Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Viorica Dăncilă, umilită în Parlamentul European

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Viorica Dăncilă, umilită în Parlamentul European

Philippe Lamberts, copreşedintele grupului Verzilor: "Spectacolul dat de guvernul dumneavoastră nu este la nivelul Europei, iar România merită ceva mai bun"

Ceea ce ar fi trebuit să fie o şedinţă festivă de prezentare a realizărilor preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, s-a trans-forma, ieri, în Parlamentul European într-un rechizitoriu la adresa guvernului Dăncilă din partea reprezentanţilor Partidului Popular European, Renew Europe şi grupului Verzilor. Aceştia şi-au concentrat dis-cursurile pe lupta anti-justiţie dusă, în ultimii ani, de reprezentanţii puterii de la Bucureşti şi pe blocarea nominalizării Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror şef al Parchetului European.

Dacă în deschiderea reuniunii, într-o sală aproape goală, Dăncilă s-a lăudat cu cele 90 de dosare finalizate şi cele 2500 de evenimente şi întâlniri la nivel înalt organizate în primele şase luni ale anului 2019, cu aprobarea directivei privind drepturile de autor în mediul online, cu adoptarea directivei privind gazele naturale, ceea ce a urmat, după felicitările prezentate de Marco Sefcovic, vicepreşedintele Comisiei Europene, nu a putut fi prevăzut de oficialii de la Bucureşti.

Andrei Kovatchev, vicepreşedintele PPE a spus că popularii europeni ar fi dorit ca preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene să obţină rezultate mai bune privind spaţiul Schengen, inclusiv în capitolele privind migraţia şi azilul. El a criticat, de asemenea că, din cauza inflexibilităţii guvernului de la Bucureşti, nu a fost numit încă un procuror şef al Parchetului European, instituţie ce este menită să vegheze la interesele financiare ale Uniunii.

Deputatul european Dragoş Tudorache, din partera Renew Europe a spus că, deşi experţii şi corpul tehnic de funcţionari români de la Bruxelles şi-au făcut treaba în cele şase luni cât am deţinut preşedinţia Consiliului UE, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre guvernul Dăncilă. El a afirmat: "Guvernul a fost mai mult preocupat de lupta sa împotriva justiţiei, decât să asigure o preşedinţie fructuoasă. Retorica antieuropeană a fost preluată de partidele aflate la guvernare, dar la alegerile din 26 mai cetăţenii au stabilit că o astfel de retorică este împotriva interesului naţional".

Tudorache a declarat că trebuie deblocate urgent negocierile privind viitorul cadru financiar multianual 2012-2027, numirea procurorului şef al Parchetului European şi dosarele privind migraţia şi dreptul de azil.

Philippe Lamberts, copreşedinte al grupului Verzilor a criticat guvernul de la Bucureşti pentru faptul că afost de acord cu blocarea dosarului privind reformarea sistemului de azil şi migraţie, prin acceptarea ca deciziile cu privire la acesta să fie luate cu unanimitate de voturi în Consiliul Uniunii Europene.

Lamberts a spus: "Când un stat este la cârma Uniunii Europene, este important să încarneze valorile acesteia. Guvernul dumneavoastră este un guvern care s-a remarcat reprimând în mod brutal o manifestaţie paşnică, este un guvern obsedat ca justiţia să fie controlată şi să nu mai poată fi traşi la răspundere penală politicienii cu probleme. Rapoartele GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia nu sunt respectate. Guvernul dumneavoastră a blocat numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Parchetului European. Spectacolul dat de guvernul dumneavoastră nu este la nivelul Europei, iar Româ-nia merită ceva mai bun".

La final, premierul Viorica Dăncilă a precizat că rapoartele GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia vor fi analizate de organizaţiile profesionale, de societatea civilă şi de factorii de decizie şi i-a atras atenţia liderului Verzilor că ţara lui, Belgia, are de implementat 15 măsuri stabilite de GRECO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie