Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

VIORICA DĂNCILĂ: Avem a doua cea mai mare creştere economică din UE

D.D.
Politică /

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că investiţiile au un rol esenţial în dezvoltarea unei ţări prin beneficiile rezultate pe piaţa muncii şi prin facilităţile pe care le aduc zonelor unde sunt realizate, adăugând că Eurostat şi Institutul Naţional de Statistică au anunţat recent că România are a doua cea mai mare creştere economică din UE pe primul trimestru al acestui an.

"Investiţiile au un rol esenţial în dezvoltarea unei ţări prin beneficiile rezultate pe piaţa muncii, prin efectele de multiplicare şi prin facilităţile pe care le aduc zonelor unde sunt realizate. 2019 este anul în care Guvernul acordă o atenţie sporită proiectelor de dezvoltare a României, atât în plan local, regional şi naţional. Datele oficiale confirmă creşterea investiţiilor nete în economie în primul trimestru al acestui an cu 5,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. (...) România a înregistrat în ultimii ani una dintre cele mai mari creşteri economice din UE. Eurostat şi Institutul Naţional de Statistică ne-au dat recent din nou veşti bune legate de creşterea PIB: avem a doua cea mai mare creştere economică din UE pe primul trimestru al acestui an. Este un avans sustenabil la care au contribuit aproape toate ramurile economiei", a spus premierul la dezbaterea "Upgrade România: marile proiecte de investiţii în 2019".

Ea a adăugat că pentru anul 2019, avansul economic este estimat la 5,5% din PIB, în condiţiile unui an agricol normal şi al redresării sectorului serviciilor şi investiţiilor, iar în următorii doi ani creşterea economică se va baza îndeosebi pe investiţii în sectoarele strategice din economie şi care să dezvolte producţia autohtonă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pimul ministru al Romaniei, nu este numai agramata si inculta - asa cum a apreciat-o Denise Rifai - este zero si sub alte cunostinte pe care trebuie sa le posede , de exemplu cel economic. Se lauda ca romania are crestere economica pe trimestrul 1 - 2019, numai ca aceasta, la fel ca si cresterile din anii trecuti, se bazeaza in principal pe consum, ceea ce nu este de apreciat. Deoarece nu stie sa faca corelarile necesare intre indicatorii economici, citeste ce i se scrie de catre altii,care stiu despre ce este vorba, dovedind -daca mai era nevoie - ca nu merita sa ocupe aceasta inalta functie !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS