ÎN CONTEXTUL PANDEMIEIBCR finanţează ONG-urile cu 730.000 euro, cu dobândă 0% în 2020

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 mai 2020

BCR finanţează ONG-urile cu 730.000 euro, cu dobândă 0% în 2020

Grupul Banca Comercială Română, prin BCR, BCR Social Finance şi Fundaţia Erste, pune la dispoziţia sectorului non-profit din România finanţări în sumă totală de 730.000 de euro, cu dobândă zero în 2020, pentru a-l ajuta să depăşească actuala situaţie de criză generată de pandemia provocată de noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă.

Dobânda este subvenţionată 100% de Fundaţia Erste pentru utilizările din credit efectuate până la 31 decembrie 2020. Finanţările sunt acordate în lei şi pot avea ca destinaţie acoperirea capitalului de lucru sau implementarea proiectelor europene cu fonduri nerambursabile. Creditele sunt acordate pe o perioadă de 12-18 luni, în cazul capitalului de lucru, sau trei luni după data încasării grantului sau subvenţiei, în cazul prefinanţărilor europene sau granturilor de diverse tipuri.

Ştefan Buciuc, CEO BCR Social Finance, subliniază: "Sectorul non-profit a fost unul dintre cele mai dinamice segmente ale societăţii româneşti în toată această perioadă marcată de pandemie, din martie până în prezent. ONG-urile au strâns fonduri, măşti, echipamente, alimente pentru oamenii din prima linie. S-au implicat în educaţie, tehnologie, au contribuit la menţinerea României în stare funcţională, în ciuda provocărilor. Şi au făcut-o bine, însă, în ciuda campaniilor de strângeri de fonduri, în care cele mai vizibile şi notorii asociaţii reuşesc să se auto-finanţeze, restul de ONG-uri se confruntă în multe cazuri cu un deficit de lichiditate ce le poate afecta funcţionarea. De aceea, noi credem că mobilizarea unor astfel de finanţări, aşa cum sunt cele pe care le oferim prin acest program, poate veni în mod real în sprijinul acestor organizaţii".

Fondurile puse la dispoziţie prin acest program sunt limitate şi vor fi alocate, în funcţie de solicitări, până la data de 31 iulie 2020. Creditele vor fi acordate organizatiilor non-profit care pot face dovada înregistrării la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor şi care pot dovedi existenţa impactului social creat în societate. Celelalte condiţii de eligibilitate pentru acordarea liniilor de finanţare sunt următoarele:

Existenţa a minimum trei exerciţii financiare încheiate pentru BCR şi a cel puţin două exerciţii financiare în cazul BCR Social Finance - condiţie obligatorie;

Dimensionarea clară a nevoii de finanţare şi sursele de rambursare ale creditului - condiţie obligatorie;

Neînregistrarea în ultimul an sau la ultima balanţă a unui capital propriu negativ - condiţie non-eliminatorie (în cazul BCR Social Finance);

Neînregistrarea unor pierderi nete în ultimii 2 ani financiari consecutivi - condiţie non-eliminatorie (în cazul BCR Social Finance).

Dobânda va fi subvenţionată de Fundaţia Erste pe tot parcursul anului 2020, urmând ca, din 2021, aceasta să fie achitată de către client. În cazul BCR, aceasta înseamnă o dobândă variabilă formată dintr-o marjă fixă de 2%-3.5% + ROBOR 6M, cu un comision de acordare cuprins între 0%-0.2% şi unul de analiză între 0 şi 500 lei, în timp ce la BCR Social Finance e vorba de o dobândă fixă de 6%, cu un comision de acordare fix de 0.2% şi unul de administrare de 3,6% anual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

25 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA3.9845
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4025
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6427
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6421

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro