ZIARUL BURSA

10 august
"Este o greşeală să dăm vina pe liberalizarea pieţei pentru creşterea preţurilor"

VOLKER RAFFEL, CEO E.ON ROMÂNIA:"Este o greşeală să dăm vina pe liberalizarea pieţei pentru creşterea preţurilor"

A consemnat Mihai GongoroiCompanii / 6 decembrie 2021

"Pentru o mai mare predictibilitate pe pieţele energetice este esenţial ca toţi jucătorii să înceapă să vândă şi să cumpere energie nu numai pe termen scurt" 

(Interviu cu Volker Raffel, directorul general al E.ON România)

Reporter: Ce planuri aveţi în noua funcţie din cadrul E.ON România? De asemenea, ce estimări aveţi pentru acest an în privinţa business-ului şi cum staţi după primele şase luni ale anului în privinţa cifrei de afaceri şi a profitului?

Cât de goală şi lipsită de valoare este puterea băncilor centrale?

Cât de goală şi lipsită de valoare este puterea băncilor centrale?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 6 decembrie 2021

CĂLIN RECHEA

Linia oficială a inflaţiei tranzitorii a căzut şi la Federal Reserve, odată cu declaraţia recentă a preşedintelui Jerome Powell în faţa comisiei bancare din Senatul american. Prin această declaraţie, conducătorul celei mai importante bănci centrale din lume recunoaşte indirect că au existat erori majore de politică monetară în ultima perioadă.

Perspective optimiste pentru aur, în 2022

TD SECURITIES ANTICIPEAZĂPerspective optimiste pentru aur, în 2022

V.R.Materii Prime / 6 decembrie 2021

Cotaţia medie a metalului preţios va fi de 1.875 dolari uncia în primul trimestru al anului viitor, respectiv de 1.824 dolari în cel de-al doilea 

Perspectivele pentru evoluţia preţului aurului în 2022 par promiţătoare, iar prima jumătate a anului viitor va fi cea mai bună în acest sens, conform estimărilor TD Securities, citate de Kitco News.

Revelion fără transport judeţean de pasageri

FORT:Revelion fără transport judeţean de pasageri

I.Ghe.Miscellanea / 6 decembrie 2021

Transportul rutier de persoane, ges­tionat conform legii 92/2007 de către Consiliile Judeţene, riscă să intre în colaps de la finalul acestui an, din cauza unei legislaţii care nu ţine cont de realităţile curente economice şi sociale ce afectează acest domeniu de activitate şi care încalcă regulamentul european în materie de servicii publice de transport, arată, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Federaţiei Operatorilor de Transport din România (FORT).

Un guvern de vreme rea

Cristian PîrvulescuEditorial / 6 decembrie 2021

Cristian Pîrvulescu

Guvernul Ciucă nu va avea nicio lună de miere. Şi nici nu poate să trezească prea multe iluzii. Apărut în condiţii speciale, guvernul Ciucă ar trebui să combată două pandemii - una epidemică şi alta politică - dar şi un cumul de crize.

Lumea fotbalului, îngrijorată de Omicron

Lumea fotbalului, îngrijorată de Omicron

O.D.Sport / 6 decembrie 2021

Tulpinile noi ale coronavirusului provoacă îngrijorare în lumea fotbalului european. Restricţiile de călătorie, carantinarea duc la apariţia unui conflict de interese între cluburi şi echipele naţionale.

Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti (BVB)

ADRIAN TĂNASE, DIRECTORUL GENERAL AL BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI:"Piaţa de capital are un moment bun şi suntem optimişti cu privire la «pipeline-ul» pentru anul viitor"

M.G.Piaţa de Capital / 6 decembrie 2021

Emil Bituleanu, CEO Libra Internet Bank: "Din câte ştiu, nu există pe termen scurt intenţia de a realiza o emisiune de acţiuni Libra Internet Bank" 

Piaţa de capital are un moment bun şi există optimism cu privire la "pipeline-ul" de emisiuni de obligaţiuni şi acţiuni de anul viitor, a afirmat, ieri, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul evenimentului ce a marcat listarea la cota BVB a celei de-a doua emisiune de obligaţiuni Libra Internet Bank.

Acţionarii Visual Fan sunt convocaţi pentru confirmarea deciziilor luate la AGEA din octombrie

ÎN 6 IANUARIE, ANULUI VIITORAcţionarii Visual Fan sunt convocaţi pentru confirmarea deciziilor luate la AGEA din octombrie

A.I.Piaţa de Capital / 6 decembrie 2021

Atunci s-a aprobat majorarea capitalului social, prin oferirea a cinci acţiuni gratuite la una deţinută  

Acţionarii Visual Fan, companie din ţara noastră de tehnologie ce deţine brandul Allview, sunt convocaţi, în data de 6 ianuarie, pentru confirmarea deciziilor luate la adunarea din 12 octombrie, se arată într-un raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cum arată notificările furnizorilor de energie pentru clienţii casnici

OPINIICum arată notificările furnizorilor de energie pentru clienţii casnici

Cristian DogaruMiscellanea / 6 decembrie 2021

Sunt client Electrica de ceva vreme. Am migrat la societatea în cauză nu neapărat pentru economia la facturi, cât pentru ideea de a fi clientul unei companii unde statul este încă acţionarul cel mai mare, deci pentru a contribui la prestaţiile sociale pe care le aşteptam de la bugetele publice (statul ia grosul dividendelor de la Electrica, bani cu care se alimentează bugetele sănătăţii, protecţiei sociale etc).

Temerile se menţin pe pieţele acţiunilor

BURSELE LUMIITemerile se menţin pe pieţele acţiunilor

A.V.Internaţional / 6 decembrie 2021

Bursele din Europa au urmat un curs descendent vineri, în majoritate, în regiune menţinându-se temerile legate de apariţia noii tulpini de coronavirus, Omicron.

Deutsche Börse

- Titlurile grupului auto german Daimler AG au coborât cu 0,6%, la 85,63 euro. Consiliul de supraveghere al companiei a aprobat un plan de investiţii în valoare de 60 de miliarde de euro pentru divizia Mercedes-Benz Cars & Vans, aferent perioadei 2022-2026.

Avansuri pe linie pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

BVBAvansuri pe linie pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 6 decembrie 2021

Acţiunile OMV Petrom - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în contrast cu scăderile din pieţele europene.

Indicele BET, al celor mai lichide nouăsprezece acţiuni de la bursa noastră, s-a apreciat cu 1,41%, la 12.379,5 puncte, în timp ce indicele compozit BETPlus a urcat cu 1,29%, până la 1.848,97 de puncte.

Ediţia din 10.08.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 6 decembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 6 decembrie 2021

Macroeconomie / 6 decembrie 2021

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări în octombrie 2021, până la 21,9%, de la 16,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 5,4%, după un avans de 2,8% în luna anterioară.

Euro a crescut la 4,9487 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro a crescut la 4,9487 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 6 decembrie 2021

Euro a scăzut, vineri, cu 0,03 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9487 lei/euro.

Pe pieţele externe, vineri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1295 dolari, în depreciere cu...

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo