ZIARUL BURSA

18 octombrie 2012
Ediţia din 06.02.2023
Masca românească pentru întâlnirile cu chinezii.

NICIUN DEMNITAR LA EXPOZIŢIA CHINEI DE LA TIBAutorităţile - când cu faţa, când cu spatele spre China

ALINA TOMA VEREHACompanii / 18 octombrie 2012

Chinezii par să mai aibă răbdare cu noi  

Autorităţile locale îşi pledează mai bine cauza

Chinezii vor alege trei mari proiecte în care să investească

Inaugurarea expoziţiei CET (China Engineering and Technology) de ieri, din cadrul Târgului Tehnic Internaţional Bucureşti (TIB), nu a beneficiat de prezenţa vreunui ministru sau secretar de stat, deşi, la nivel declarativ, Guvernul vrea miliardele de dolari ale Chinei.

LA CEREREA CASEI DE BROKERAJ CNVM a retras autorizaţia reprezentantului Compartimentului de control intern WBS România

A.A.Piaţa de Capital / 18 octombrie 2012

UPDATE: În 2011, CNVM a dat cinci amenzi la WBS România, după ce a descoperit practici frauduloase (detalii în articol) 

---

CNVM a retras autorizaţia de reprezentant al Compartimentului de control intern lui Dan Constantin Vătămanu, în numele societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România SA, conform unei decizii de luni a Comisiei.

Ziua în care trebuia să înceapă campania

Ziua în care trebuia să înceapă campania

CRISTIAN PÎRVULESCUPolitică / 18 octombrie 2012

După referendumul de revocare a preşedintelui din 29 iulie, ziua de miercuri, 17 octombrie, a fost cea mai agitată din punct de vedere electoral din ultimele luni: ziua în care a început în mod deschis, deşi în afara oricărui cadru legal, campania pentru alegerile legislative din 9 decembrie.

Turcii confirmă interesul pentru terminalul de gaze de la Constanţa

Turcii confirmă interesul pentru terminalul de gaze de la Constanţa

ADINA ARDELEANUCompanii / 18 octombrie 2012

Ahmet Caliskan: "Suntem interesaţi să dezvoltăm terminalul GNL la Constanţa, dar nu vedem încă niciun sprijin guvernamental" 

Omul de afaceri turc Ahmet Caliskan, de la "Global Energy Group", a confirmat informaţiile publicate, ieri, de ziarul BURSA, referitoare la faptul că grupul său este interesat să dezvolte terminalul GNL (gaze naturale lichefiate) de la Constanţa.

MECMA o propune pe Daniela Lulache pentru interimat la "Nuclearelectrica"

MECMA o propune pe Daniela Lulache pentru interimat la "Nuclearelectrica"

ALEXANDRU SÂRBUCompanii / 18 octombrie 2012

UPDATE 14:12:Franklin Templeton contestă numirea Danielei Lulache 

"Fondul Proprietatea doreşte să reitereze faptul că directorii generali trebuie selectaţi printr-un proces transparent şi că abilităţile profesionale şi de management trebuie să reprezinte principalul criteriu de selecţie. Modalitatea prin care Ministerul Economiei, Comertului şi Mediului de Afaceri face nominalizarea doamnei Daniela Lulache în funcţia de Director General al Nuclearelectrica nu respectă regulile de guvernanţă corporativă. Conform Legii societăţilor comerciale 31/1990 şi a O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice numirea directorilor generali este responsabilitatea Consiliului de Administraţie, iar orice interferenţă din partea acţionarului majoritar reprezintă o încalcare a legislaţiei în vigoare. Luând în considerare aceste aspecte, Fondul Proprietatea consideră controversată nominalizarea facută de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri." a declarat Grzegorz Konieczny, vicepresedinte al Franklin Templeton.

---

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) o propune pe Daniela Lulache, fost director general al Fondului Proprietatea (FP), să preia funcţia de director general al "Nuclearelectrica", până la numirea în această poziţie a unui manager privat.

UN INVESTITOR L-A ACUZAT PE BROKERUL SĂU DE O FRAUDĂ DE 500.000 DE EURO"Carpatica Invest" exclude contribuţia financiară pentru repararea prejudiciului solicitat

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 18 octombrie 2012

Marius Veltan: "Carpatica Invest" l-a suspendat pe brokerul Ştefan Terziu încă din luna mai  

"Societatea de brokeraj a răspuns prompt solicitărilor Poliţiei şi a arătat toată disponibilitatea pentru stabilirea adevărului în acest caz", potrivit reprezentantului "Carpatica"

"Carpatica Invest" exclude contribuţia financiară pentru repararea prejudiciului solicitat de clientul său Andrei Anghel, care l-a acuzat pe brokerul Ştefan Terziu că i-a operat tranzacţii în baza unor ordine false şi nesemnate.

FMI îndeamnă Spania şi Italia să ceară sprijin financiar

V.R.Jurnal de criză / 18 octombrie 2012

Fondului Monetar Internaţional (FMI) a lansat, în ajunul summit-ului liderilor UE care începe astăzi, un apel la Spania şi Italia să ceară asistenţă financiară de la zona euro, însă Roma a respins această idee, fiind posibil ca numai Madridul să emită o astfel de solicitare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Conducerea BMW vine la Braşov să caute posibili parteneri

Conducerea BMW vine la Braşov să caute posibili parteneri

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 18 octombrie 2012 /

Vicepreşedintele BMW, Franz Linner, va veni vineri la Braşov pentru a participa la o întâlnire cu o serie de oameni de afaceri din România, acţiunea fiind organizată de Clubul Economic German - Filiala Braşov şi de Ministerul Economiei,...

BCR va acorda credite imobiliare doar în lei

BCR va acorda credite imobiliare doar în lei

Bănci-Asigurări / 18 octombrie 2012

Banca Comercială Română (BCR) va acorda credite imobiliare numai în lei, pentru a proteja clienţii de riscul valutar, şi a lansat un împrumut în lei pentru locuinţă sau nevoi personale, solicitanţii putând obţine credite cu dobândă fixă pe o...

Ambele telenovele (Dan Diaconescu - Oltchim şi Cristi Sima - WBS) puteau fi epuizate în două ştiri de câte 30 de secunde, respectiv în două articole de cel mult 500 de caractere, cu tot cu spaţii: unul atunci când a apărut "bomba" respectivă, altul la finalizarea evenimentului.

Nevoia de standarde profesionale

DRAGOŞ CABAT, analist efin.roPiaţa de Capital / 18 octombrie 2012

Tabloidizarea media a început de mult timp. Procesul a fost lent iniţial, legat mai mult de copierea stilului senzaţional pe care îl vedeam în media din occident.

Exportul de gaze, posibil din 2013

A.G.Companii / 18 octombrie 2012

Probele tehnice pentru exportul de gaze se vor finaliza până la sfârşitul anului 2012, a declarat, ieri, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu.

Coresi - un cartier verde

Coresi - un cartier verde

Ovidiu VRÂNCEANU, BraşovCompanii / 18 octombrie 2012

Immochan a obţinut precertificarea BREEM în privinţa eficienţei energetice a clădirilor care vor face parte din proiect, deschiderea centrului comercial urmând să aibă loc la finele anului viitor

Compania Imochan, divizia imobiliară a...

TNK-BP, proprietatea "Rosneft"?

TNK-BP, proprietatea "Rosneft"?

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 octombrie 2012

Oligarhii ruşi reuniţi în consorţiul AAR, care deţine 50% din grupul petrolier mixt ruso-britanic TNK-BP, au ajuns la un acord preliminar pentru vânzarea participaţiei lor către gigantul petrolier "Rosneft", pe aproximativ 28 de miliarde...

Bursele europene se menţin pe creştere

BURSELE DIN LUMEBursele europene se menţin pe creştere

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 octombrie 2012

Acţiunile societăţilor tranzacţionate la bursele din Europa au crescut ieri, în majoritate, după ce Moody's Investors Service a menţinut ratingul de credit al Spaniei, iar Statele Unite au anunţat un avans peste aşteptări al construcţiilor de...

Vânzările "Danone" au crescut sub aşteptări

Vânzările "Danone" au crescut sub aşteptări

ALINA VASIESCUInternaţional / 18 octombrie 2012

Compania franceză "Danone", cel mai mare producător mondial de iaurt, a raportat o creştere sub aşteptări a volumului vânzărilor sale în trimes­trul al treilea din acest an, ca urmare a declinului cererii de lactate în Spania şi Italia.

REVISTA PRESEI 18.10.2012

Willy HomnerRevista Presei / 18 octombrie 2012

ADEVARUL 

PPE bate şaua PDL să priceapă iapa USL

Popularii europeni au votat ieri, la Bucureşti, un nou program politic, după ce ultimele schimbări fuseseră operate la congresul din Atena, în urmă cu 20 de ani.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 18.10.2012

V.R.Revista Presei / 18 octombrie 2012

FINANCIAL TIMES

Economia Chinei a crescut cu 7,4% în T3

Economia Chinei a crescut cu 7,4% în trimestrul al treilea din 2012, în ritm anual, acesta fiind al şaptelea trimestru consecutiv în care a încetinit expaniunea ţării asiatice.

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo