Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

USR solicită urgentarea procesului legislativ în privinţa iniţiativei cetăţeneşti "Fără penali în funcţii publice"

G.U.
Politică /

USR solicită urgentarea procesului legislativ în privinţa iniţiativei cetăţeneşti "Fără penali în funcţii publice"

Liderul Grupului USR din Senat, Radu Mihail, a adresat, astăzi, Biroului Permanent al Senatului o cerere de urgentare a procesului legislativ în cazul iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei cunoscută şi sub denumirea de "Fără penali în funcţii publice", transmite Agerpres.

Conform unui comunicat al USR, grupul parlamentar al Uniunii consideră că, în contextul crizei sanitare provocate de pandemia COVID-19, este cu atât mai importantă urgentarea parcursului legislativ al acestei iniţiative, cu cât "momentul cel mai potrivit pentru organizarea referendumului" ar fi la data alegerilor parlamentare (6 decembrie 2020).

"Considerăm că stabilirea unui calendar care ţine cont de aceste considerente şi care ar evita multiplicarea evenimentelor electorale în condiţii de pandemie ar fi o dovadă de responsabilitate politică", reiese din comunicat.

În adresa înaintată BP, Radu Mihail arată că propunerea legislativă L447/2020 "este blocată nejustificat" şi, în ciuda faptului că termenul de adoptare a raportului în Comisia de constituţionalitate şi în Comisia juridică era 29 iulie, raportul este încă neadoptat "din cauza amânărilor succesive" din cele două comisii.

"Parlamentul României are obligaţia de a respecta şi duce la îndeplinire în cel mai scurt timp voinţa cetăţenilor, exprimată prin iniţiativa de revizuire a Constituţiei. Tolerarea oricărei tergiversări în îndeplinirea acestei obligaţii nu ar putea fi interpretată altfel decât ca un refuz nejustificat de a dezbate şi supune votului o iniţiativă cetăţenească perfect legitimă de revizuire a Constituţiei", se mai precizează în adresă.

Radu Mihail mai atrage atenţia că, în condiţiile în care această propunere legislativă "reprezintă o preocupare publică majoră a cetăţenilor români", grupul USR din Senat solicită Biroului Permanent să pună în vedere celor două comisii raportoare să urgenteze adoptarea raportului asupra propunerii legislative L447/2020.

"Cazul Baranga a evidenţiat încă o dată, dacă mai era nevoie, necesitatea de a curăţa politica românească de infractori şi impostori. Nu putem sta nepăsători când peste un milion de români spun răspicat 'Ajunge, nu mai vrem oameni fără morală şi fără lege în funcţii publice!'. Vocea lor trebuie să se facă auzită şi transformată în lege, o lege pentru toţi. Nu putem amâna la nesfârşit aplicarea unui minim standard de moralitate în viaţa publică, anume acela de a nu permite celor care au încălcat legea să facă sau să aplice legi", a precizat Radu Mihail.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt si cretini, gunoaiele astea ale lui Soros, caci ei fiind cei mai mari penali, proiectul lor idiot ar trebui sa-i afecteze in primul rand pe ei! Doar ca ei gandesc cu totul altfel, bazandu-se pe sprijinul total al Securitatii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie