"Vorbim despre oameni care au supravieţuit Holocaustului iar acum trebuie să plece din ţara lor"

VOLODIMIR ZELENSKI, ÎN PARLAMENTUL FRANCEZ:"Vorbim despre oameni care au supravieţuit Holocaustului iar acum trebuie să plece din ţara lor"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 martie 2022

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, în Parlamentul Franţei un moment de reculegere în memoria ucrainenilor ucişi în războiul declanşat de Rusia. El a vorbit despre atrocităţile comise de armata rusă în ţara sa şi a făcut comparaţiea între situaţia oraşului Mariupol şi cea din Verdun, în Primul Război Mondial, în care sute de mii de oameni au murit, informează news.ro.

"Ştiţi ce se întâmplă în Ucraina, ştiţi de ce se întâmplă şi cine e vinovat. Chiar şi cei care îşi ascund capetele în nisip nu pot nega ce se întâmplă. Sunteţi oameni raţionali, oneşti şi vă întreb: cum putem opri acest război, cum putem aduce pacea în Ucraina? Răspunsurile, cele mai multe, sunt în mâinile dumneavoastră, sunt în mâinile noastre, împreună", a afirmat Volodimir Zelenski miercuri după amiază, adresându-se Parlamentului Franţei.

Preşedintele ucrainean a vorbit despre victimele atacurilor ruşilor, arătând că o femeie a avut piciorul amputat, alta are centura pelviană fracturată, în timp ce alte femei au cerut medicilor să le lase să moară. El a propus un moment de reculegere în memoria sutelor de victime ale războiului pornit de Rusia.

El face comparaţia între Mariupol şi Verdun, în urma Primului Război Mondial, în care sute de mii de oameni au murit şi care a rămas în istorie sub denumirea "abatorul", spunându-le parlamentarilor francezi: "Cred că cu toţii ştiţi bine aceste imagini".

"Ruşii nu fac distincţia între ţinte. (...) Nu ţin cont de conceptul de crime de război, au adus teroarea pe pământul ucrainean. Aveţi toate informaţiile, ştiţi care sunt faptele, despre femei violate de către soldaţii ruşi în teritoriile ocupate, refugiaţi ucişi pe drum, jurnalişti luaţi la ţintă şi ucişi. Vorbim despre oameni care au supravieţuit Holocaustului iar acum trebuie să plece din ţara lor ori să se ascundă în adăposturi. Europa nu a mai văzut aşa ceva de decenii. Oamenii sunt disperaţi, unii dintre ei se roagă să moară", a mai spus Zelensky.

Adresându-se preşedintelui ucrainean, oficialii francezi i-au transmis lui Zelensky că susţinerea Franţei, catalogând poporul ucrainean "admirabil în eroismul lor" ei cerând ca ostilităţile din Ucraina să înceteze imediat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro