VICTOR PONTA:"Voi propune un grup de lucru pentru relansarea sportului"

C.B.
Politică / 07 mai 2020

"Voi propune un grup de lucru pentru relansarea sportului"

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, joi, că sportul românesc se află în cel mai greu moment din istorie, precizând că, după data de 15 mai, va propune în Parlament constituirea unui grup de lucru special care să discute cu reprezentanţii din acest sector şi să prezinte cât mai curând o strategie concretă de relansare a acestui domeniu.

Ponta susţine că sportul a fost şi este total ignorat de preşedinte, Guvern, Parlament.

"7 Mai 1986 - Steaua câştigă Cupa Campionilor Europeni - a fost evenimentul fericit care a marcat generaţia mea în timpul comunismului! În societăţile moderne sportul este la baza altor două domenii fundamentale: Educaţie şi Sănătatea (dincolo de efectele economice). Ţările care investesc în sport au rezultate net superioare în Educaţie şi Sănătate! Iar rezultatele sportive sunt cele care dau prestigiul unei ţări - şi unesc energiile pozitive ale unui popor! Azi sportul românesc se află în cel mai greu moment din istorie. Pandemia de coronavirus a oprit activităţile şi competiţiile sportive într-un grad care întrece şi Al Doilea Război Mondial, deşi apar primele semne de posibilă relansare. În timpul crizelor economice, sportul profesionist este profund afectat - dar şi infrastructura sportivă, resursele financiare necesare provenite din publicitate, sponsorizări, drepturi de televiziune, bilete etc - au dispărut deja. În aceste condiţii am o uriaşă frustrare şi indignare văzând cum în Romania sportul a fost şi este total ignorat de preşedinte, Guvern, Parlament", a scris Ponta pe Facebook.

Potrivit acestuia, "nimeni nu catadicseşte să prezinte în mod oficial un calendar şi o strategie de relansare pentru sport", menţionând că, din partea celor de la Putere, se consideră că "liber la vânătoare şi pescuit" este suficient.

"Guvernul face programe de sprijin pentru IMM-uri (foarte bună ideea - proastă implementarea), pentru presă (bună ideea - dar cu intenţii urâte), dar nu dă doi bani şi două minute pentru un program de sprijin absolut esenţial pentru salvarea sportului românesc. În perioada 2012 - 2015 am sprijinit concret (din toată inima) toate proiectele şi programele pentru sportul românesc - financiar, legislativ şi prin lobby instituţional (ce mândru sunt că am mers la Munchen alături de echipa FRB şi primarul Clujului Emil Boc ca să obţinem Campionatul European de Baschet - sau că am călătorit 2.000 km doar pentru o întâlnire cu Michel Platini ca să îmi confirme Euro 2020 în România). Biroul meu a fost mereu deschis pentru proiecte şi pentru oamenii din sport. Le mulţumesc marilor sportivi care au vrut să mă sfătuiască şi să muncească pentru sport (Gabriela Szabo, Carmen Tocală, George Cosac, Alin Petrache, Mihai Covaliu, Virgil Stănescu şi mulţi alţii)", a mai arătat Ponta.

Liderul Pro România a adăugat că trebuie un efort comun pentru acest domeniu.

"Imediat după data de 15 voi propune în cadrul Parlamentului şi alături de Ministerul Sportului (aici rivalitatea politică este o idioţenie cumplită) un grup de lucru special care să discute cu reprezentanţii sportului românesc şi să prezinte cât mai curând o strategie concretă de relansare! Nu voi asista pasiv la moartea acestui fenomen pe care îl consider esenţial pentru dezvoltarea unei naţiuni!", a anunţat Ponta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ponta esti depasit de situatie si nu stii ce vorbesti..Dute in Turcia si te cauta la genunchi..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro