ZBIGNIEW RAU, MINISTRUL DE EXTERNE AL POLONIEI:''Întâlnirile dintre ţările noastre dau o perspectivă unică asupra rolului NATO''

G.U.
Politică / 23 aprilie

''Întâlnirile dintre ţările noastre dau o perspectivă unică asupra rolului NATO''

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Zbigniew Rau, a declarat astăzi, după sesiunea plenară a Reuniunii Trilaterale pe teme de securitate România, Polonia şi Turcia, că întâlnirile regulate dintre cele trei ţări dau o perspectivă unică asupra rolului NATO în aceste "vremuri tulburi", când există "ameninţări tradiţionale şi de tip nou" care afectează comunitatea transatlantică, transmite Agerpres.

"Întâlnirile regulate dintre ţările noastre dau o perspectivă unică asupra rolului NATO în aceste vremuri tulburi, când ne confruntăm cu ameninţări tradiţionale şi de tip nou care afectează comunitatea noastră transatlantică. Astăzi şi ieri am discutat mai multe aspecte privind securitatea noastră, în special ce putem face împreună pentru a consolida răspunsul NATO la provocările actuale şi ce putem face pentru a consolida cooperarea noastră comună în acest sens. În primul rând, sunt mulţumit că am confirmat poziţia noastră fermă în mai multe posturi, în a face din NATO cea mai puternică alianţă militară. Este foarte important, mai ales în contextul Summitului Alianţei din iunie. Am convenit, de asemenea, că vom continua să sprijinim, să păstrăm şi să consolidăm legătura transatlantică care rămâne principală pentru NATO şi care este crucială pentru apărarea noastră comună şi pentru securitatea internaţională. În plus, am confirmat angajamentul nostru puternic către stabilitatea şi securitatea din regiune, de la Marea Baltică la Marea Neagră. Mă bucur că cele trei ţări ale noastre au aceeaşi poziţie puternică referitoare la menţinerea gradului de pregătire a NATO pe flancul estic", a spus Zbigniew Rau.

Acesta a menţionat că trilaterala nu are doar o dimensiune politică, "ci şi una militară" şi a anunţat că "un contingent militar va fi în curând operaţional în Turcia", conform Agerpres.

"În câteva minute ne vom relua întâlnirile noastre cu doi parteneri foarte importanţi NATO - Georgia şi Ucraina, ambele fiind alături de provocările cu care se confruntă NATO astăzi. Activităţile militare extraordinare ale Rusiei la graniţa cu Ucraina şi în Crimeea ne îngrijorează. Acestea fac parte dintr-un tipar mai larg de activităţi de destabilizare din partea Rusiei în regiune. Să sperăm că acestea vor înceta în curând. Vrem să profităm de întâlnirea noastră pentru a exprima solidaritatea şi sprijinul nostru pentru Ucraina şi Georgia. Am discutat şi activităţi potenţiale de consolidare a activităţii NATO şi a rezilienţei lor pentru a le ajuta să se apropie şi mai mult de aspiraţiile NATO", a mai afirmat ministrul Afacerilor Externe al Poloniei.

Reuniunea trilaterală România-Polonia-Turcia, la nivelul miniştrilor Afacerilor Externe, a început vineri la Bucureşti cu o sesiune plenară.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro