ZIARUL BURSA

28 noiembrie
2022 - un an al tensiunilor, marcat de inflaţie şi de creşterea dobânzilor

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / PARTICIPANŢII LA FORUMUL BURSA ANTICIPEAZĂ:2022 - un an al tensiunilor, marcat de inflaţie şi de creşterea dobânzilor

A.V.Piaţa de Capital / 18 februarie

Piaţa noastră de capital este poziţionată bine şi aşteaptă investitori 

Anul 2022 se prefigurează unul tensionat, marcat de inflaţie, creşterea dobân­zilor şi, mai nou, de incertitudini generate de crize geopolitice, conform participanţilor la Forumul Investitorilor, eveniment organizat săptămâna aceasta de ziarul BURSA, care a adus în atenţie subiecte privind piaţa noastră de capital şi perspectivele investiţionale pentru următorii ani.

Sfatul medicului

Cornel CodiţăEditorial / 18 februarie

Cornel Codiţă

Cineva, un medic, zice că ar fi bine să ne vaccinăm. De data aceasta, nu despre covid este vorba. Omul zice că am face bine să ne vaccinăm împotriva imposturii, a intereselor financiare, a oportunismului, ba chiar şi a fraudei. Enumerarea nu este suficient de clară, de aceea sunt necesare unele precizări.

Poiana Braşov, în antecamera Cupei Europei

Poiana Braşov, în antecamera Cupei Europei

George MarinescuSport / 18 februarie

Campionatele Naţionale de Schi Alpin se desfăşoară din acest an sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi FIS Children Trophy a ajuns la a cincea ediţie 

Staţiunea Poiana Braşov va găzdui săptămâna viitoare, pe pârtia SubTeleferic, prima ediţie a Campionatelor Naţionale de schi alpin care se desfăşoară sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi, FIS Race.

Aurel Bernat, director General, BT Asset Management SAI

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / AUREL BERNAT, DIRECTORUL GENERAL AL BT ASSET MANAGEMENT SAI:"E prima dată în ultimii 10-15 ani când o economisire pasivă este masiv penalizată"

I.Ghe.Piaţa de Capital / 18 februarie

Depozitele bancare şi conturile curentre nu mai constituie o metodă bună de economisire din partea populaţiei, ci este nevoie de investirea sumelor respective în piaţa de capital pentru a obţine un randament pozitiv susţine Aurel Bernat, director General, BT Asset Management SAI.

SIF-urile, o poveste închisă

OPINIISIF-urile, o poveste închisă

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 18 februarie

Nu mi-a venit să cred când am citit că Ben Madadi, cel mai mare acţionar persoană fizică de la SIF Muntenia, şi-a vândut deţinerile. Şi nu pentru că decizia de dezinvestire n-ar fi credibilă, ci pentru că ştiu cum se încheiase oferta lui de preluare a 7% din acţiunile SIF4 în octombrie 2021. Cu un răsunător eşec, Madadi reuşind să adune mai puţin de 1,6% din acţiunile societăţii.

Horia Cardoş, Directorul General al Agroland Business System

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / HORIA CARDOŞ, DIRECTORUL GENERAL AL AGROLAND BUSINESS SYSTEM:"Probabil vom avea foarte multe oportunităţi, în 2022"

A.I.Piaţa de Capital / 18 februarie

"Avem în plan să instalăm capacităţi de producere a energiei pe platforma avicolă de la Mihăileşti" "În 2021 am investit aproape şapte milioane de euro în toate direcţiile de business şi ne aşteptăm ca aceste investiţii să producă începând din acest an" 

Anul acesta va aduce, probabil, foarte multe oportunităţi pentru Agroland Business System, a spus Horia Cardoş, directorul general al grupului antreprenorial de retail, agricultură şi alimentaţie, în cadrul conferinţei hibrid "Forumul investitorilor", organizată marţi de Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Ziare.com.

Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS Transilvania Software

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / VOICU OPREAN, CEO ŞI FONDATOR AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE:"AeRO este cel mai bun vehicul, în momentul de faţă, pentru a aduce companii pe bursă"

M.G.Piaţa de Capital / 18 februarie

"Urmează să deschidem mai multe uşi prin achiziţiile pe care urmează să le facem", spune Oprean 

AeRO este cel mai bun vehicul în momentul de faţă pentru a aduce companii pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a declarat Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS Transilvania Software, în cadrul conferinţei Forumul Investitorilor, organizată de BURSA. Totodată, acesta a mai precizat că societatea "urmează să deschidă mai multe uşi prin achiziţiile pe care urmează să le facă".

Descoperiţi India! Oportunităţi economice în Mizoram

Descoperiţi India! Oportunităţi economice în Mizoram

Internaţional / 18 februarie

PREZENTARE 

Cunoscut pentru dealurile sale veşnic verzi şi junglele dense de bambus, Mizoram se află în capatul cel mai sudic al Indiei de nord-est. Numit Ţara Munţilor Albaştri, dealurile statului sunt străbătute de râuri şi cascade înalte şi strălucitoare.

THR Marea Neagră - profit de 3,4 milioane de lei pentru anul trecut, în scădere cu 25%

ÎN URMA CREŞTERII MAI PUTERNICE A CHELTUIELILOR DECÂT A VENITURILORTHR Marea Neagră - profit de 3,4 milioane de lei pentru anul trecut, în scădere cu 25%

A.I.Piaţa de Capital / 18 februarie

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră, companie ce dispune de spaţii de cazare şi alimentaţie în Eforie Nord, Venus şi Saturn, a raportat pentru anul trecut un profit net preliminar de 3,43 milioane de lei, cu 25% sub cel din anul anterior, în condiţiile în care creşterea cheltuielilor din exploatare a depăşit-o pe cea a veniturilor, conform situaţiilor financiare publicate ieri de emitent pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Farmaceutica Remedia a raportat afaceri de 476 milioane de lei, în creştere cu 7,9%

PENTRU ANUL TRECUTFarmaceutica Remedia a raportat afaceri de 476 milioane de lei, în creştere cu 7,9%

A.I.Piaţa de Capital / 18 februarie

Vânzarea farmaciilor către HelpNet din 2020 cântăreşte puternic în rezultatul net al acestui an  

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH) a raportat, pentru anul trecut, o cifră de afaceri preliminară consolidată de 476,47 milioane de lei, cu 7,9% peste cea din 2020, din care veniturile aferente vânzării mărfurilor au fost de 474,53 milioane de lei, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oficial, Ludovic Orban are partid

FORŢA DREPTEIOficial, Ludovic Orban are partid

O.D.Politică / 18 februarie

Ludovic Orban este, din nou, liderul unui partid. Forţa Dreptei a devenit, oficial, partid politic, poate să primească membri şi să înfiinţeze structuri locale, au anunţat liderii noii formaţiuni, după ce a primit personalitate juridică.

Ediţia din 28.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 18 februarie 2022

MACRO NEWSLETTER 18 februarie 2022

Macroeconomie / 18 februarie

Producţia industrială din zona euro a crescut peste aşteptări în decembrie 2021, cu o rată lunară de 1,2%, după o creştere de 2,4% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 1,6%, după un declin de 1,4% în luna anterioară.

Scăderi pe linie pentru indici

BVBScăderi pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 18 februarie

Rulaj de 38,6 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu deprecierile din pieţele europene, manifestate într-un context marcat...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo