VIOLETA ALEXANDRU (PNL): Sănătatea şi Educaţia - domenii prioritare în programul PNL

M.I.
Politică /

Violeta Alexandru

Violeta Alexandru

Sistemul de sănătate, "victima nepăsării actualului Guvern", este un domeniu prioritar cuprins în programul politic al Partidului Naţional Liberal, care şi-a asumat deblocarea discuţiilor legate de finanţarea pentru construirea celor trei spitale regionale, a declarat astăzi Violeta Alexandru, candidat pe lista PNL la alegerile europarlamentare.

"Actualei echipe conducerea partidului i-a cerut un obiectiv asumat şi anume 2024, pentru a debloca lucrurile şi a ajunge în stadiul în care în România să vedem cele trei spitale regionale construite. Ar fi de neiertat pentru PNL să rateze acest obiectiv după aceşti ani în care actuala guvernare a vorbit, s-a lamentat şi nu a făcut nimic. Pentru noi, prioritatea legată de Sănătate este capitală, este în centrul programului nostru politic pe care l-am lansat acum câteva zile şi, pe lângă faptul că ne propunem în mod asumat să contribuim la deblocarea discuţiilor legate de finanţarea acestor trei obiective, avem în vedere să adresăm un subiect care a devenit acut în România, şi anume lipsa accesului la medicamente pentru pacienţii români", a precizat Violeta Alexandru, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Ea a adăugat că PNL va propune, de asemenea, un sistem pilot în domeniul Sănătăţii, care pleacă de la conceptul că banii europeni şi naţionali trebuie să urmeze pacientul, indiferent de locul în care doreşte să primească un tratament.

"Cred că trebuie să ridicăm subiectul la nivel european, românii caută reţele informale de procurare a medicamentelor când, de fapt, nu este normal. Întreaga noastră gândire în domeniul Sănătăţii pleacă de la conceptul ca banii publici europeni şi naţionali să urmeze pacientul, indiferent de locul în care doreşti să ai un tratament, indiferent de ţara în care eşti şi ai nevoie de acces la medicamente, acest lucru trebuie să se întâmple. Ca atare, vom propune ridicarea dezbaterii publice privind un mod de finanţare a costurilor în domeniul Sănătăţii în baza principiului 'banii care urmează pacientul' şi acces la servicii de sănătate, indiferent unde acesta se găseşte într-un anumit moment sau într-o anumită nevoie care nu poate fi acoperită în ţara în care locuieşte sau în care îşi desfăşoară activitatea", a susţinut aceasta, conform Agerpres.

O altă prioritate a programului propus de PNL este cea privind sistemul de Educaţie, a spus candidatul liberal.

"Europarlamentarii noştri ştiu exact ce au de făcut în acest domeniu - pe lângă sprijin pentru continuarea investiţiilor în infrastructura şcolară, care a rămas la nivel de ev mediu în multe dintre localităţi, până la încurajarea unui pachet integrat de servicii care să contribuie la o mai bună frecventare a cursurilor de către copiii veniţi din medii dezavantajate", a subliniat Violeta Alexandru.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Sigur vor reveni celebrele investitii, ciupercutele de firme care asigura stocurile spitalelor, toaletele scolilor, tot ce e mai bun pentru firmele acoperitilor Securitati va fi domeniu prioritar.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cica

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS