Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Victorie, nemulţumiri, calcule şi procese

D.N.
Ziarul BURSA #Sport /

Sursa foto: frf.ro

Sursa foto: frf.ro


Echipa naţională a intrat oficial în vacanţa de vară, după ce a învins, fără probleme, selecţionata similară a Maltei, în Grupa F de calificare la Euro-2020. Victoria, 4 - 0 prin golurile marcate de Puşcaş (7, 29), Chipciu (34) şi Man (90+1), spune totul despre raportul de forţe din teren. Din acest moment încep calculele, care conţin mai multe elemente, printre care paşii greşiţi făcuţi de Suedia, principalul adversar pentru ocuparea locului doi, şi parcursul perfect al echipei noastre.

Cu toate acestea, selecţionerul Cos-min Contra a prezentat după meci o serie de nemulţumiri, de la accidentarea fundaşului Ionuţ Nedelcearu şi cartonaşul roşu primit de fundaşul dreapta Alexandru Chipciu până la jocul echipei din finalul primei reprize şi acuzaţiile lansate la adresa lui în ceea ce priveşte selecţia jucătorilor: "Contăm pe cel puţin patru puncte din această dublă. Chiar dacă egalul din Norvegia a venit în ultimele minute, această victorie ne dă şansa să depindem de noi, atât cu Suedia, cât şi cu Norvegia, acasă. Avem cu Spania următorul meci, pe care trebuie să-l pregătim bine şi să scoatem un rezultat pozitiv. Sunt supărat un pic pe această eliminare a lui Alex, mai ales că el se simte foarte bine pe postul de fundaş dreapta. Îmi pare rău pentru că din punctul meu de vedere este un fundaş lateral care face atât faza de apărare, cât şi faza de atac; avem foarte multe opţiuni cu el. Dar avem şi alţi jucători la echipa naţională care îl pot înlocui pe Alex Chipciu şi sunt sigur că o vor face foarte bine. Sunt supărat şi de accidentarea lui Nedelcearu, pentru că am vrut să încerc acest cuplu de fundaşi centrali în acest meci. Ca lucruri pozitive, a fost debutul lui Cristea, am marcat patru goluri, am avut o echipă destul de tânără în primul 11 şi am reuşit să marcăm trei goluri în prima repriză. Nu am fost mulţumit de ultimele 10-15 minute din prima repriză, în care ne-am mulţumit cu acel 3-0. În a doua repriză, chiar dacă am mai avut ceva ocazii, nu am mai avut inspiraţia pe care am avut-o în prima repriză, dar este foarte bine că am marcat al patrulea gol. Trebuie să ne facem calcule, suntem în grafic deo-camdată, nu suntem la mâna nimănui, avem meciurile decisive acasă, cu suporterii alături de noi, îmi doresc ca ei să fie alături de echipa naţională. Ianis s-a zbătut ca toţi ceilalţi, ceea ce i-am cerut din punct de vedere tactic a făcut foarte bine, s-a mişcat foarte bine între linii, a creat spaţii, a combinat cu jucătorii din faţă, a încercat să dea gol, să dea pase de gol, din punctul meu de vedere a făcut un meci bun ca întreaga echipă".

Pe de altă parte, selecţionerul a ameninţat că îi va da în jduecată pe cei care susţin că face selecţia la echipa naţională ţinând cont de ce impresari au jucătorii: "Îmi doresc ca suporterii să nu ia în seamă ce se scrie în ziare sau în anumite medii. Se încearcă să se creeze o atmos-feră care nu există la echipa naţională. Anunţ pe această cale pe oricine care va declara de acum înainte că eu fac selecţia la echipa naţională pe anumite criterii sau anumiţi impresari sau anumiţi jucători ai unor impresari vin la echipa naţională, îi voi da în judecată. Să critice, dar să critice şi în mod constructiv, pentru că sunt jucători care suferă, au familii (...). Chiar dacă de când sunt eu la echipa naţională s-a pierdut doar un meci oficial, în Suedia, se pare că nu e suficient. Probabil că sunt alţii care pot face lucrurile mai bine. Nu am realizat nimic, dar suntem pe un drum bun, suntem în grafic pentru o calificare la Campioantul European, nu va fi uşor."

Următorul meci al tricolorilor va fi pe 5 septembrie, cu Spania, pe teren propriu, campania urmând să se încheie pe 18 noiembrie, cu partida de la Madrid, contra ibericilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS