ZIARUL BURSA

20 octombrie 2020
Ediţia din 19.04.2024
Băncile, tot mai ameninţate de IFN-uri

RAPORT PWC LA NIVEL GLOBAL:Băncile, tot mai ameninţate de IFN-uri

E.O.Bănci-Asigurări / 20 octombrie 2020

PwC: "Împrumuturile în dolari acordate de către instituţiile nefinanciare au depăşit ritmul de creştere al creditorilor tradiţionali" 

Băncile vor fi nevoite să-şi îmbunătăţească nivelul serviciilor atât în ceea ce priveşte condiţiile şi serviciile de creditare, cât şi soluţiile de consiliere şi asistenţă, similar cu cele oferite de jucători netradiţionali, în contextual în care aşteptările consumatorilor se schimbă, avertizează specialiştii. Rolul principal al băncilor tradiţionale de a finanţa economia este tot mai ameninţat de către furnizorii alternativi de capital (instituţii nefinanciare), conform raportului "Securing your tomorrow, today. The future of financial services", realizat de PwC la nivel global. Studiul estimează că, în perioada post pandemie, contribuţia acestor jucători netradiţionali va creşte, după ce, în ultima decadă, am asistat la o inversare a trendurilor.

Sfârşitul în apă

Cătălin AvramescuEditorial / 20 octombrie 2020

Cătălin Avramescu

Plimbându-mă eu pe la marginea unei parcări, zilele trecute, am observat un semn de circulaţie. Nu mai reţin care este denumirea oficială pentru că este unul dintre cele mai rare pe care un şofer de la noi le întâlneşte. Este un triunghi în care figurează o maşină care cade în apă.

Bucureştiul, în cod roşu

3,19 LA 1000 DE LOCUITORI - INDICELE DE INFECTARE ÎN CAPITALĂBucureştiul, în cod roşu

George MarinescuPolitică / 20 octombrie 2020

Şcoli închise, proces educaţional online, HoReCa aproape în colaps, obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice. Acestea sunt consecinţele indicelui de infectare de 3,19 la o mie de locuitori, cumulat pentru ultimele 14 zile, în baza căruia membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti au luat decizia înăspririi măsurilor restrictive şi de protecţie pentru Capitală şi pentru agenţii economici din oraş. La aceasta se adaugă rata de pozitivare la nivel naţional, care numai în 24 de ore a depăşit 30% (30,67%), ceea ce înseamnă că trei români din 10 testaţi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu Sars-Cov 2 în 24 de ore.

Tudor Ciurezu, fostul preşedinte al Consiliului de Adminstraţie al SIF Oltenia

Candidaţii la conducerea SIF Oltenia nu au mai avut un Consiliu care să-i avizeze; administratorii fuseseră revocaţi

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 octombrie 2020

Tudor Ciurezu: "Lista nu a fost discutată şi avizată în cadrul Consilului; ea poartă doar girul Comitetului de Nominalizare care nu este organism decizional, ci este organism consultativ" 

Deciziile adunării acţionarilor SIF Oltenia (SIF5) de la începutul săptămânii trecute, când au fost aprobate punctele privind revocarea hotărârilor celor două adunări generale ale acţionarilor SIF5 din data de 28 aprilie, iar patru administratori şi directorul general au fost revocaţi din funcţii, creează ceaţă nu numai asupra situaţiei privind dividendele care deja au fost plătite, ci şi asupra AGOA din 29 octombrie, când va fi ales un nou Consiliu de Administraţie.

SUA conduc boom-ul global al IPO-urilor

DATE EY ŞI DEALOGIC:SUA conduc boom-ul global al IPO-urilor

A.V.Internaţional / 20 octombrie 2020

Pe bursele americane au avut loc 82% dintre IPO-urile lansate în trimestrul al treilea din 2020 

Anul 2020 a adus provocări majore, în condiţiile în care pandemia de Covid-19 a generat recesiune economică şi pierderea a milioane de locuri de muncă la nivel mondial, însă, chiar şi în acest context, elanul ofertelor publice iniţiale (IPO) nu a încetinit.

Munca la domiciliu nu mai este o excepţie

Munca la domiciliu nu mai este o excepţie

O.D.Miscellanea / 20 octombrie 2020

Realităţile de pe piaţa muncii se schimbă în ritm accelerat. Faţă de octombrie 2019, acum munca de la domiciliu nu mai este o chestune inedită, ci s-a răspândit pe scară largă, "cu ajutorul" crizei sanitare. Îmbrăţişată de companii, acceptată de angajaţi, telemunca este o soluţie pe termen lung.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Curs mixt pe bursele din Europa

BURSELE LUMIICurs mixt pe bursele din Europa

A.V.Internaţional / 20 octombrie 2020

Probleme tehnice la Euronext 

Pieţele europene au fluctuat ieri, în a doua parte a zilei încercând să se menţină pe creştere, alimentate de revenirea speranţelor legate de aprobarea unui nou pachet de stimulente în SUA. Unele pieţe europene au...

MACRO NEWSLETTER 20 Octombrie 2020

MACRO NEWSLETTER 20 Octombrie 2020

Macroeconomie / 20 octombrie 2020

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat scăderea anuală şi în septembrie 2020, până la 8%, de la 7,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,6%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Producţia din industria...

Război cu "gunoiul ilegal"

Război cu "gunoiul ilegal"

O.D.Companii / 20 octombrie 2020

Gunoiul aruncat la întâmplare sau depozitat pe rampe ilegale provoacă pagube majore, atât pentru mediu cât şi la buget. Există date în acest sens plus numeroase plângeri venite de la organizaţii de mediu sau direct de la populaţie.

Criza sanitară a diminuat, temporar, migraţia

O.DMiscellanea / 20 octombrie 2020

Criza sanitară a reuşit să blocheze, temporar, migraţia. Numărul de permise de şedere emise a scăzut aproape cu jumătate în primul semestru în OCDE, situaţia fiind una "fără precedent", subliniază un raport al organizaţiei, care...

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo