Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Viscri este cel mai vizitat sat din România: 32.000 de turişti, anul trecut

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Viscri este cel mai vizitat sat din România: 32.000 de turişti, anul trecut

Biserica Fortificată din satul Viscri, care din anul 1999 face parte din patrimoniul mondial UNESCO, a fost vizitată anul trecut de 32.000 de turişti, în mare parte străini, plătitori de bilete. Dintre aceştia, 8.000 s-au şi cazat în pensiunile din sat.

"Numărul de turişti a crescut spectaculos. De la un an la altul, tot mai mulţi turişti, în mare parte străini, vizitează Biserica Fortificată , dar şi împrejurimile. Dintre aceştia, aproape 9.000 au fost cazaţi în Viscri. Dacă în anul 2000 aveam 400 de turişti, după 15 ani am primit peste 30.000. Prinţul Charles a vizitat pentru prima dată satul în anul 2002, şi după aceea, prin promovarea pe care a făcut-o zonei, dar şi Transilvaniei şi României, numărul turiştilor tot creşte. Modul de viaţă, autenticitatea, faptul că satul încă păstrează tradiţiile, preparatele noastre culinare, meşteşugurile pe care locuitorii le practică îi impresionează foarte mult pe turişti", a declarat Caroline Fernolend, director executiv şi vicepreşedinte al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, la finele săptămânii trecute, în cadrul Transylvania Tourism Fair. Aceasta a fost prezentă la târgul de turism cu un stand în care a promovat satul Mălâncrav, din judeţul Sibiu, şi împletitorii de nuiele de acolo. "Încercăm să promovăm 86 de sate din Transilvania, să găsim ceva authentic, pe care să-l punem în valoare. Vreau să arătăm românilor valorile pe care le promovăm: cetăţile şi bisericile fortificate din satele în care nu sunt cunoscute, şurile din piatră de la Achita-Mureş, romii de la Mălâncrav care ştiu să împletească coşuri pentru gunoi, dar şi plăcinta cu varză care nu este cunoscută peste tot în Transilvania. Totul merită promovat şi păstrat, pentru cei care vor trăi pe aceste meleaguri şi pentru turişti", a punctat Caroline Fernolend.

La Transylvania Tourism Fair s-au înregistrat peste 50 de participanţi, printre care Autoritatea Naţională pentru Turism, mari turoperatori ai pieţei româneşti, companii hoteliere, mari reţele de agenţii de turism, şcoli de formare în turism, primării cu standuri care prezintă atracţiile locale, asociaţii locale de promovare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Viscrii, dupa datele patronatelor din turism, a adus in zona, turisti ce au cheltuit peste 20 milioane de euro!!!!Un adevarat, "Centru de Profit" si prosperitate!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie