ZIARUL BURSA

10 martie 2022
Ediţia din 22.09.2023
Vicepreşedintele PNL Adrian Cozma solicită demiterea lui Nicu Marcu de la şefia ASF

Vicepreşedintele PNL Adrian Cozma solicită demiterea lui Nicu Marcu de la şefia ASF

George MarinescuPiaţa de Capital / 10 martie 2022

Preşedintele ASF nu i-a convins pe parlamentari la audierea privind explozia preţurilor RCA Nicolae Neagu, preşedintele Comisiei buget finanţe din Senat: "Florin Roman şi Adrian Cozma au solicitat şi demisia vicepreşedintelui ASF, Cristian Roşu"  

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, a intrat în colimatorul parlamentarilor după ce activitatea instituţiei publice pe care o conduce a fost sublimă, dar a lipsit aproape cu desăvârşire în cazul falimentului companiei City Insurance, eveniment în urma căruia a fost înregistrată o explozie a preţurilor la asigurările auto obligatorii (RCA).

Un război mai lung. Criza economică se extinde

Un război mai lung. Criza economică se extinde

Petru RomoşanEditorial / 10 martie 2022

Petru Romoşan

Războiul din Ucraina pare să ia o turnură surprinzătoare, complet neaşteptată, care îi poate contrazice pe experţii militari în analizele şi previziunile lor. Deşi aproape nimeni nu dădea nici o şansă Ucrainei să reziste invaziei fioroasei armate ruse, iată că marile oraşe - Kievul, Harkovul, Odesa - sunt foarte greu de cucerit. Doi generali ruşi, ca şi alţi ofiţeri superiori şi-ar fi pierdut viaţa pe câmpul de luptă, printre care unul dintre şefii faimoaselor trupe Spetsnaz, ucis de un lunetist. Pierderile de partea rusă par a fi mult mai mari decât cele recunoscute oficial. Armata ucraineană, deşi diminuată, continuă să lupte, mai ales în interiorul oraşelor. Din păcate, populaţia civilă, femei, copii şi bătrâni, devine adesea scut uman.

"Scopul nostru este integrarea în UE, nu şi apartenenţa la NATO"

NATALIA GAVRILIŢA, PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA:"Scopul nostru este integrarea în UE, nu şi apartenenţa la NATO"

M.G.Internaţional / 10 martie 2022

Republica Moldova este interesată de integrarea în Uniunea Europeană, nu şi de aderarea la Alianţa Nord-Atlantică (NATO), a spus Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, într-un interviu pentru Euronews: "Moldova este o ţară neutră. Acest principiu de neutralitate este consacrat în Constituţie şi scopul nostru este integrarea în Uniunea Europeană, nu şi apartenenţa la Alianţa NATO". Săptămâna trecută, Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar autorităţile de la Chişinău conştientizează responsabilitatea ce revine Republicii Moldova în continuare, a precizat Gavriliţa.

Deficit de valută, pe fondul cererii crescute

Deficit de valută, pe fondul cererii crescute

M.G.Macroeconomie / 10 martie 2022

Dan Suciu, BNR: "A fost o cerere mai mare de valută, iar băncile au fost nevoite să se organizeze şi să aducă bancnote cu avionul, din străinătate" 

Una dintre situaţiile apărute pe fondul războiului din Ucraina este nevoia de creare a unei rezerve de cash, pe care românii preferă să o ţină în valută. Potrivit informaţiilor colectate de BURSA, mai multe case de schimb din Bucureşti şi din restul oraşelor mari s-au confruntat, în ultima perioadă, cu un deficit de valută, în condiţiile cererii crescute de cash.

De ce a crescut brusc cererea de euro?

OPINIIDe ce a crescut brusc cererea de euro?

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 10 martie 2022

În ultimele zile, casele de schimb nebancare au început să afişeze cursuri de cumpărare cu 1-2% peste cotaţia oficială a BNR, semn că se confruntă cu o cerere în creştere, iar băncile au mărit la rândul lor ecartul dintre cotaţiile de cumpare şi cele de vânzare.

Desfiinţarea SIIJ, constituţională

CCR A DECIS:Desfiinţarea SIIJ, constituţională

I.Ghe.Politică / 10 martie 2022

Proiectul de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei în mandatul lui Cătălin Predoiu privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, act normativ adoptat de Parlament în cursul lunii trecute, este constituţional, au decis, ieri, judecătorii Curţii Constituţionale a României.

Creşteri puternice pentru pieţele europene de acţiuni

Creşteri puternice pentru pieţele europene de acţiuni

A.I.Piaţa de Capital / 10 martie 2022

Kathy Bostjancic, Oxford Economics: "Preţurile foarte ridicate ale petrolului şi energiei înceţoşează perspectiva activităţii economice şi a pieţei de capital" 

Pieţele europene de acţiuni erau în creştere ieri, la ora 17:30, după patru sesiuni de scăderi consecutive, apărute pe fondul conflictului din Ucraina ce intră astăzi în cea de-a treia săptămână.

CNBC: Creştere pentru Bitcoin, după ordinul executiv al lui Biden privind activele digitale

CNBC: Creştere pentru Bitcoin, după ordinul executiv al lui Biden privind activele digitale

A.I.Bănci-Asigurări / 10 martie 2022

Ordinul solicită guvernului SUA să exploreze "infrastructura tehnologică şi capacitatea necesară pentru o potenţială" monedă digitală a băncii centrale, conform agenţiei americane  

Bitcoin şi alte criptomonede erau în creştere ieri după-amiază, în urma ordinului executiv al preşedintelui american Joe Biden privind activele digitale, ce pare să susţină industria, conform CNBC.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 10 martie 2022

MACRO NEWSLETTER 10 martie 2022

Macroeconomie / 10 martie 2022

Deficitul comercial al SUA a crescut peste aşteptări în ianuarie 2022, până la 89,7 miliarde de dolari, un nou maxim istoric, de la 82 de miliarde în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,7% a exporturilor de bunuri şi servicii,...

Aprecieri spectaculoase pentru indici

BVBAprecieri spectaculoase pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 10 martie 2022

TeraPlast, MedLife şi Banca Transilvania - printre vedetele sesiunii bursiere Rulaj de 91,9 milioane de lei, sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri spectaculoase în sesiunea de...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo