VARUJAN VOSGANIAN:,,ALDE va avea o discuţie cu PSD"

M.A.
Politică /

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, joi, că dacă rectificarea bugetară rămâne în această formă, ALDE va avea o discuţie cu PSD, pentru a vedea cum mai pot colabora la guvernare cele două partide.

Vosganian a criticat, joi, la Iaşi, modul în care ministrul Finanţelor vrea să facă rectificarea bugetară, el precizând că lucrurile vor trebui tranşate în coaliţie printr-o discuţie "foarte serioasă".

"Am avut luni o întâlnire cu primul-ministru, ministrul Finanţelor şi alţi lideri din PSD. Împreună cu mine au participat Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu. La această întâlnire s-a discutat situaţia bugetului atât în ce priveşte echilibrele macroeconomice cât şi în ce priveşte raportul dintre venituri şi cheltuieli, în perspectiva menţinerii deficitului bugetar la 2,72 din PIB. Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales în ceea ce priveşte reducerile de la ministerul Culturii, de la ministerul Educaţiei, de la ministerul Sănătăţii şi de la ministerul Transporturilor", a declarat Varujan Vosganian.

El a afirmat că le-a precizat celor din PSD că va fi foarte greu de susţinut, în faţa opiniei publice, tăierile de fonduri de la Cultură, Educaţie şi Sănătate, în timp ce serviciile de informaţii primesc fonduri suplimentare.

"După obiecţiile noastre care au fost spuse pe un ton destul de apăsat, chiar dacă politicos, a rămas ca ieri (miercuri - n.r.) să avem o nouă întâlnire. Domnul Teodorovici ne-a comunicat că după şedinţa de guvern ne vom întâlni. Adică ne va căuta. Dacă v-a căutat pe dumneavoastră, ne-a căutat şi pe noi, şi astăzi am aflat că rectificarea merge înainte", a precizat vicepreşedintele ALDE..

El consideră că în actuala variantă este vorba de o "rectificare exclusiv PSD" şi că ALDE nu-şi asumă nicio responsabilitate.

"Poate că până luni colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că totuşi sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi. Astăzi este joi, dacă luni rectificarea apare în această formă va trebui să avem o întâlnire de urgenţă a coaliţiei şi să vedem cum mergem mai departe. Trebuie să avem o discuţie foarte serioasă", a spus Vosganian.

Întrebat dacă ALDE ar putea ieşi de la guvernare, Vosganian a evitat un răspuns tranşant, afirmând că există lideri de filiale care au "răbufniri" pe această temă.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ALDE NU GESTIONEAZĂ OK GUNOAIELE!!! INFECTEAZĂ PLANETA!!! FONDURI UE ??? NIMIC!!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS