ZIARUL BURSA

23 septembrie
LAPAR: Agricultura - în pragul falimentului

DIN CAUZA SECETEILAPAR: Agricultura - în pragul falimentului

EMILIA OLESCUCompanii / 12 iulie 2012

Laurenţiu Baciu: "Este dezastru, ne apropiem de situaţia care era în 1950"  

În această toamnă, vom importa grâu la preţul de 270 de euro/tonă

Agricultura noastră se află în pragul falimentului, după cum ne-a spus Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Hit-ul zilei: "Magistraţii infractori / Comisar răufăcător"

AMPUTĂRI ÎN CSM ŞI MINISTERUL INTERNELORHit-ul zilei: "Magistraţii infractori / Comisar răufăcător"

F.G.Politică / 12 iulie 2012

De la CSM - procurorul George Bălan şi magistratul Marcel Sâmpetru şi de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov - comisarul Vlad Adrian Mihai, învinuiţi de trafic de influenţă şi divulgare de informaţii secrete 

Suspendaţi de Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), procurorul George Bălan şi magistratul Marcel Sâmpetru (care i-a fost consilier) au fost audiaţi, ieri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, care i-a acuzat că ar fi negociat cu lideri ai USL să fie numiţi, primul - procuror general al României, în locul Laurei Codruţa Kovesi, iar al doilea - şef al DNA, în locul lui Daniel Morar, dând la schimb informaţii secrete despre concurenţi politici, pe care învinuiţii le-ar fi obţinut de la şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, comisarul Vlad Adrian Mihai, inclus în acelaşi lot de acuzaţi, după cum au anunţat agenţiile de ştiri.

Teodor Baconschi: Percepţiile negative externe riscă să ne aducă izolarea

Teodor Baconschi: Percepţiile negative externe riscă să ne aducă izolarea

ADELINA DABUPolitică / 12 iulie 2012

Ţara noastră şi-a stricat imaginea prin dezertarea de la valorile europene, fapt ce poate atrage nu numai măsuri concrete, precum oprirea finanţării europene sau suspendarea dreptului de vot în Consiliul European, ci şi pierderea credibilităţii în raport cu actorii internaţionali, ne-a declarat, într-un interviu, Teodor Baconschi, fost ministru de externe şi fost prim-vicepreşedinte al PDL.

WSJ: Spania va ceda controlul băncilor, în schimbul banilor europeni

ALINA VASIESCUInternaţional / 12 iulie 2012

Madridul aprobă noi măsuri de austeritate, de 65 miliarde euro 

Spania va fi obligată să cedeze instituţiilor europene cea mai mare parte a controlului asupra băncilor din ţară şi va fi nevoită să impună pierderi investitorilor locali, în schimbul programului de ajutor financiar de până la 100 de miliarde euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ), care citează un proiect al acordului ce însoţeşte pachetul de salvare.

Italia ar putea cere susţinere pe piaţa obligaţiunilor

V.R.Jurnal de criză / 12 iulie 2012

Roma a semnalat, pentru prima dată, că le-ar putea cere statelor din zona euro să permită utilizarea fondurilor de urgenţă pentru achiziţia de obligaţiuni guvernamentale italiene, însă premierul Mario Monti a insis-tat că ţara nu va avea nevoie de un program amplu de ajutor.

Germania a vândut titluri la un randament minim record

V.R.Jurnal de criză / 12 iulie 2012

Costurile cu care se împrumută Germania pe zece ani au scăzut, ieri, la un nou minim record, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi de evoluţia crizei din zona euro şi preferă siguranţa oferită de cea mai mare economie a Europei, în pofida dobânzilor reduse.

Ediţia din 23.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Exxon licitează prospecţiuni pentru Marea Neagră

A.T.Companii / 12 iulie 2012 /

Compania ExxonMobil Exploration and Production Romania Ltd Nassau Sucursala Bucureşti a anunţat, ieri, pe SEAP organizarea unei licitaţii pentru achiziţia de servicii de prospecţiune geofizică offshore în Marea Neagră.

BVB şi RASDAQBursa a scăzut nesemnificativ

Piaţa de Capital / 12 iulie 2012

Bursa a scăzut nesemnificativ, cu 0,12%, pe cel mai redus rulaj din ultimele şase săptămâni, într-o piaţă marcată de volumele reduse de tranzacţionare, specifice perioadei de vară, şi de prudenţa investitorilor, pe fondul tensiunilor politice.

Cursul a închis în jur de 4,5230 lei/euro

Bănci-Asigurări / 12 iulie 2012

Cotaţiile monedei naţionale fluctuau în jur de 4,5230 lei/euro la finalul sesiunii de miercuri, într-o piaţă cu volume de tranzacţionare în creştere şi dominată de cererea de valută din partea clienţilor comerciali, potrivit dealerilor.

Acord politic FCD - "Noua Republică"

Acord politic FCD - "Noua Republică"

Adelina DabuPolitică / 12 iulie 2012

Fundaţia Creştin-Democrată (FCD), al cărui preşedinte este fostul minis­tru de externe Teodor Baconschi, şi partidul "Noua Republică" au semnat, marţi, un acord politic, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Fundaţie, la care au...

"Mitsubishi Motors" a livrat 340.000 de vehicule în Europa în perioada 2007-2008, cifra scăzând la 218.000 în 2011-2012.

"Mitsubishi Motors" vinde o uzină pe un euro

ALINA VASIESCUInternaţional / 12 iulie 2012

Constructorul auto japonez "Mitsubishi Motors" Corp. îşi vinde uzina de asamblare din Olanda - singura din Europa de Vest - către producătorul local de autobuze "VDL Groep" pentru suma simbolică de un euro, în schimbul promisiunii...

Criza apei din Orientul Mijlociu ne afectează industria porcinelor

Criza apei din Orientul Mijlociu ne afectează industria porcinelor

Dr. CĂTĂLIN LĂPUŞTECompanii / 12 iulie 2012 /

Oricât de curios ar suna titlul el surprinde o realitate imediată, o rezultantă a globalizării în care trăim. Ţările din Orientul Mijlociu, în special Arabia Saudită, se confruntă de câţiva ani cu o criză acută a apei - principala sursă fiind...

Surse: "Gazprom" plănuieşte o emisiune de eurobonduri

V.R.Companii / 12 iulie 2012 /

Gigantul rus "Gazprom", cel mai mare producător mondial de gaze naturale, plănuieşte să lanseze o emisiune de eurobonduri în două tranşe, denominată în euro şi dolari, a cărei valoare totală ar putea atinge 2 miliarde dolari, conform unor...

Fortus Iaşi se sufocă, înconjurată de bune intenţii

Fortus Iaşi se sufocă, înconjurată de bune intenţii

DORU MOCANU, IaşiCompanii / 12 iulie 2012 /

Surse din combinat susţin că falimentul nu poate fi evitat 

Fortus SA se sufocă pe zi ce trece, în ciuda bunelor intenţii enunţate de către toate instituţiile cu atribuţii sau interese în gestionarea situaţiei combinatului de utilaj greu din Iaşi.

REVISTA PRESEI 12.07.2012

Willy HomnerRevista Presei / 12 iulie 2012

ADEVARUL 

Şansele României de intrare în Schengen se zguduie din temelii

Acţiunile USL riscă să compromită eforturi le făcute în ultimii ani pentru ca România să treacă în faţa cancelariilor occidentale drept un partener credibil care îşi...

REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 12.07.2012

V.R.Revista Presei / 12 iulie 2012

FINANCIAL TIMES

HSBC va fi penalizată cu un miliard de dolari în SUA

Banca britanică HSBC îşi va cere scuze în faţa parlamentarilor din SUA pentru eşecul în realizarea de controale adecvate care să o asigure că nu a facilitat finanţarea...

The hit song of the day: "The magistrates are criminals/ the commissioner is an offender"

HEADS ARE ROLLING AT THE SUPREME MAGISTRATES COUNCIL AND THE MINISTRY OF INTERNAL AFFAIRSThe hit song of the day: "The magistrates are criminals/ the commissioner is an offender"

F.G. (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 12 iulie 2012

At the High Council of Justice - prosecutor George Bălan and magistrate Marcel Sâmpetru and commissioner Vlad Adrian Mihai of the Internal Intelligence and Protection Service (SIPI) of Ilfov - , accused of influence peddling and disclosure of...  

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo