ZIARUL BURSA

26 septembrie
Sorin Mihai Cîmpeanu

VIDEOCONFERINŢA "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / SORIN MIHAI CÎMPEANU, MINISTRUL EDUCAŢIEI:"Avem la dispoziţie cele mai multe fonduri europene pentru educaţie de când am aderat la UE"

E.O.Politică / 29 septembrie 2021

Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ţara noastră are la dispoziţie 3,6 miliarde euro pentru sectorul educaţiei, cea mai mare sumă de care am putut beneficia de la aderarea noastră la Uniunea Europeană, arată ministrul Educaţiei Sorin Mihai Cîmpeanu.

SIF Muntenia

ÎNCEPÂND DE ASTĂZIOferta de cumpărare de acţiuni SIF Muntenia lansată de Ben Madadi se reia

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 29 septembrie 2021

Oferta investitorului a bătut-o pe cea a SIF-ului, la licitaţia de la ASF Operaţiunea de piaţă a fost lansată pentru cel mult 7% din SIF Muntenia, la preţul de 1,6 lei/acţiune  

Oferta publică de cumpărare de acţiuni SIF Muntenia (SIF4), lansată de investitorul Ben Madadi pentru cel mult 7% din titlurile societăţii, se reia începând de astăzi, conform deciziei de ieri a Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Paralele inegale

Cornel CodiţăEditorial / 29 septembrie 2021

Cornel Codiţă

Aţi văzut rezultatele? Nici o surpriză, aproape. Cum, care rezultate?! De la alegeri...cele din Germania, frate! La ei, lumea se duce la vot: rata de participare 76,6% !!!

Cristina Chiriac

VIDEOCONFERINŢA  "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE CONAF ŞI AMBASADORUL VOCAŢIONAL AL ROMÂNIEI ÎN RELAŢIA CU CE:"Descoperirea vocaţiei şi profesionalizarea tinerilor, elemente cheie ale unui sistem educaţional bazat pe competenţe"

E.O.Politică / 29 septembrie 2021

Trebuie să ne aliniem tendinţelor europene care promovează bunele practici în domeniul politicii educaţionale, facilitează colectarea şi diseminarea cunoştinţelor şi încurajează reformele politicii educaţionale la nivel regional şi national, consideră Cristina Chiriac, Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi ambasadorul vocaţional al României în relaţia cu CE, care a adăugat: "Descoperirea vocatiei de la vârsta fragedă şi profesionalizarea tinerilor în corelaţie cu necesităţile pietei fortei de muncă pentru următorii 20-30 de ani sunt elemente prioritare pentru un sistem educational bazat pe competenţe şi pregătirea de viitori agenţi economici, competitivi la nivel international".

Natalia-Elena Intotero

VIDEOCONFERINŢA  "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / NATALIA-ELENA INTOTERO, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT DIN CADRUL CAMEREI DEPUTAŢILOR:"Digitalizarea este absolut necesară pentru viitorul educaţiei româneşti"

Andrei IacomiPolitică / 29 septembrie 2021

"Credem că factorii decidenţi ar trebui să facă tot ce le stă în putinţă pentru a menţine şcolile deschise" 

Digitalizarea este foarte importantă şi absolut necesară pentru viitorul educaţiei româneşti, iar învăţământul hibrid poate să aducă beneficii şi după pandemie, a precizat Natalia-Elena Intotero, Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din cadrul Camerei Deputaţilor.

"Şcolile private au înţeles importanţa educaţiei antreprenoriale în şcoală şi au introdus-o în programă"

VIDEOCONFERINŢA  "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / NICOLETA MUNTEANU, VICEPREŞEDINTELE CONAF ŞI FONDATOR KIDS IN BUSINESS:"Şcolile private au înţeles importanţa educaţiei antreprenoriale în şcoală şi au introdus-o în programă"

M.G.Politică / 29 septembrie 2021

Şcolile private au înţeles importanţa educaţiei antreprenoriale în şcoală şi au introdus-o în programă, a declarat Nicoleta Munteanu, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), managing partner EURO INSOL şi Fondator Kids in Business.

Răzvan Orăşanu

VIDEOCONFERINŢA "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / RĂZVAN ORĂŞANU, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI "ŢINE DE NOI":"Strategia de digitalizare în educaţie este un eşec monumental"

Andrei IacomiPolitică / 29 septembrie 2021

"Digitalizarea a cucerit toate sectoarele economiei şi va cuceri în următorii cinci ani de zile şi domeniul educaţional" "Lucraţi cu Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, lucraţi cu asociaţiile elevilor, cu asociaţiile de părinţi, lucraţi cât de mult puteţi şi cu oamenii de la tapla ţării!" "Fiecare elev din ţara noastră trebuie să aibă dreptul ca, dacă a lispit de la o oră, să aibă acces la informaţie într-o formă digitală" 

Strategia de digitalizare a educaţiei este un eşec monumental, a spus Răzvan Orăşanu, preşedintele Asociaţiei "Ţine de Noi", care a subliniat că, în condiţiile în care 44% dintre copiii de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali, este greu să se vorbească despre alfabetizare digitală.

Ediţia din 26.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

OTP Bank, în proces cu ANPC

E.O.Bănci-Asigurări / 29 septembrie 2021

OTP Bank a contestat în instanţă un proces verbal emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), prin care instituţia sancţionează banca pentru unele nereguli din cadrul anumitor contracte de credit, conform informaţiilor...

Guvernul Cîţu se clatină

Guvernul Cîţu se clatină

Mihai GongoroiPolitică / 29 septembrie 2021

Moţiunea PSD intră marţea viitoare la vot; Cîţu spune că nu va mai negocia cu USRPLUS dacă votează moţiunea PSD CCR a dat undă verde moţiunii USRPLUS-AUR şi spune că Parlamentul a întârziat moţiunea de cenzură trei zile; însăşi Curtea a...  

MACRO NEWSLETTER 29 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 29 septembrie 2021

Macroeconomie / 29 septembrie 2021

Încrederea producătorilor industriali din Olanda a înregistrat o creştere în septembrie 2021, pe fondul avansului aşteptărilor privind activitatea viitoare. Indicele încrederii a crescut până la 11,1 puncte, de la 9,6 puncte în luna precedentă,...

PIAŢA VALUTARĂ Euro a scăzut la 4,9481 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 29 septembrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,07 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9481 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1.1678 dolari, în depreciere cu 0,14%...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo