Volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group a ajuns la 10,6 miliarde de euro în primele 9 luni ale anului

S.B.
Bănci-Asigurări / 30 noiembrie 2023

Volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group a ajuns la 10,6 miliarde de euro în primele 9 luni ale anului

În primele nouă luni din 2023, volumul de prime brute subscrise de Vienna Insurance Group (VIG) a ajuns la 10,6 miliarde de euro (în creştere cu 1,1 miliarde de euro sau 11,4%). Rata de solvabilitate a Grupului a rămas la un nivel foarte ridicat, de 303,8%, potrivit unui comunicat al companiei.

"Contextul geopolitic şi economic este în continuare marcat de provocări. Cu toate acestea, Grupul VIG a consemnat o evoluţie foarte bună şi a demonstrat încă o dată că este foarte bine poziţionat atât din punct de vedere operaţional, cât şi al capitalizării. De asemenea, urmăm îndeaproape obiectivul privind profitul înainte de impozitare şi estimăm că în 2023 câştigul se va situa în partea superioară a intervalului ţintă", a spus Hartwig Löger, CEO şi Preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group.

În primele trei trimestre ale anului, volumul total de prime subscrise de VIG a ajuns la 10,619 miliarde de euro. Valoarea echivalează cu o creştere anuală de 11,4%. Un avans semnificativ al primelor a fost consemnat pe toate pieţele Grupului VIG. În Austria, volumul de prime a fost de 3,361 miliarde de euro (+2,3%), iar în Republica Cehă de 1,769 miliarde de euro (+9,2%). În ambele ţări creşterea s-a datorat în mare parte segmentului asigurărilor de proprietăti şi răspunderi şi asigurărilor de sănătate. Polonia a consemnat o creştere de două cifre, până la un volum al primelor de 1,150 miliarde de euro (+16%) - rezultat obţinut datorită evoluţiei foarte bune pe segmentele asigurărilor Casco, alte proprietăţi şi răspunderi şi cel al asigurărilor de viaţă cu primă unică. În Regiunea ECE extinsă (Albania, Ţările Baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia şi Ucraina) volumul primelor a ajuns la 2,994 miliarde de euro (+11,3%). Motoarele creşterii au fost aici evoluţia bună din Ungaria (+122,5 milioane de euro) şi din Ţările Baltice

(+62,9 milioane de euro) şi creşterea consistentă a segmentului Casco în România (+53 milioane de euro). Regiunea Pieţe speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein, Turcia) a generat prime în valoare de 769 milioane de euro (+42,1%), creşterea fiind datorată în mare parte evoluţiei din Turcia pe segmentele asigurări de viaţă, auto şi proprietăţi şi răspunderi.

La sfârşitul trimestrului trei din 2023, rata de solvabilitate a Grupului (incluzând măsurile tranzitorii) a fost de 303,8%, în creştere faţă de nivelul de 282% din prima jumătate a anului 2023. Aceasta subliniază capitalizarea puternică a Grupului VIG, confirmată recent şi de ratingul A+ cu perspectivă stabilă acordat de agenţia de rating Standard & Poor's (S&P). Potrivit S&P, la sfârşitul anului 2022 şi la jumătatea lui 2023, VIG beneficia de o capitalizare solidă, peste nivelul "AAA".

Prognozele de creştere pentru pieţele cheie ale VIG din ECE se menţin peste media UE. Companiile VIG consemnează o evoluţie bună în ciuda condiţiilor economice nefavorabile şi a câtorva fenomene meteo extreme. Reprezentanţii VIG sunt încrezători că profitul înainte de impozitare al Grupului pentru întregul an 2023 se va situa în partea superioară a intervalului ţintit de 700 - 750 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb