VIDEOCONFERINŢA  "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / NATALIA-ELENA INTOTERO, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT DIN CADRUL CAMEREI DEPUTAŢILOR:"Digitalizarea este absolut necesară pentru viitorul educaţiei româneşti"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Politică / 29 septembrie 2021

Natalia-Elena Intotero

Natalia-Elena Intotero

"Credem că factorii decidenţi ar trebui să facă tot ce le stă în putinţă pentru a menţine şcolile deschise"

Digitalizarea este foarte importantă şi absolut necesară pentru viitorul educaţiei româneşti, iar învăţământul hibrid poate să aducă beneficii şi după pandemie, a precizat Natalia-Elena Intotero, Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din cadrul Camerei Deputaţilor.

Domnia sa a spus: "Consider că digitalizarea este foarte importantă şi absolut necesară pentru viitorul educaţiei româneşti şi cred că acest tip de învăţământ hibrid, poate să aducă beneficii şi după pandemie, pentru că ne gândim la toţi elevii din ţară care, din alte motive de sănătate, nu pot fi prezenţi fizic la şcoală.

Şi este un mare câştig pentru ei ca de acasă sau, din nefericire la momentul respectiv, poate chiar din spital, să aibă posibilitatea să urmărească cursurile din sala de clasă".

Conform celor spuse de Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din cadrul Camerei Deputaţilor, în perioada în care şcolile au fost închise, circa jumătate de milion de elevi nu au avut acces la învăţământul online.

"În ultima perioadă am demarat o companie care se intitulează «În bănci», prin care susţinem importanţa menţinerii şcolilor deschise şi voi justifica de ce. În primul rând, această pandemie a făcut ca, începând din primăvara anului 2020, şcolile din ţară să fie închise pentru o perioadă destul de îndelungată, perioadă în care, din păcate, nu toţi elevii au avut acces la educaţie. Din declaraţiile reprezentanţilor Guvernului, aproximativ 510.000 de elevi nu au avut acces la învăţământul online, din totalul de aproximativ trei milioane de elevi", a spus Natalia-Elena Intotero.

Domnia sa susţine că digitalizarea este importantă dar profesorii au nevoie de ajutor pentru a se perfecţiona.

"Vorbim despre susţinerea cadrelor didactice pentru a putea să lucreze în sistem digital, pentru că într-adevăr mulţi dintre aceştia au nevoie de perfecţionare şi de îndrumare. Dar din păcate, din primăvara anului 2020 şi până în prezent, nu s-a făcut nimic concret. Marea majoritate a cadrelor didactice care au urmat aceaste cursuri, le-au făcut pe resurse proprii (...). S-a pierdut foarte mult. Gândiţi-vă că cei care în 2020 erau în clasa a şasea, anul viitor vor avea examenul de evaluare pentru liceu. Cei care erau în clasa a zecea, vor avea examenul de bacalaureat", a spus Natalia-Elena Intotero.

În opinia sa, factorii de decizie ar trebui să facă tot ce le stă în putinţă pentru a menţine şcolile deschise, în paralel cu învăţământul online, aşa cum s-a făcut în alte ţări din Uniunea Europeană. "Să existe testare gratuită non-invazivă pentru elevi, astfel încât să poată să participe la cursuri. Să se facă chiar şi anchete epidemiologice (...). Există exemple de bune practici", a punctat Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Cadrul Camerei Deputaţilor.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9207
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6726
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9903
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7178
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.7555

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro