VINCENZO BOCCIA, CONFINDUSTRIA:"Avem nevoie de un parteneriat industrial puternic între întreprinderile italiene şi cele româneşti"

L.D.
Ziarul BURSA #Companii / 21 octombrie 2016

"Avem nevoie de un parteneriat industrial puternic între întreprinderile italiene şi cele româneşti"

Între întreprinderile italiene şi cele româneşti este nevoie de un parteneriat industrial puternic, conform domnului Vincenzo Boccia, preşedintele Confindustria, care a fost prezent, recent, la forumul "Noua strategie privind internaţionalizarea. Confindustria în Balcani şi în Europa de Est, provocări, oportunităţi şi perspective", desfăşurat la Bucureşti.

Vincenzo Boccia a declarat pentru ziarul BURSA: "Scopul întâlnirii noastre îl reprezintă consolidarea Confindustriei Balcani ca o platformă care porneşte chiar din România şi necesitatea de a costrui un puternic parteneriat industrial între întreprinderile italiene şi întreprinderile româneşti, în vederea creşterii respectivelor state, atât din punct de vedere antreprenorial, cât şi din punctul de vedere al politicii economice". Domnia sa a adăugat: "Industria din Balcani este strategică pentru Europa. Este necesară o politică pentru creşterea industriei în Europa în vederea eliminării discrepanţelor şi anxietăţilor înregistrate la nivel european".

Reprezentanţa din ţara noastră a Patronatului Confindustria a preluat, în acest an, preşedinţia Confindustria Balcani, potrivit domnului Vincenzo Boccia.

Evenimentul amintit a reunit reprezentanţi ai Guvernului, respectiv ai mediului de afaceri din România şi Italia.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis, în cadrul evenimentului, un mesaj, făcând referire la strategia de internaţionalizare. "În condiţiile globalizării afacerilor, acest subiect are o semnificaţie majoră. Internaţionalizarea este un element cheie al economiei de piaţă, al libertăţii economice, atunci când întreprinzătorii depăşesc nişte graniţe geografice în căutarea unor graniţe economice", a spus preşedintele ţării, menţionând: "În prezent, într-un cadru de stabilitate macroeconomică, România este o campioană a creşterii economice în Uniunea Europeană, în condiţiile unei rate de expansiune de 5,2% în semestrul întâi. De asemenea, remarcăm încrederea economică de care se bucură România, inclusiv prin creşterea cu 19% a investiţiilor străine directe pe primele opt luni. De aici şi prognozele favorabile, care arată creşteri medii de circa 3,7% în următorii cinci ani, conform celor mai recente date ale Fondului Monetar Internaţional".

Confindustria Balcani este federaţia asociaţiilor întreprinderilor italiene din Balcani, constituită pe 13 octombrie 2010. Aceasta are în portofoliu peste 1.000 de societăţi italiane care au decis să îşi desfăşoare şi să îşi dezvolte activitatea economică în regiunea Balcanilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro