VIDEOCONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / TEODORA STOIAN, CONSILIER AL MINISTRULUI JUSTIŢIEI:"Transpunerea Directivei 2019/1023 introduce o cultură a prevenţiei"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 31 martie 2021

Teodora Stoian

Teodora Stoian

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 85/2014, iniţiativă legislativă care va transpune în dreptul intern directiva europeană 2019/1023 va introduce o cultură a prevenţiei prin procedurile de preinsolvenţă incluse în viitorul act normativ, susţine Teodora Stoian, consilier al Ministrului Justiţiei.

"Cred că e un proiect de lege inovator, care introduce o cultură a prevenţiei, în care un debitor aflat în situaţie de dificultate poate accesa oricând aceste proceduri de preinsolvenţă, pentru a nu ajunge în situaţia de insoilvenţă, din care poate ieşi cu greu în urma restructurării judiciare. Pentru noi, Ministerul Justiţiei, împreună cu consultanţii a fost important să definim mai larg situaţia de dificultate în care un debitor poate solicita intrarea în aceste proceduri de preinsolvenţă ca să beneficieze de ea cât mai multe societăţi debitoare. În privinţa procedurilor de restructurare - acordul de restructurare şi concordatul preventiv, ne dorim ca ele să nu fie greoaie, imposibil de accesat, ci uşor de accesat atât pentru microîntreprinderi, cât şi pentru companiile naţionale.

Aceste instrumente sunt menite să vină în sprijinul lor înainte de a intra în această situaţie de insolvenţă", a precizat Teodora Stoian.

Proiectul legislativ a fost pus în dezbatere publică, în 12 martie, de Ministerul Justiţiei, dezbatere care se va încheia în 9 aprilie.

"Dorim ca la această dezbatere să participe cât mai mulţi practicieni din domeniul insolvenţei care să vină cu propuneri concrete privind proiectul de lege. Dezbaterea publică se finalizează pe 9 aprilie şi ne dorim ca ulterior să avem o discuţie cu practicienii în insolvenţă pentru a vedea cât mai bine cum vom integra în viitorul act normativ feedback-ul primit. Ministerul Justiţiei lucrează cu consultanţi şi specialişti din domeniul insolvenţei. Ne-am dorit ca la dezbatere să avem un cadru larg de stakeholderi pentru ca proiectul să fie cât mai apropiat de nevoile practicienilor şi debitorilor", a spus Teodora Stoian, consilier al Ministrului Justiţiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Insolventa, pre-insolventa, pre-pre-insolventa, samd.

    1. Consiliera ce are nota mica la toate astea si iti da lectii !

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro