ZIARUL BURSA

10 ianuarie 2022
Ediţia din 26.05.2023
Colaj de MAKE

SEMESTRUL II 2021 - FINANCIARNeimportant: Liderul asigurătorilor se prăbuşeşte, preţul energiei explodează. Important: PSD intră la guvernare. Ura!

George MarinescuMacroeconomie / 10 ianuarie 2022

Semestrul al doilea al anului trecut a fost marcat de frământările permanente de pe scena politică, de lupta pentru şefia PNL, care a dus atât la ruperea coaliţiei de guvernare PNL-USR- UDMR, la căderea guvernului Cîţu, cât şi la slaba gestionare a valului al patrulea al pandemiei, toate culminând cu aducerea în luna noiembrie, de către liberali, la guvernare, a duşmanilor din PSD.

Noi recorduri istorice pentru indicii BVB

SEMESTRUL II 2021 - FINANCIARNoi recorduri istorice pentru indicii BVB

A.I.Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2022

Trendul ascendent al principalelor pieţe de acţiuni din Europa şi Statele Unite a continuat, în a doua jumătate a anului trecut Acţiunile Aquila au fost listate în Piaţa Reglementată a bursei noastre  

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în cea de-a doua jumătate a anului trecut, marcând noi recorduri istorice, într-un context general internaţional proprice activelor riscante.

Sacul lui Moş Ciucă: pensiile, alocaţiile pentru copii şi salariul minim majorate, bugetul pentru 2022 adoptat de Parlament

DECEMBRIE FINANCIARSacul lui Moş Ciucă: pensiile, alocaţiile pentru copii şi salariul minim majorate, bugetul pentru 2022 adoptat de Parlament

G.M.Macroeconomie / 10 ianuarie 2022

Luna decembrie a debutat în plan financiar cu punerea în circulaţie de către BNR a primei bancnote pe care este prezentă o personalitate feminină, Ecaterina Teodoroiu, cu o valoare de 20 de lei, imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm şi culoare predominant verde oliv.

Luna decembrie 2021 în cifre

DECEMBRIE FINANCIARLuna decembrie 2021 în cifre

A.V.Macroeconomie / 10 ianuarie 2022

2 decembrie 

- Comisia Europeană plăteşte în contul Ministerului Finanţelor Publice avansul de 1,8 miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), plan ce conţine 15 componente, 507 jaloane, 64 de reforme şi 107 investiţii.

"Raliul lui Moş Crăciun" la BVB

DECEMBRIE FINANCIAR"Raliul lui Moş Crăciun" la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2022

Creştere cu 14,85% pentru titlurile Digi Communications; la începutul lunii compania a încheiat contractul de vânzare-cumpărare a operaţiunilor sale din Ungaria Acţiunile Arobs Transilvania Software, GoCab Software şi Softbinator Technologies au debutat în Piaţa AeRO  

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut parte, la finele anului trecut, de aşa-numitul "raliu a lui Moş Crăciun", indicii încheind 2021 cu aprecieri puternice, BET depăşind în premieră zona de 13.000 de puncte.

Încrederea în economia României a crescut, în luna decembrie

Încrederea în economia României a crescut, în luna decembrie

M.G.Companii / 10 ianuarie 2022

Managerii din construcţii anticipează scăderea preţurilor la materii prime 

Încrederea în economia României a crescut semnificativ în luna decembrie, aceasta fiind prima lună de creştere după patru luni consecutive de deteriorare, potrivit indicatorilor de încredere (ESI) calculaţi de Comisia Europeană.

Poporul

Cristian PîrvulescuEditorial / 10 ianuarie 2022

Cristian Pîrvulescu

La acest început de an, conceputul "poporul" a erupt pe scena publică parcă pentru a pune jaloanele unui an în care populismul va deveni, chiar mai mult decât în anul precedent, centrul discursului politic.

Pictură de Georgeta Grabovschi

PLASAMENTE ALTERNATIVEFără gaze şi curent, preţul la artă-i ascendent

Marius TiţaInvestiţii Personale / 10 ianuarie 2022

Marius Tiţa

Hai să fim serioşi, a trecut Crăciunul, a trecut Revelionul, onomastica probabil celui mai folosit nume la români, şi nu numai, a trecut luna cadourilor şi toate sărbătorile de trecere într-un an nou, şi pe stil aşa-zis nou, şi cu două săptămâni întârziere, ce motiv am avea să nu ne întoarcem la muncă, la slujbe, la activitatea productivă?!

Cine cedează primii - actorii economici sau utilităţile?

OPINIICine cedează primii - actorii economici sau utilităţile?

Cristian DogaruCompanii / 10 ianuarie 2022

Ultimele săptămâni ne-au adus sub ochi tot soiul de ştiri pesimiste. Dinspre Azomureş venea anunţul opririi producţiei din cauza exploziei preţurilor gazelor. Urma apoi Alro, care era pregătită să îşi reducă producţia din cauza preţurilor mari din piaţa energiei electrice. Reluarea anului şcolar consemna o premieră - în Giurgiu şcolile intrau direct în online, deşi oraşul era pe verde, deoarece autorităţile locale nu puteau acoperi factura de gaz pentru şcoli.

Anul alertelor meteorologice

SCHIMBĂRI CLIMATICEAnul alertelor meteorologice

O.D.Miscellanea / 10 ianuarie 2022

Schimbările climatice la nivel local sunt tot mai evidente şi pot fi observate destul de uşor şi de publicul larg, iernile au tot mai puţină zăpadă, verile sunt foarte toride, iar fenomenele extreme sunt din ce în ce mai dese. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis anul trecut 167 de alerte meteorologice pentru fenomene periculoase la nivel naţional, cele mai multe din ultimii trei ani, conform datelor prezentate de Ministerul Mediului.

Economia americană a creat doar 199.000 de locuri de muncă, în decembrie

Economia americană a creat doar 199.000 de locuri de muncă, în decembrie

Mihai GongoroiInternaţional / 10 ianuarie 2022

Piaţa muncii din Statele Unite se apropie de ocupare integrală, şomajul scăzând la 3,9% 

Economia Statelor Unite a creat doar 199.000 de locuri de muncă în ultima lună din 2021, iar numărul noilor angajări din noiembrie a fost revizuit pozitiv cu 39.000 la 249.000, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul Muncii din SUA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 10 ianuarie 2022

MACRO NEWSLETTER 10 ianuarie 2022

Macroeconomie / 10 ianuarie 2022

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări în noiembrie 2021, cu o rată lunară de 3,7%, după o scădere de 5,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 1,3%, de la 0,1% în luna anterioară.

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9575
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7071
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.0889

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo