ZIARUL BURSA

29 august 2016
Ediţia din 06.02.2023

CUMINŢENIA PĂMÂNTULUIVreţi să falsific ştirile despre Banca Naţională a României?

MAKEEditorial / 29 august 2016

MAKE

Mugur Isărescu ţine să enerveze cu dinadinsul, pentru că nu pot să cred că pur şi simplu va fi bătut câmpii la Alba Iulia, unde, vineri, a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat, că, pentru cumpărarea sculpturii "Cuminţenia Pământului", ar putea fi folosiţi banii pe care BNR îi dă, anual, către bugetul de stat, adică 80% din profit: "Când am putut, Banca Naţională a făcut acte de donaţie. Acum, «donaţia» noastră este către buget - 80% din profit. (...) puteţi spune că, din cei 80%, bani pe care îi dăm bugetului şi care sunt, nu cinci milioane de euro, ci câteva sute de milioane de euro, să cumpere Cuminţenia Pământului".

Nici nu ştiu să pun ordine printre aberaţiile declaraţiei, aşa că atunci când voi spune "în primul rând", trebuie să înţelegeţi că este prima care-mi vine în minte, într-o devălmăşie fără nici o ierarhie.

Supernova lichidităţii şi sfârşitul civilizaţiei "pe datorie"

CĂLIN RECHEAInternaţional / 29 august 2016

CĂLIN RECHEA

După îndelungata perioadă de incertitudine cu privire la direcţia dobânzilor, pieţele au aşteptat ca "mântuirea" să vină de la Janet Yellen în cadrul simpozionului anual de la Jackson Hole.

Preşedintele Federal Reserve a declarat că "perspectivele pentru creşterea dobânzilor sunt mult mai favorabile", însă nu a exclus posibilitatea extinderii programelor de relaxare cantitativă.

Şase şefi ai DIPI, urmăriţi penal

Şase şefi ai DIPI, urmăriţi penal

M.I.Anticorupţie / 29 august 2016

Actualizare 19:25

Şase foşti şi actuali şefi în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) au fost puşi sub urmărire penală pentru diferite fapte de corupţie, precum deturnare de fonduri, abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare, informează un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Actualizare 17:45 Cioloş îl demite pe şeful DGIPI, Rareş Văduva

Actualizare 17:20 Fostul şef al DGIPI, Gelu Oltean, chemat la DNA

Actualizare 13:54 DNA: Anchetă în cazul unor persoane cu funcţii de conducere şi angajaţi în cadrul DGIPI

Rafinăria Petromidia va intra în revizie

TIMP DE 15 ZILE,Rafinăria Petromidia va intra în revizie

Andrei StanPiaţa de Capital / 29 august 2016

Rafinăria Petromidia intră în revizie, iar lucrările de întreţinere vor dura 15 zile, în contextul în care lucrările erau programate pentru luna septembrie şi fac parte din programul de mentenanţă periodică a instalaţiilor, informează "Rompetrol Rafinare" (RRC), într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a rămas fără titlul de doctor

Gabriel TănasePolitică / 29 august 2016

Actualizare 20:04 Gabriel Oprea: "Legea a fost aplicată retroactiv; nu mi-am dat singur titlul de doctor"

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că va apela la instanţă după ce Comisia de Contestaţii a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-a respins astăzi contestaţia la verdictul de plagiat. Oprea consideră că legea a fost aplicată retroactiv în cazul său.

---------

Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea sa de doctorat, a stabilit, astăzi, Comisia de Contestaţii a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a declarat preşedintele consiliului, Viorel Barbu, potrivit Digi24.ro.

Sigmar Gabriel (Sursa foto: Wikipedia)

MINISTRUL GERMAN AL ECONOMIEI:"Negocierile dintre SUA şi UE pentru TTIP au eşuat"

M.B.Internaţional / 29 august 2016

Actualizare 16:00 Comisia Europeană afirmă că negocierile pe tema acordului TTIP progresează

Comisia Eurropeană a anunţat astăzi că negocierile între Statele Unite şi UE pentru încheierea tratatului de liber schimb (TTIP) avansează, în contextul în care ieri ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, a afirmat că discuţiile pentru TTIP au eşuat, informează AFP.

-----------

Sigmar Gabriel, ministrul german al Economiei, a declarat ieri că negocierile dintre Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite ale Americii (SUA) cu privire la Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) au eşuat, transmite agenţia Reuters.

Vremea lui Ponzi

Vremea lui Ponzi

MIHAI ANTONESCUMiscellanea / 29 august 2016

De când lidienii au inventat banii, competiţia între cei care îi aveau în cantităţi mari şi îi cheltuiau frenetic pentru a-şi satisface nevoile, lăcomia şi capriciile, pe de o parte, şi cei care îi doreau intens, încercând să plaseze cât mai bine bunurile corespondente nevoilor, lăcomiei şi capriciilor, pe de altă parte, a generat nenumărate profesii şi tipare.

Cutremurul din centrul Italiei (Sursa foto: captură Youtube)

CUTREMURUL DIN ITALIAMAE: Un singur român, printre dispăruţi; restul au fost identificaţi şi sunt în viaţă

Mina IrinaInternaţional / 29 august 2016

Actualizare 16:28 Cioloş vrea o analiză a modului în care ţara noastră va face faţă unui cutremur

Premierul Dacian Cioloş a solicitat astăzi Ministerului de Interne şi celui al Dezvoltării ca în termen de două săptămâni să prezinte o analiză a modului în care autorităţile din ţara noastră sunt pregătite la momentul de faţă să facă faţă unei astfel de catastrofe.

Actualizare 15:30 Iohannis: "Am cerut Guvernului implicare totală pentru ajutorarea românilor din Italia"

Actualizare 14:36 Cioloş: "Vom aproba un prim pachet de măsuri pentru românii afectaţi de cutremurul din Italia"

Ministerul Economiei spune că decizia şi modalităţile de vânzare aparţin creditorilor Oltchim

DUPĂ CE COSTIN BORC S-A ARĂTAT ÎNCREZĂTOR ÎN VÂNZAREA COMBINATULUI PE BUCĂŢIMinisterul Economiei spune că decizia şi modalităţile de vânzare aparţin creditorilor Oltchim

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 29 august 2016

Actualizare 17:59 Perioada de reorganizare a combinatului Oltchim a fost extinsă cu încă un an

Perioada de reorganizare a activităţii combinatului Oltchim a fost extinsă cu încă un an, au decis creditorii Oltchim, într-o şedinţă din 22 august, informează un raport publicat astăzi pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

-----------

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a precizat, sâmbătă, că nu Comisia Europeană a impus vânzarea pe pachete de active a societăţii Oltchim.

Alin Petrache (Sursa foto: Facebook)

Alin Petrache şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al COSR

Cătălina VlăsceanuSport / 29 august 2016

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a anunţat, astăzi, că şi-a prezentat demisia Comitetului Executiv pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio şi că nu va mai candida la alegerile din această toamnă, potrivit unui comunicat de presă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 29 august 2016

MACRO NEWSLETTER 29 august 2016

Internaţional / 29 august 2016

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 3,9% în iulie 2016, după un avans de 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 12,3% a creditului guvernamental şi a unui avans de 1,4% a creditului...

Drepturi, politică şi mode

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 29 august 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

Moda nu este neutră politic, ci cât se poate de militantă. Taiorul Channel, minijupa şi bikini nu au reprezentat doar noi stiluri vestimentare, ci forme de expresie politică a libertăţii femeilor. Într-un moment în care aşa numitul extremism de...

REVISTA PRESEI 29.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 29 august 2016

ADEVARUL 

Mugur Isărescu: O expansiune excesivă conduce, mai devreme sau mai târziu, la o recesiune de proporţii

Procesul de convergenţă a economiei româneşti trebuie să continue, însă fără a periclita echilibrele macroeconomice şi...

Invest in Romania

Comunicate de presă / 29 august 2016

Invest in Romania este un program de promovare a oportunităţilor de investiţii la nivel regional şi de stimulare a atragerii de noi investiţii prin organizarea unei serii de evenimente specifice, vizând dezvoltarea mediului de afaceri la nivel...

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo