Wow Lab a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 400.000 de lei şi estimează o creştere cu 50% în 2024

R.S.
Companii / 30 mai

Wow Lab a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 400.000 de lei şi estimează o creştere cu 50% în 2024

Wow Lab, un start-up de educaţie ştiinţifică prin experimente fondat de antreprenoarea Anca Tănăsescu, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 400.000 de lei şi estimează o creştere cu 50% în 2024, la 600.000 de lei. Această creştere este susţinută de o creştere de 40% a numărului de elevi participanţi la atelierele de ştiinţă organizate de Wow Lab, iar pentru a sprijini acest avans, compania îşi va dubla numărul de traineri la 19, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Anul trecut, 75 de clase din 34 de şcoli au participat la atelierele Wow Lab. Pentru 2024, start-up-ul estimează că va ajunge la 105 clase din 55 de şcoli, cu un total de 4.600 de elevi participanţi, în creştere cu 39% faţă de cei 3.300 de copii din 2023.

"Ce diferenţiază Wow Lab este că noi vrem să apropiem copiii de ştiinţe într-un mod inovator şi creativ, ei învăţând prin practică şi experiment, dar şi distractiv. De aceea, nu punem accent pe teorie, pe competiţie şi nu pregătim copiii pentru concursuri sau olimpiade, cum se întâmplă în sistemul educaţional formal. Scopul nostru este să hrănim curiozitatea copiilor şi nevoia lor firească de cunoaştere, completând astfel curricula educaţională naţională sau internaţională, cum e în cazul şcolilor private din ţara noastră", a declarat Anca Tănăsescu, fondatoarea Wow Lab.

"Până anul trecut am testat diverse formule de business, iar Wow Lab a fost pentru mine un proiect secundar. În 2023, am decis să ofer Wow Lab o nouă direcţie şi, deşi până acum un an aveam un job full time la o corporaţie internaţională, am hotărât să renunţ la el şi să mă dedic exclusiv acestui start-up", a mai spus antreprenoarea, potrivit comunicatului.

Programele Wow Lab abordează o provocare reală din educaţia formală actuală şi anume, lipsa ocaziilor şi a timpului pentru a explora latura practică şi experimentală a ştiinţelor. Scopul atelierelor Wow Lab este să descopere interesul pentru ştiinţe la vârstele mici începând cu 5 ani. De aceea, conceptul este axat pe valorificarea experimentării directe, a observaţiei şi a gândirii critice în procesul de învăţare. Experimentele furnizate de Wow Lab îi ajută pe copii să îşi completeze informaţiile teoretice dobândite la şcoală şi, astfel, pot înţelege mai uşor fenomenele naturale din jurul lor, legăturile dintre acestea şi noţiunile ştiinţifice aferente. Atelierele facilitează observaţii şi experimente în 10 discipline ştiinţifice: de la fizică, chimie, astronomie, biologie/anatomie, până la nutriţie, ecologie şi paleontologie.

Şcolile, atât cele de stat, cât şi cele private, sunt principalul partener al Wow Lab, iar solicitările din "Săptămâna altfel" şi "Săptămâna verde" reprezintă o parte consistentă din activitatea firmei. Parte din componenta serviciilor B2B, Wow Lab mai activează şi pe piaţa companiilor care doresc să îşi fidelizeze angajaţii şi să îşi crească reputaţia de angajator prin organizarea de ateliere pentru copiii angajaţilor. Un alt tip de parteneri sunt companiile care organizează evenimente şi pentru copiii clienţilor lor sau pentru publicul larg. De asemenea, este prezentă şi pe piaţa petrecerilor private pentru copii şi pe piaţa evenimentelor pentru copii în centre comerciale. În 2024, Wow Lab are ca obiective principale extinderea colaborărilor pe termen lung cu mai multe şcoli private, încheierea de noi parteneriate corporate şi cu mall-urile şi centrele comerciale din oraşele mari şi medii, se menţionează în comunicat.

În 2023, Wow Lab a organizat peste 500 de ateliere, iar în 2024 estimează că va organiza 700. Wow Lab oferă programe de educaţie ştiinţifică în limba engleză, română, franceză, germană şi spaniolă pe tot parcursul anului şcolar, în diverse locuri, inclusiv şcoli, grădiniţe, after-school-uri, centre de cursuri, locuri de joacă, mall-uri, sedii de companii şi la domiciliul clienţilor persoane fizice (B2C). Atelierele Wow Lab, cu o durată cuprinsă între 50 şi 100 de minute, sunt cel mai des solicitate pentru copii cu vârste între 6 şi 14 ani, însă punctual sunt livrate şi elevilor de liceu, în formate personalizate pentru acest nivel de dificultate, pe anumite teme specializate, la cererea coordonatorilor din licee.

"Modulele noastre de lungă durată sunt gândite creativ, pe teme interdisciplinare, actuale şi atractive pentru copii. Dezvoltăm toate aceste experimente şi noi module anual, pentru a atrage copiii de la vârste fragede şi a le alimenta entuziasmul pentru ştiinţă. De exemplu, avem Chemistry for Me, un modul dedicat cosmeticelor făcute de copii şi recunoaşterii alimentelor sănătoase, Tik Tok Science - cu experimente populare pe această platformă - sau Lotions & Potions - cu experimente din filme, cărţi şi jocuri cunoscute generaţiilor de azi, cum ar fi Harry Potter sau Minecraft", a adăugat Anca Tănăsescu.

Alte obiective ale companiei pentru 2024 includ actualizarea modulelor existente şi finalizarea celor aflate în dezvoltare, precum: Wow Lab Mix Distracţie cu Reacţie, Astronomie Wow, Anatomie Wow, Magic of Physics, Lights & Colours, Detective Science, Chemistry for Me, Tik Tok Science, Lotions & Potions şi Food Science - cu experimente care folosesc fructe, legume şi dulciuri pentru a demonstra diverse noţiuni şi fenomene ştiinţifice, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb