Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Vela a discutat cu omologul ungar să fie deschise încă cinci puncte de trecere a frontierei cu România

A.M.
Politică /

Marcel Vela

Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, marţi seara, la Nădlac, că a discutat cu omologul său ungar să fie deschise încă cinci puncte de trecere a frontierei cu România şi să existe un culoar de tranzit destinat microbuzelor şi autocarelor, care să fie deschis 24 de ore din 24.

Marcel Vela a mers marţi în Ungaria, unde a avut o întâlnire cu ministrul de Interne maghiar, pentru a rezolva situaţia de la punctele de trecere a frontierei, care s-au aglomerat foarte mult de la ridicarea stării de urgenţă în România.

Vela a precizat că a discutat cu omologul său despre posibilitatea de a deschide încă cinci puncte de trecere a frontierei: Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.

"În această ipoteză, fluxul de autoturisme se poate bifurca pe 10 direcţii. (...) Mâine o să discutăm la nivelul şefilor de poliţie de frontieră din România şi Ungaria şi vom găsi formula finală. Am mai stabilit ceva foarte important. Ieri, s-a decis că este permis şi transportul de persoane în zona internaţională. Coroborat cu faptul că dacă se deschid aceste puncte scade presiunea pe autoturisme, partea maghiară e deschisă la dialog şi sperăm ca şi această propunere să fie implementată. Să stabilim un culoar doar pentru microbuze şi autocare care să fie deschis 24 de ore din 24", a mai declarat ministrul.

Sâmbătă şi duminică s-au înregistrat coloane de maşini în vămile de la graniţa cu Ungaria, aşteptându-se şi zece ore pentru intrarea în ţară. În plus, sute de oameni care au intrat pe jos în România au stat ore în şir la coadă, înghesuiţi, fără să repecte nicio regulă de distanţare, transmite G4media.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Totdeauna fuseseseră la UNGURI...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS