ZIARUL BURSA

30 iulie
Această imagine, păstrată în Biblioteca Congresului American, a fost concepută în anul 1909, ca parte a propagandei americane contra imigraţiei, închipuind, după povestea "Fluieraşul fermecat din Hamelin", o parafrază în care Unchiul Sam îi atrage în ocean pe imigranţii criminali sau/şi extremişti (şobolanii) din ţările europene; astăzi, imaginea poate fi reinterpretată ca reprezentând atracţia pe care Programul socialist al lui Biden o va exercita asupra ţărilor europene.

OCDE afirmă că Planul Biden va aduce un spor de 1% dezvoltării economice mondiale

ALINA VASIESCUInternaţional / 12 martie

Ţărilor mai sărace le va fi greu să se adapteze la dobânzi în creştere şi la dolarul puternic 

Planul de stimulente economice al SUA, propus de preşedintele Joe Biden, a fost adoptat miercuri, după ce a primit votul final în Camera Reprezentanţilor, marcând, doar prin susţinerea democraţilor, un succes pentru liderul de la Casa Albă, care este în funcţie de 50 de zile. Planul primise sâmbătă votul Congresului, după anumite modificări făcute la varianta adoptată anterior de Camera Reprezentanţilor.

Joe Biden

Consecinţele Planului Biden asupra României

Emilia OlescuMacroeconomie / 12 martie

Mircea Coşea: "Influenţele asupra economiei româneşti vor fi mici şi nu imediate" Aurelian Dochia: "O parte din acest plan s-ar putea să facă presiune şi pe inflaţia noastră" Ion Radu Zilişteanu: "O supraîncălzire a economiei americane se va transmite şi asupra României şi a regiunii, în general" 

Efectele planului de relansare a economiei SUA vor ajunge şi la noi, mai mult indirect, în contextul globalizării, susţin economiştii.

Ipocrizia salvează România

Cornel CodiţăEditorial / 12 martie

Cornel Codiţă

Cu toţii avem nevoie să credem că trăim într-o ţară normală. Toate cîte se adună şi ne spun că suntem departe de acest reper "ideal" le risipim în fiecare zi în cele patru colţuri ale zării, nu de alta, dar să nu apuce să se adune morman, să sară cu tot dinadinsul în ochi.

Dacă se blochează aplicaţia, cum ne plătim rata la bancă?

Dacă se blochează aplicaţia, cum ne plătim rata la bancă?

Emilia OlescuOmul sf(M)inteste locul / 12 martie

Emilia Olescu

Se da următoarea situaţie:

Doamnă de vârstă respectabilă, intelectual, debitor la banca X, cu domiciliul în mediul rural, posesoare a unui telefon inteligent, pe care este descărcată, ca la aproape orice muritor de rând care încearcă să supravieţuiască în era tehnologiei forţate, aplicaţia de Internet Banking.

"Hidrogenul - revoluţia viitorului în sectorul energetic"

IULIAN IANCU, PREŞEDINTE CNR-CME:"Hidrogenul - revoluţia viitorului în sectorul energetic"

M.G.Companii / 12 martie

Iulian Iancu: "UE propune un nou regulament energetic şi noi coridoare de transport: 4 pentru energie electrică, 4 pentru gaze şi unul, în continuare, pentru petrol" 

Iulian Iancu: "UE propune un nou regulament energetic şi noi coridoare de transport: 4 pentru energie electrică, 4 pentru gaze şi unul, în continuare, pentru petrol"

Hidrogenul reprezintă revoluţia viitorului în sectorul energetic, iar România trebuie să valorifice la maximum toate oportunităţile puse la dispoziţie de planurile şi instrumentele de finanţare ale Uniunii Europene, a declarat, ieri, Iulian Iancu, preşedintele Consiliului Mondial al Energiei - Comitetul Naţional Român (CNR-CME), în cadrul unei dezbateri organizate de instituţie. Iancu, care a fost preşedinte al Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor din partea PSD pentru mulţi ani, a afirmat de asemenea că Marea Neagră are un potenţial energetic în eolian de 70 de GW şi că Transelectrica trebuie să-şi revizuiască "rapid" viziunea de dezvoltare.

Cristian Ghinea

PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂNecesar de finanţare de 70 miliarde euro, în condiţiile unei alocări de 29,9 miliarde euro

George MarinescuPolitică / 12 martie

Draftul final al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu toate sumele alocate pentru diferite programe şi proiecte, va fi prezentat, în primă lectură, în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în cadrul unei dezbateri privind documentul respectiv. Domnia sa a precizat că în maximum două săptămâni speră să obţină din partea Guvernului mandatul pe baza căruia Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va negocia PNRR cu Comisia Europeană, negociere care va demara la 1 mai.

BNR a reintrat la cumpărare pe piaţa secundară a titlurilor de stat

BCR CERCETARE:BNR a reintrat la cumpărare pe piaţa secundară a titlurilor de stat

Mihai GongoroIBănci-Asigurări / 12 martie

Sistemul bancar a înregistrat un surplus de lichiditate de 2,4 miliarde lei, în februarie 

Actualizare - Potrivit Bloomberg, BNR a cumpărat, luni şi marţi, titluri în monedă naţională de la bănci, în valoare de 150 de miloane de lei.

---

Banca Naţională a României (BNR) a reintrat la cumpărare săptămâna aceasta pe piaţa secundară de obligaţiuni, arată analiştii BCR Cercetare într-un raport de analiză. "Piaţa secundară a beneficiat luni de sprijinul BNR prin achiziţii de obligaţiuni", precizează analiştii.

"Statul a devenit o frână în dinamica activităţii economice"

FLORIN CÎŢU:"Statul a devenit o frână în dinamica activităţii economice"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 12 martie

"Ni se trage de la Iliescu şi de la ideea că proprietatea privată este un moft", spune premierul  

"Încercăm să retragem din ajutorul de stat, pentru că economia trebuie să înceapă să stea pe picioarele ei", afirmă Cîţu

Statul a devenit o frână în economie şi trebuie să devină mai eficient, lucru pe care guvernul intenţionează să îl facă prin digitalizare, a declarat, ieri, premierul Florin Cîţu, în cadrul unei dezbateri online organizată de Impetum Group. Printre altele, premierul a spus că problema economiei României se trage de la faptul că "avem 30 de ani de socialism cu faţă umană" şi de la ideea că proprietatea privată este un moft.

Specialiştii din SUA recomandă ambalarea produselor de panificaţie

ÎN LUPTA ANTI COVID-19Specialiştii din SUA recomandă ambalarea produselor de panificaţie

Julia PandiMiscellanea / 12 martie

Dezbaterile pe subiectul ambalării produselor de panificaţie au luat amploare la nivel global, în contextul pandemiei de coronavirus. Problema igienei corespunzătoare a fost ridicată şi de specialiştii din Statele Unite ale Americii. În opinia experţilor în sănătate, ambalarea produselor de panificaţie este o necesitate atât în lupta anti Covid-19, cât şi pentru a ne proteja de alte bacterii.

Ediţia din 30.07.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 12 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 12 Martie 2021

Macroeconomie / 12 martie

Producţia industrială din Franţa şi-a temperat scăderea anuală şi în ianuarie 2021, până la 0,2%, de la 3,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3,3%, după o scădere de 0,7% în luna anterioară. Producţia din industria...

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo