ZIARUL BURSA

30 iulie
Grafică de Teodora Savu

PRIMUL CAZ DE INSOLVENŢĂ PERSONALĂ - ÎNREGISTRAT LA CONSTANŢAPiperea: "După declararea insolvenţei, eşti ca într-o semi-moarte civilă"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 21 iunie 2018

Împrumutaţii în CHF: "Se impune amendarea Legii insolvenţei, astfel încât acest proces să reprezinte o procedură simplă si rapidă, nu o corvoadă birocratică de durată" 

A fost înregistrat primul caz de insolvenţă personală de la noi, conform anunţului făcut, ieri, de Oficiul Naţional al registrului Comerţului (ONRC). Autoritatea menţionează că acest prim caz, înscris pe rolul Judecătoriei Constanţa, a fost publicat, marţi, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, la secţiunea "Debitori - persoane fizice cu obligaţii ce nu decurg din exploatarea unei întreprinderi".

Acest fapt poate fi considerat un punct de referinţă în lupta debitorilor cu băncile, aceştia solicitând constant, de ani de zile, o lege care să-i protejeze.

"Bursele noastre trebuie modernizate şi integrate cu celelalte pieţe europene"

SEPTIMIU STOICA, BRM:"Bursele noastre trebuie modernizate şi integrate cu celelalte pieţe europene"

A.V.Companii / 21 iunie 2018

Bursele în sine şi pieţele sunt nişte instituţii durabile pentru economii, inclusiv pentru economia româneas­că, este de părere Septimiu Stoica, preşedintele Bursei Române de Mărfuri (BRM), care a declarat marţi, într-o dezbatere la Bruxelles: "În acest sens, bursele noastre trebuie modernizate şi integrate cu celelalte pieţe europene, dar mai ales ajutate. În România, acest ajutor se poate con­cretiza şi în faptul «de a nu ne pune pie­dici» unii altora".

Gazdele sunt în grafic, spre binele competiţiei

CM RUSIAGazdele sunt în grafic, spre binele competiţiei

D.N.Sport / 21 iunie 2018

Echipa naţională a Rusiei este ca şi calificată în optimile de finală ale competiţiei după victorii clare în primele două meciuri, 5-0 cu Arabia Saudită şi 3-1 cu Egipt. Dincolo de partea sportivă, organizatorii au şi alte motive de satisfacţie

"Piaţa autohtonă a metalelor - în creştere, în acest an"

NICOLETA MĂRUNŢELU, COFACE ROMÂNIA:"Piaţa autohtonă a metalelor - în creştere, în acest an"

Emilia OlescuCompanii / 21 iunie 2018

Coface: "Pe fondul unei creşteri economice sincronizate, a schimbărilor tehnologice care încurajează o evoluţie a utilizării metalelor şi a unui deficit în aprovizionare, metalele au beneficiat, la nivel global, de o piaţă în dezvoltare de la jumătatea anului 2016" 

Metalele au beneficiat, la nivel global, de o piaţă în dezvoltare de la jumătatea anului 2016, pe fondul unei creşteri economice sincronizate, a schimbărilor tehnologice care încurajează o evoluţie a utilizării metalelor şi a unui deficit în aprovizionare, arată un studiu Coface.

CCR ia decizii în favoarea penalilor

QUI PRODEST?CCR ia decizii în favoarea penalilor

GEORGE MARINESCUPolitică / 21 iunie 2018

Magistraţii CCR au mai comis una nefăcută, în urmă cu două zile: au respins obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de PNL şi USR cu privire la Legea nr.303/2004, ce reglementează statutul judecătorilor şi procurorilor, ca neîntemeiate.

 "Producţia agricolă a ţării noastre, sub nivelul ultimilor ani, în 2018"

Jean Ionescu, Corteva Agriscience: "Producţia agricolă a ţării noastre, sub nivelul ultimilor ani, în 2018"

R. R. Companii / 21 iunie 2018

Jean Ionescu: "La producţia de rapiţă, cantitatea recoltată la hectar a scăzut de la 2,7-2,8 tone/hectar, în 2017, la sub 2 tone/hectar, în 2018" 

Recoltele de porumb şi rapiţă, ale ţării noastre, vor fi mai slabe, anul aces­ta, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Jean Ionescu, directorul general al Corteva Agriscience pentru Româ­nia şi Republica Moldova.

Maria Grapini:"În ultimii ani, România s-a aflat printre primele ţări din UE cu creştere economică importantă, însă şi ţara noastră are probleme în anumite domenii".

CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES/EUROPARLAMENTARUL MARIA GRAPINI, DESPRE VIITORUL UE: "Este foarte important să avem o economie sustenabilă"

Alina VasiescuMacroeconomie / 21 iunie 2018

Dragoş Bănescu, însărcinat cu afaceri ad interim la Ambasada României în Belgia: "România are nevoie de o performanţă care se asigură inclusiv prin creşterea nivelului de sustenabilitate" 

Cred că este foarte important, pentru viitorul Uniunii Europene, să avem o economie sustenabilă, durabilă, este de părere doamna Maria Grapini, europarlamentar umanist, care consideră că "numai din acest punct (n.r. al unei economii sustenabile) putem să vorbim de dezvoltare pe celelalte planuri".

GERMANIA ŞI FRANŢA PROPUN PLAFON PENTRU NPL:Băncile din UE - să aibă maxim 5% credite neperformante

Bănci-Asigurări / 21 iunie 2018

Băncile din Uniunea Europeană ar trebui să reducă ponderea creditelor neperformante la maximum 5% din volumul total al creditelor, conform propunerii făcute, ieri, de Germania şi Franţa într-un document comun, o recomandare care ar putea să oblige o parte dintre statele din UE să urgenteze procedurile de vânzare a creditelor neperformante, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Hackerii chinezi au atacat SUA!

Hackerii chinezi au atacat SUA!

O.D.Companii / 21 iunie 2018

Războiul invizibil purtat pe câmpurile de bătălie ale internetului, se desfşoară la intensitate maximă, dincolo de declaraţiile pacifiste ale oficialităţilor.

Ediţia din 30.07.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Iaurtul - un "marker" al sănătăţii

OBSESII ALIMENTAREIaurtul - un "marker" al sănătăţii

ADRIAN-NICOLAE POPESCUCompanii / 21 iunie 2018

Un aliment consumat pe toate meridianele globului, în acelaşi timp, şi un gen de adjuvant terapeutic foarte util sănătăţii este iaurtul. Nu întâmplător, consumul de iaurt este în mod frecvent asociat deprinderilor alimentare dintre cele mai...

Rulaj de 33 milioane de lei

BVBRulaj de 33 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 21 iunie 2018

BET-FI, singurul indice în scădere 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut o evoluţie pozitivă din punctul de vedere al cotaţiilor, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, singurul indice ce a încheiat...

MACRO NEWSLETTER 21 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 21 Iunie 2018

Macroeconomie / 21 iunie 2018

Preţurile producătorilor industriali din Cehia au crescut peste aşteptări în luna mai 2018, cu o rată anuală de 1,5%, după o stagnare în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile...

Pronunţarea în cazul Kovesi, amânată

Pronunţarea în cazul Kovesi, amânată

G.M.Politică / 21 iunie 2018

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, ieri, pentru 27 iunie, luarea unei decizii în legătură cu sesizarea pe care Inspecţia Judiciară a făcut-o pe numele procurorului, şef al Direcţiei Naţionale...

MOŢIUNE DE CENZURĂPNL vrea să dea jos Guvernul

M.G.Politică / 21 iunie 2018

Reprezentanţii PNL, USR şi PMP au depus, ieri, în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Înainte de vacanţa parlamentară, liberalii au decis să se folosească de dreptul lor de a depune o astfel de moţiune pe sesiune şi au...

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo