ZIARUL BURSA

22 mai 2020
Virusul tinde să izoleze economic Italia de UE

Virusul tinde să izoleze economic Italia de UE

Adelina ToaderInternaţional / 22 mai 2020

Lovitura dată de criza sanitară Italiei a venit în­tr-un moment în care oricum economia şi finanţele ţării nu erau cele mai stabile. Datoria publică a Italiei ajungea, la finalul anului trecut, la peste 134% din PIB-ul ţării, potrivit Reuters, iar estimările pentru acest an prevăd o creştere între 155%- 159%, pe măsură ce autorităţile italiene au decis o creştere a împrumuturilor pentru a atenua impactul unui blocaj cauzat de noul coronavirus. Italia pare, astfel, să îndeplinească condiţiile "too big to fail" (n.r. prea mare pentru a cădea).

Modernizarea IAR-99 Standard, cu dedicaţie?

INTERESE PERSONALE, SRI, MAPN ŞI INCASModernizarea IAR-99 Standard, cu dedicaţie?

GEORGE MARINESCUPolitică / 22 mai 2020

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a emis în urmă cu două zile un comunicat de presă în care anunţa pompos că Avioane SA Craiova este invitată de Ministerul Apărării Naţionale să participe la procedura de atribuire prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare, organizată în vederea atribuirii contractului de furnizare a produsului "Revitalizarea şi modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naţionale în configuraţia IAR-99 SM". Modernizarea prevede transformarea aeronavelor în avioane şcoală şi de antrenament pentru piloţii care vor zbura pe F-16.

Achiziţiile medicale din timpul pandemiei, sub lupa DNA

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 22 mai 2020

Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis 33 de dosare de cercetare penală în legătură cu atribuirea unor contracte de achiziţii în domeniul sanitar pe timpul pandemiei de coronavirus, a anunţat, ieri, procurorul-şef Crin Bologa.

"Comercianţii cu amănuntul din ţara noastră au pierdut 600 milioane euro, între 18 martie şi 15 mai"

ESTIMĂRI COLDWELL BANKER RICHARD ELLIS:"Comercianţii cu amănuntul din ţara noastră au pierdut 600 milioane euro, între 18 martie şi 15 mai"

A.I.Companii / 22 mai 2020

Bianca Vlad, Mazars România: "Acum este momentul ca societăţile comerciale să analizeze activităţile desfăşurate pentru a identifica posibilele optimizări de costuri" 

Închiderea centrelor comerciale şi a mall-urilor din cauza pandemiei COVID-19 a avut un puternic impact negativ asupra comerţului cu amănuntul din ţara noastră, iar pierderile ating 600 milioane de euro, în perioada cuprinsă între 18 martie şi 15 mai, conform estimărilor Coldwell Banker Richard Ellis (CBRE), se arată într-un raport al Mazars România.

Economia din Zona Euro rămâne în contracţie

INDICATORII PMI:Economia din Zona Euro rămâne în contracţie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 22 mai 2020

Impactul devastator al pandemiei de coronavirus asupra economiei zonei euro s-a mai domolit în mai, pe fondul relaxării restricţiilor de limitare a răspândirii virusului, însă activitatea economică a continuat contracţia, arată indicatorii Purchasing Manager's Index (PMI) pentru luna respectivă.

Cotaţiile materiilor prime vor atinge pragul de jos

PREVIZIUNI IHS MARKIT:Cotaţiile materiilor prime vor atinge pragul de jos

Alina VasiescuMaterii Prime / 22 mai 2020

IHS Markit Materials Price Index anticipează un declin de 32% al acestor cotaţii, în perioada aprilie-iunie 2020 faţă de acelaşi interval din 2019  

Nivelul de utilizare fizică a materiilor prime atins la finele anului trecut nu va fi înregistrat mai devreme de 2022

Pandemia de Covid-19 a modificat perspectivele economiei globale într-un mod care, potrivit specialiştilor, nu a mai fost întâlnit în perioada postbelică, generând un şoc atât pe partea de cerere, cât şi pe cea a ofertei.

UE promovează protecţionismul în regiune

RAPORT CEP:UE promovează protecţionismul în regiune

V.R.Internaţional / 22 mai 2020

Creşte riscul protecţionismului în regiune 

Noile orientări emise de Comisia Europeană la data de 25 martie 2020 cu privire la interpretarea regulilor ce privesc controlul investiţiilor străine în UE, efectuate de ţările din afara blocului european, şi restricţiile privind libera circulaţie a capitalurilor ridică semne de întrebare în privinţa protecţionismului, conform unui raport al CEP (Centrum fur Europäische Politik).

Iar suntem la ananghie

Cornel CodiţăEditorial / 22 mai 2020

Cornel Codiţă

Iată că profeţia s-a împlinit! Nu a mea, ci a unui nebun....profesionist. Cel de la curtea Regelui Lear:

"Cind preoţii sluji-vor din buze şi prea puţin din fapte;

Cînd berea cîrciumarii cu apă-or îndoi;

Ediţia din 22.05.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Temeri pe pieţele europene

Temeri pe pieţele europene

A.V.Internaţional / 22 mai 2020

Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii având temeri legate de tensiunile dintre SUA şi China, în condiţiile în care Senatul american a aprobat norme ce ar putea împiedica firmele din China să se listeze pe pieţele de la New York.

Sesiune de creştere la Bursă

Sesiune de creştere la Bursă

A. I.Piaţa de Capital / 22 mai 2020

Rulaj sub media anului 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a marcat o zi pozitivă la nivelul cotaţiilor în penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, toţii indicii încheind sesiunea în creştere, în contrast cu mişcările din pieţele europene...

MACRO NEWSLETTER 22 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 22 Mai 2020

Macroeconomie / 22 mai 2020

Contracţia sectorului privat din Franţa a depăşit aşteptările şi în luna mai 2020. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 30,5, de 11,2 puncte în luna precedentă (o valoare sub 50 arată contracţie), în condiţiile în care indicele...

Ziarul BURSA

20 aprilie
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

20 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9279
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0872
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7162
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.2817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo