Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Violeta Alexandru îşi menţine declaraţiile privind dublarea alocaţiilor şi creşterea pensiilor

I.M.
Politică /

Violeta Alexandru

Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că nu îşi schimbă declaraţia privind dublarea alocaţiilor şi creşterea pensiilor. Ea a menţionat, însă, că nu gestionează bugetul şi nu are informaţiile necesare pentru a face afirmaţii despre imposibilitatea sau regândirea unui alt tip de creştere faţă de pensii şi de cuantumul alocaţiilor.

"Cu privire la pensii şi alocaţii, am fost întrebată în ultima perioadă cum este posibil să afirm că ele vor fi dublate, respectiv că pensiile vor creşte în cuantumul prevazut de lege şi o să vă răspund foarte direct. Pentru că rolul meu ca ministru al Muncii este să fac tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sunt partea unei echipe guvernamentale care face tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sigur că văd şi eu, nu sunt decuplată de realitate, ce se întâmplă în economie, ce se întâmplă în acest moment în societate", a declarat vineri, Violeta Alexandru.

Ea spune că a făcut apel în mod constant ca angajatorii să îşi pot continua activitatea în această perioadă, să o facă.

"Nu întâmplător am făcut de-a lungul acestor săptămâni, un apel public constant către toţi angajatorii care îşi pot continua activitatea, să o facă, către toţi cei care muncesc în România să continuie activitatea pentru că până la urmă de resursele pe care le generăm şi cu care alimentăm bugetul depind toate cheltuielile şi toate plăţile pentru drepturile pe care persoanele le au. Rolul meu ca ministru al Muncii este să lupt ca acest lucru să se întâmple şi anume ca legea să fie pusă în aplicare", a mai spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că nu gestionează bugetul şi nu dispune de informaţiile necesare privind imposibilitatea sau regândirea unui alt tip de creştere faţă de pensii, respectiv pentru cuantumul alocaţiilor.

"Nu gestionez însă bugetul, nu dispun de informaţiile necesare pentru a face declaraţii publice, vizând imposibilitatea sau regândirea unui alt tip de creştere faţă de pensii, respectiv pentru cuantumul alocaţiilor. Nu dispun de aceste informaţii şi până în momentul în care ele vor fi certificate de situaţia, de evaluarea pe care Ministerul Finanţelor o va face cu privire la încasările la buget, nu-mi voi schimba declaraţia pentru că sunt în această poziţie pentru a lupta astfel încât oamenii să beneficieze de toate drepturile de care au de care au dreptul prin lege", a explicat Violeta Alexandru.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Aveți grija de voi și de ei !.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Citez “Art16(1)Cetatenii sunt egali in fata legii si autoritatilor publice fara privilegii si fara discriminari .(2) Nimeni nu este mai presus de lege.” Toate pensiile speciale si ocupationale care nu au ca fundament nici un criteriu obiectiv asa cum este criteriul “CONTRIBUTIVITATII”sunt bazate in fapt pe acte normative NECONSTIUTIONALE iar cei care le-au conceput si promulgat in ultimii cincisprezece ani stiau ca au un caracter discriminatoriu si vor constitui privlegii pentru ei chiar cu incalcarea Legii Fundamentale a ROMANIEI! Tot discriminare si inechitate este pensionarea la varste pana la45-50 de ani si ramanerea in continuare in activitatea cu cumulul pensiei cu salariul sau cumulul a doua sau trei pensii speciale!!?? Si toate aceste privilegii pentru un procent de 2-3%din pensionari sunt acordate din bugetul de stat(adica contributiile noastre)si se mentin sfidator in ciuda tuturor celor care le contesta pe buna dreptate !

  Legea pensiilor asa cum a fost votata in PARLAMENTUL ROMANIEI si promulgata de PRESEDINTELE ROMANIEI anul trecut ,este aplicabila pentru toate categoriile de pensionari fara nici o discriminare (daca se doreste ca toti pensionari sa fie egali in fata legii conform Constitutiei ROMANIEI)! Chiar si la cei la care principiul contributivitatii nu poate fi aplicat, de exemplu al militarilor se pot lua in calcul veniturile nete raprtate la salariile medii anuale din care sa rezulte un punctaj total care poate fi corectat cu sporuri specifice activitatii! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS