, la începutul săptămânii, se află:

La art. 8, alin. (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins: Art.8. - (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, sau cu amendă, stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, ori compensări datorate bugetului general consolidat.

La art. 10, alin. (1) se modifică şi va avea următorul:

Cuprins: "(1) În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică pedeapsa cu amenda.

La votul final din Camera Deputaţilor, parlamentarii USR vor vota pentru respingerea proiectului PSD, iar în viitoarea legislatură, USR-PLUS va corecta legile PSD de protejare a infractorilor, conchide sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Deci, cu alte cuvinte, daca fur pana la 50 000 si dau totul inapoi daca sunt prins, atunci primesc doar o amenda. Si apoi incep sa fac acelasi lucru a doua zi.

  Netrebnicii de PSD. Niste hoti. 

  Prin acesata lege esti mai castigat daca faci evaziune, deci se promoveaza evaziunea, fiindca daca esti prins dai banii inapoi si mai platesti 20% in plus, daca nu esti prins prastezi banii.

  Lepre ordinare. Cu toții.

  "PSD este un partid nascut din genocid" Traian Basescu

  "alianta USR cu PSD este o prostie politica ce va bloca Romania" Traian Basescu

  Nu numai PSD,toate partidele prin reprezentatii ei in parlament,niste niste mincinosi si escroci ordinari.

  1. pădure fără uscătură nu există ...dar constatăm că majoritatea , mai mult decat uscată e putredă si șubredă ,plină de lichele , paraziti si dăunători romanilor. ne-am fript rau noi cu ei si trebuie sa-i ardem la vot in urne si sa nu fie lasati "sa greseasca numaratoarea " sa ne arda ei din nou "intre urne si BEC" . (ceii care numara sa nu fie lasati cu stampile palmate sa anuleze buletine)

   buletinele de vot nu li se livreaza la gramada in saci.

   pentru trasabilitate nu au auzit "organizatorii" de cuti de indosariat care sa aiba fiecare cheie de verificare si aleatoriu sa poata fi verificat pentru "garantarea corectitudinii numararii" si apoi arhivate. 

   vrem transparenta si camerele de supraveghere tot timpul pe voturi si pe eventuali "scamatori" 

   secret este doar votul nu si ce se intimpla in sectiile de votare , vrem sa vedem in timp real ce se intimpla in sectii de votare ce nu trebuie sa aiba "culise" sau camere de supraveghere acoperite .  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro