ZIARUL BURSA

18 decembrie 2020
Directorul TVR, Doina Gradea, a fost secretara personală a lui Adrian Sârbu. Şcoală Înaltă: evaziune fiscală, spălare de bani, corupţie.

Scandalul din Televiziunea Română, departe de final

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, Biroul Executiv NaţionalMedia-Advertising / 18 decembrie 2020

Actualizare - Membri Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române au afirmat că la şedinţa de astăzi nu s-au întrunit voturile necesare pentru Ordinea de zi, astfel încât şedinţa nu a putut continua.

---

Actualizare - În urma afirmaţiilor făcute de MediaSind, TVR ne-a precizat că astăzi a continuat şedinţa Consiliului de Administraţie al SRTv iar dezbaterile au debutat cu supunerea la vot de către PDG a ordinii de zi şi "au continuat cu atacuri şi acuzaţii nefondate din partea doamnei Monica Ghiurco şi a dlui Sorin Ilieşiu la adresa unor realizatori ai TVR sau cu privire la decizii de management având ca obiect proiectele speciale pregătite de TVR 1 pentru sărbători."

---

Actualizare - Activitatea Televiziunii Române este blocată pentru că şefa instituţiei fuge de votul Consiliului de Administraţie, scrie un comunicat de presă al MediaSind.

---

MediaSind: "Administraţia Televiziunii Române a prejudiciat bugetul instituţiei cu peste 20 milioane de euro, prin refuzul de a aplica măsurile impuse de Curtea de Conturi în urma controalelor asupra activităţii din TVR"

Doina Gradea a negat în mai multe ocazii acuzaţiile care i se aduc

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, împreună cu filiala sa MediaSind TVR, în acord cu rezoluţiile votate de membrii afiliaţi în cadrul Adunărilor generale, au solicitat, în repetate rânduri, membrilor CA să voteze atragerea răspunderii administratorului Doina Gradea pentru management defectuos, care a dus la prejudicierea instituţiei, constatat prin Raportul Curţii de Conturi nr. XI/40636/C.G.S./12.09.2019 şi prin Procesul-verbal de inspecţie încheiat la data de 26.10.2020, emis de Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară (D.G.I.E.F.).

Record al ultimului deceniu pe piaţa globală a IPO-urilor, în 2020

RAPORT BAKER MCKENZIE:Record al ultimului deceniu pe piaţa globală a IPO-urilor, în 2020

A.V.Internaţional / 18 decembrie 2020

Listările au crescut atât în privinţa volumului, cât şi a valorii, în baza unor "mega-tranzacţii" din China şi SUA Creşterea va continua în 2021 Sectorul financiar este lider al IPO-urilor interne şi transfrontaliere Pentru prima oară în istorie, companiile americane au atras peste 100 de miliarde de dolari din listări 

Activitatea de strângere de capital prin intermediul ofertelor publice iniţiale (IPO) a fost, în 2020, la nivel mondial, cea mai ridicată din ultimul deceniu: 331 de miliarde de dolari din 1.591 de listări, ceea ce semnifică o creştere cu 42% faţă de 2019, conform unui raport al firmei multinaţionale de avocatură Baker McKenzie.

Un mistreţ căzut în lupta contra civilizaţiei

Un mistreţ căzut în lupta contra civilizaţiei

George MarinescuCompanii / 18 decembrie 2020

Se dau datele problemei. Avem o bucată de autostradă în apropierea unui pod peste o apă curgătoare, o porţiune fără gard de protecţie, nişte mistreţi prin apropiere şi un autoturism în miez de noapte. Calculaţi şansele vehiculului pentru a evita coliziunea cu un mistreţ.

SUA acuză Vietnamul şi Elveţia de manipularea pieţei valutare

SUA acuză Vietnamul şi Elveţia de manipularea pieţei valutare

Adelina ToaderInternaţional / 18 decembrie 2020

Administraţia Trump a etichetat Vietnamul şi Elveţia drept manipulatori ai pieţei valutare, acuzând cele două state pentru prima dată că ar fi intervenit necorespunzător pe pieţele valutare şi au declanşat astfel o nouă confruntare economică cu doi parteneri comerciali, potrivit New York Times.

Obiectul pierdut al dorinţei

Cornel CodiţăEditorial / 18 decembrie 2020

Cornel Codiţă

Normele acestei călătorii impun pasagerilor, adică cititorilor, să îşi ataşeze centurile de siguranţă şi să nu le decupleze pe toată durata expediţiei. Plonjăm direct în adîncurile mai degrabă încîlcite, mîloase, ale psihanalizei.

Scăderea sosirilor cu peste 70% duce turismul global la nivelul din 1990

Scăderea sosirilor cu peste 70% duce turismul global la nivelul din 1990

Adelina ToaderCompanii / 18 decembrie 2020

Numărul sosirilor turistice internaţionale au scăzut cu 72% în primele zece luni ale anului 2020, pe fondul restricţiilor de călătorie, încrederii scă­zute a consumatorilor şi a luptei globale pentru a ţine virusul COVID- 19 sub control, toate contribuind la cel mai prost an înregistrat în istoria turismului, potrivit Or­ga­nizaţiei Mondiale a Turismului (OMT).

DECIZIE ÎNAINTE DE IGNATImpunerea asomării înainte de sacrificare nu încalcă libertatea cultelor

O.D.Miscellanea / 18 decembrie 2020

Ritualurile tradiţionale trebuie să se adapteze la sensibilităţile oamenilor secolului XXI. Asomarea prealabilă a unui animal cu prilejul sacrificării poate fi impusă în Uniunea Europeană, fără ca prin aceasta să fie afectată libertatea cultelor şi ritualurilor tradiţionale precum cele evreieşti şi musulmane, a apreciat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE). Decizia vine înaintea sărbătorii de Ignat, când în mod tradiţional în ţara noastră sunt sacrificaţi porcii.

OLAF A STABILIT:Suntem ţară de tranzit pentru marea contrabandă cu ţigări

Gheorghe IorgoveanuCompanii / 18 decembrie 2020

Contrabanda cu ţigări reprezintă una dintre infracţiunile care par imposibil de stăvilit de către organele de ordine, nu doar din ţara noastră ci de pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Pentru că ea este asociată cu evaziunea fiscală pe scară mare, din cauza sumelor imense rezultate din această afacere ilegală şi care nu sunt supuse fiscalizării din niciun stat membru al Uniunii, Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a demarat ample acţiuni în statele membre pentru contracararea acestui fenomen.

Ediţia din 18.12.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Legea "evaziunii fiscale la liber", atacată la CCR

Legea "evaziunii fiscale la liber", atacată la CCR

G.M. Companii / 18 decembrie 2020

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a sesizat, ieri, Curtea Constituţională în legătură cu legea care îi scapă pe evazionişti de închisoare. Este vorba despre proiectul de lege adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, în calitate de for...

Bitcoin, la noi maxime istorice

A.I. Bănci-Asigurări / 18 decembrie 2020

Bitcoin a atins ieri un nou maxim istoric, de peste 23.000 de dolari, continuând raliul puternic dezvoltat recent de criptomoneda al cărei preţ a cunoscut o creştere de peste trei ori în acest an, notează CNBC.

MACRO NEWSLETTER 18 Decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 18 Decembrie 2020

Macroeconomie / 18 decembrie 2020

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat scăderea anuală în noiembrie 2020, până la 5,7%, de la 5,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,9% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare...

Pandemia "reinventează" organizarea unui concert celebru

Pandemia "reinventează" organizarea unui concert celebru

O.D.Cultură / 18 decembrie 2020

Anul 2020 a fost anul pandemiei, iar 2021 începe sub semnul distanţării fizice. Concertul de Anul Nou de la Viena va avea loc fără spectatori. Încercând să salveze puţin atmosfera, radioteleviziunea austriacă a demarat un proiect pentru ca...

SIF-urile îşi continuă creşterea

BVBSIF-urile îşi continuă creşterea

A.I.Piaţa de Capital / 18 decembrie 2020

Tranzacţii de 176,8 milioane de lei, 80% din rulaj fiind dat de oferta derulată de Fondul Proprietatea 

Toate cele cinci SIF-uri au cunoscut creşteri importante în şedinţa bursieră de ieri, într-o mişcare de continuare a aprecierilor...

Ziarul BURSA

14 iunie
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

11 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9202
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0467
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5150
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7275
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.3162

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo