VIRGIL POPESCU: "Investim în dezvoltarea sistemului naţional de transport al gazelor naturale"

F.D.
Politică / 12 august

"Investim în dezvoltarea sistemului naţional de transport al gazelor naturale"

Mai multe proiecte ale companiei Transgaz au fost trimise astăzi Băncii Europene de Investiţii (BEI), în vederea finanţării, a informat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe propria sa pagină de Facebook.

"Investim în dezvoltarea sistemului naţional de transport al gazelor naturale! Astăzi au fost transmise către BEI, în vederea finanţării următoarele proiecte ale Transgaz: conductă de transport gaze naturale Marea Neagră - Podişor - 477.698.014 euro (valoare totală investiţie - TVA inclus -, din care 32.454.064 euro finanţare solicitată din Fondul pentru Modernizare), conductă de transport gaze naturale Gherceşti - Jitaru - 77.284.760 euro (valoare totală investiţie - TVA inclus -, din care 39.899.799 euro finanţare solicitată din Fondul pentru Modernizare), conductă de transport gaze naturale Jupa - Băile Herculane - Orşova - Prunişor - 147.960.699 euro (valoare totală investiţie - TVA inclus -, din care 62.505.216 euro finanţare solicitată din Fondul pentru Modernizare", a notat el.

Anterior, tot pe Facebook, şeful de la Energie a anunţat că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa.

"O nouă promisiune îndeplinită! Astăzi am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa (inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică), care va fi realizată de Transgaz. Există şi finanţare pentru asta, inclusiv din Fondul pentru Modernizare. Conducta va trece prin judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin (municipiile Caransebeş & Orşova, plus localităţile Băile Herculane, Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Căzăneşti, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunişor, Husnicioara, Căzăneşti, Siseşti, Ilovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu, Balta, Podeni, Cireşu şi Iloviţa)", a scris Popescu.

Potrivit acestuia, prin realizarea acestei conducte, se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 113 agenţi economici în judeţul Mehedinţi, precum şi aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 231 de agenţi economici în judeţul Caraş-Severin", a subliniat oficialul de la Energie.

De asemenea, execuţia acestei conducte de transport va genera un impact socio-economic pozitiv prin alimentarea cu gaze naturale a staţiunii turistice Băile Herculane, crearea de noi locuri de muncă pe perioada de construcţie, crearea posibilităţilor de câştiguri suplimentare pentru locuitorii zonei prin atragerea de investitori şi valorificarea superioară a masei lemnoase, ridicarea gradul de confort al locuitorilor, atragerea de venituri suplimentare la bugetul statului şi la bugetele locale.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pana la urma ce drku platim din PNRRul ala ca eu nu am inteles. Numa vrajeala si studii de fezabilitate?

    Restul banilor (inclusiv Cernavoda) ii imprumutam cu dobanda de la banci ??

    Unde drku is miliardele alea din PNRR? 

    1. Miliardele din PNRR sunt pe hârtie. Grosul banilor se duc oricum pe aiureli inutile și spre ONG-uri care promoveză viziunea gin"ecologică" împinsă de UE.

      Pnrr este facut de ghinea din usr cu complicitatea tacita a pnl si psd , care nu a scos o vorba atunci cand trebuia , cand era in lucru , si facut in asa fel ca banii sa ramana la smecherii de la Bruxel , care stiu ei ce sa faca cu ei .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro