ZIARUL BURSA

01 decembrie
România, pe drumul către OCDE

România, pe drumul către OCDE

Mihai GongoroiMacroeconomie / 31 ianuarie

Nicolae Ciucă: "Am înfiinţat un comitet interministerial care se va concentra pe recomandările OCDE" Teodor Stolojan: "Nu este nimic nou în ceea ce ne spune OCDE - sunt lucrurile pe care le găsim şi în PNRR şi pe care trebuia oricum să le facem" Andrei Rădulescu, BT: "Există o probabilitate ridicată ca România să devină stat membru al OCDE la orizontul anului 2025" Matthias Cormann: "Preconizăm o creştere economică de 4,5% în 2022 şi 2023 pentru România"  

Aurul pierde teren

Aurul pierde teren

A.V.Materii Prime / 31 ianuarie

Preţul metalului galben a coborât sub 1.800 de dolari uncia, în condiţiile în care moneda americană este susţinută de perspectiva majorării dobânzilor în SUA 

Preţurile aurului au scăzut semnificativ în ultimele două zile ale săptămânii trecute, în condiţiile în care dolarul s-a apreciat după publicarea unor date solide privind economia SUA, care susţin perspectivele de majorare a dobânzii-cheie de către banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) în martie.

Situaţia din energie, desfiinţarea SIIJ, legile justiţiei şi implementarea PNRR - priorităţile deputaţilor şi senatorilor

SESIUNE PARLAMENTARĂ ÎNCINSĂSituaţia din energie, desfiinţarea SIIJ, legile justiţiei şi implementarea PNRR - priorităţile deputaţilor şi senatorilor

George MarinescuPolitică / 31 ianuarie

Parlamentul începe prima sesiune din acest an, sesiune care se anunţă una plină privind agenda legis­lativă, dacă ţinem cont că senatorii şi deputaţii trebuie să creeze cadrul implementării proiectelor şi realizării reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă(PNRR), să asigure protecţia consumatorilor în faţa tsunami-ului preţurilor din energie şi inflaţiei generale declanşată de aceste preţuri, să modifice legile justiţiei, să aprobe desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi să aprobe urgent, în condiţiile conflictului ruso-ucrainean ce poate escalada în orice moment, programele de înzestrare a Armatei Române pentru achiziţionarea echipamentelor şi tehnicii militare necesare.

Regretatul universitar Mihai Dumitru, specialist în icoane şi pictură religioasă, printre pietrele Constantinopolului

PLASAMENTE ALTERNATIVEFapte şi aspecte despre credinţa în artă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 31 ianuarie

Marius Tiţa

Când noi îi sărbătoream pe Ioni, în moduri mai puţin cucernice, la Istanbul se redeschidea, pentru rugăciune şi slujbă, o moschee amenajată într-o fostă biserică plină de mozaicuri bizantine de o uriaşă frumuseţe. Nu este vorba de aceeaşi situaţie ca la Sfânta Sofia, refăcută moschee după multe decenii de statut muzeal. De fapt, ea era de sute de ani moschee, otomanii nu se purtau cu mănuşi, mai ales în Constantinopol, dar republica genialului om de stat Kemal Ataturk o dedicase scopurilor muzeale.

Încotro se îndreptă Rusia lui Putin?

Cristian PîrvulescuEditorial / 31 ianuarie

Cristian Pîrvulescu

Aşa cum URSS preluase de la Rusia ţaristă un întreg sistem de propaganda care viza controlul societăţii, tot astfel în Rusia lui Vladimir Putin aparatul de propagandă al guvernului nu se limitează doar la sfera politică.

Ministrul Sportului, Eduard Novak

FINANŢAREMinisterul Sportului militează pentru respectarea performanţei

O.D.Sport / 31 ianuarie

Federaţiile sportive din ţara noastră ştiu din acest moment pe ce sume de la bugetul de stat se bazează pe parcursul anului 2022. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a vorbit despre finanţarea federaţiilor sportive naţionale afirmând că au avut loc schimbări majore în ierarhia sporturilor, intenţia fiind aceea de a respecta performanţa şi de a încuraja disciplinele care obţin rezultate notabile.

Celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu revine la Sala Radio

Celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu revine la Sala Radio

O.D.Cultură / 31 ianuarie

Lista cu evenimente culturale este tot mai lungă, chiar dacă pandemia este departe de a fi depăşită. Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai apreciaţi violonişti români, va interpreta miercuri, la Sala Radio, pe celebra vioară de patrimoniu Stradivarius Elder-Voicu una dintre creaţiile ce poartă semnătura lui Mozart: Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră.

Vânzări record pentru Apple

Vânzări record pentru Apple

O.D.Internaţional / 31 ianuarie

Cererea de telefoane inteligente performante este în continuă creştere. Gigantul american Apple Inc a reuşit să treacă peste deficitul global de cipuri, raportând vânzări trimestriale record şi profituri peste estimările analiştilor.

Olimpiada chineză, "bântuită" de pandemie

Olimpiada chineză, "bântuită" de pandemie

O.D.Sport / 31 ianuarie

Jocurile Olimpice şi cele Paralimpice de la Beijing stau sub semnul pandemiei. Chiar dacă au fost luate toate măsurile de siguranţă, infectările nu pot fi evitate, iar întrecerile vor avea de suferit din această cauză.

Ediţia din 01.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo