BVBLichiditate de numai 23 milioane lei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de numai 23 milioane lei

Oscilaţii minore pentru indicii bursei noastre  

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 23,47 milioane de lei, cu mult sub valoarea medie a acestui an, de circa 41,54 de milioane de lei, în contextul în care indicii Bursei de Valori (BVB) au înregistrat oscilaţii minore.

Brokerii de la Prime Transaction au descris, în raportul zilnic al companiei, evoluţia de ieri a bursei: "Evoluţii mixte ale indicilor BVB, cuprinse între -0,13% pentru BET-BK şi +0,11% în cazul BET-TR. Valoarea tranzacţiilor a ajuns la cinci milioane euro, aportul transferurilor cu titlurile Banca Transilvania (TLV) fiind din nou considerabil. S-au remarcat astăzi (n.r. ieri) acţiunile Electrica (EL) cu o creştere de 1,11%, acesta fiind de altfel singurul emitent din BET care a crescut cu peste un procent. La polul opus, cea mai mare scădere a fost cea a acţiunilor OMV Petrom (SNP), care s-au depreciat cu 1,03%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 6,89 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,37 lei, în apreciere cu 0,64%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,945 lei/titlu, în apreciere cu 0,32%, valoarea tranzacţionată însumând 3,41 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 35,2 lei, în urcare cu 0,28%, pe fondul unei valori transferate de 2,2 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 13,38 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui rulaj de 1,62 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" a fost consemnată o singură tranzacţie, cu titlurile TLV, încheiată la preţul unitar de 2,35 lei/unitate, cu 0,21% sub cel din piaţa "regular", pe fondul unei valori transferate de 1,17 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut o creştere de 0,1%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 0,02%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, s-a depreciat cu 0,08%, indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o creştere de 0,1%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Energopetrol" (ENP): +8,33%

2. "Electroputere" (EPT): +4,76%

3. "Artego" (ARTE): +4,55%

4. "Amonil" (AMO): +3,57%

5. "Teraplast" (TRP): +2,57%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Turbomecanica" (TBM): -7,12%

2. "Oltchim"(OLT): -4,63%

3. "Aages" (AAG): -2,35%

4. "Patria Bank" (PBK): -1,73%

5. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): -1,67%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS