"Voestalpine" face o licitaţie de 9,5 milioane de euro pentru construcţia fabricii de la Giurgiu

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Companii /

Gernot Schwarzhuber, director general Voestalpine Steel Service Center România.

Gernot Schwarzhuber, director general Voestalpine Steel Service Center România.

Austriecii de la "Voestalpine" des-făşoară o licitaţie pentru atribuirea unor contracte în valoare de 9,5 milioane de euro pentru construcţia fabricii de la Giurgiu. Ofertele depuse pentru câştigarea contractului urmea-ză să fie deschise lunea viitoare, au spus, ieri, reprezentanţii companiei.

"Am trimis invitaţii către mai multe companii româneşti şi am primit în jur de 20-30 de oferte", a spus, ieri, Stefan Einfalt, director general şi coordonator proiect Voestalpine Steel Service Center Romania.

Investiţia austriecilor de la Giurgiu este estimată la 20 de milioane de euro, dintre care cinci milioane de euro reprezintă cofinanţare de la Uniunea Europeană. Centrul de prelucrare a oţelului de la Giurgiu are o capacitate proiectată de 130.000 de tone/an, existând posibilitatea extinderii producţiei la 260.000 de tone pe an de tablă fină procesată, au mai spus, ieri, reprezentanţii "Voestalpine".

Austriecii au cumpărat în 2007 de la primăria Giurgiu cei 40.000 de metri părtraţi, plătind 12 euro pe metru pătrat. Lucian Iliescu, primarul Giurgiului, a spus, ieri, că a coborât preţul terenului oferit "Voestalpine" ca să facă Giurgiul mai atrăgător pentru investiţia aus-triacă.

Reprezentanţii "Voestalpine" au mai spus, ieri, că deocamdată proiectul construcţiei unui megacombinat siderurgic la Marea Neagră este îngheţat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS