Vaticanul a vândut active provenite din donaţii pentru a plăti un împrumut folosit pentru finanţarea construcţiei unei proprietăţi de lux în Londra

J.P.
Internaţional / 12 octombrie 2020

Vaticanul a vândut active provenite din donaţii pentru a plăti un împrumut folosit pentru finanţarea construcţiei unei proprietăţi de lux în Londra

Vaticanul a vândut active povenite din donaţii pentru a plăti un împrumut în valoare de 242 de milioane de euro folosit parţial la finanţarea construcţiei unei proprietăţi de lux din Londra, care a provocat Bisericii Catolice "pierderi uriaşe", potrivit unor persoane apropiate situaţiei, conform news.ro.

Împrumutul acordat de banca Credit Suisse a fost garantat cu un portofoliu de instrumente financiare descris de guvernul Bisericii Catolice ca "provenind din donaţii" păstrate la filiala din Lugano a băncii elveţiene, potrivit documentelor văzute de Financial Times.

Informaţiile că fondurile din donaţii ale Bisericii Catolice au fost ipotecate pentru a face investiţii riscante se adaugă unor dezvăluiri recente că oficiali ai Vaticanului care gestionează donaţiile s-au implicat în inginerii financiare complexe, dintre care unele au generat pierderi, potrivit guvernului de la Vatican, care este condus de papă, ca episcop al Romei.

Luna trecută, Giovanni Angelo Becciu, puternicul cardinal care a supravegheat investiţiile respective în perioada 2011-2018, a fost solicitat de Papa Francisc să demisioneze din cauza acuzaţiilor de "delapidare" care nu au legătură cu împrumuturile sau investiţia din Londra.

Cardinalul Becciu neagă orice neregulă şi a afirmat că se va apăra de toate acuzaţiile. Vaticanul nu l-a acuzat pentru nicio faptă. Cardinalul a negat în mod repetat că activele caritabile au fost investite în dezvoltarea proprietăţii din Londra. Cu toate acestea, cardinalul nu a răspuns întrebărilor adresate de Financial Times legate de folosirea donaţiilor drept garanţii pentru împrumuturile utilizate la finanţarea unor investiţii precum dezvoltările imobililare.

Vaticanul, care a refuzat să comenteze, nu a fost obligat de către Credit Suisse să vândă active, dar a optat în schimb să îşi reducă în mod voluntar datoriile faţă de bancă, a declarat o persoană apropiată tranzacţiei. Persoana a precizat că guvernul Vaticanului încearcă să îşi reducă expunerea la credite.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ar trebuii reintrodusa Inchizitia.

    1. Ar trebui dar să știi că primii pe listă ar fi coetnicii lui Make.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro