Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

VIORICA DĂNCILĂ: "Luăm în calcul prelungirea duratei votului şi extinderea prin corespondenţă"

D.V.
Politică /

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul ia în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondenţă şi alte măsuri care să contribuie la o mai bună desfăşurare a procesului de vot.

"Ne-am bucura dacă din partea preşedintelui României şi a partidelor de opoziţie, am avea un proiect concret pe care să şi le asume şi care să rezolve problemele din diaspora pentru că cel mai uşor este să critici, mai greu este să vii cu soluţii", a spus Dăncilă.

Dăncilă a afirmat că a cerut Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Afacerilor Externe să analizeze desfăşurarea votului de la 26 mai pentru a stabili ce nu a mers bine şi care sunt soluţiile pentru asigurarea dreptului de vot.

"Aşa cum ştiţi, imediat după alegerile europarlamentare, am cerut Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Afacerilor Externe să analizeze organizarea şi desfăşurarea votului, ce nu a mers bine şi care sunt soluţiile pentru a asigura dreptul la vot al cetăţenilor. Avem în lucru, într-un stadiu avansat, un pachet de măsuri pentru îmbunătăţirea procesului electoral astfel încât cetăţenii din ţară şi în afara graniţelor să-şi poată exercita dreptul la vot în condiţii cât mai bune", a afirmat Dăncilă.

Premierul a precizat că Guvernul ia în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile şi extinderea votului prin corespondenţă.

"Luăm în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondenţă şi orice alte măsuri care să contribuie la o mai buna desfăşurare a procesului de vot. Salut iniţiativa Parlamentului României de a institui o comisie pentru îmbunătăţirea legislaţiei electorale şi vreau să transmit un mesaj ferm. Guvernul are toate deschiderea pentru dialog şi consultare cu toate instituţiile publice şi cu factorii interesaţi în găsirea soluţiilor cele mai potrivite pentru asigurarea dreptului la vot", a precizat primul-ministru.

Dăncilă a mai spus că s-ar bucura dacă ar avea din partea preşedintelui României şi a partidelor de opoziţie un proiect concret pentru rezolvarea problemelor privind votul din diaspora.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. INTER ET : SMS, gmail ...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS