ZIARUL BURSA

02 decembrie
Ciucă îi ia locul lui Cîţu şi Putin ia locul molimei; calm şi ceai de tei cu Isărescu

APRILIE FINANCIARCiucă îi ia locul lui Cîţu şi Putin ia locul molimei; calm şi ceai de tei cu Isărescu

George MarinescuMacroeconomie / 16 mai

Contextul geo-politic a continuat să afecteze viaţa economică a ţării noastre şi pe parcursul lunii trecute, respectarea de către autorităţile de la Bucureşti a sancţiunilor economice impuse Federaţiei Ruse de Uniunea Europeană şi SUA punându-şi amprenta asupra economiei, care a înregistrat o reducere a vitezei de creştere, o majorare accentuată a preţurilor şi, în final, o inflaţie de 13,8%, procent ce nu l-a speriat pe Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care ne recomandă să ne calmăm cu un ceai de tei.

Luna aprilie în cifre

APRILIE FINANCIARLuna aprilie în cifre

A.V.Macroeconomie / 16 mai

1 aprilie 

- BNR anunţă că, la data de 31 martie 2022, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la 40.143 de milioane de euro, faţă de 41.877 de milioane de euro la 28 februarie 2022.

Sectorul energetic a ţinut la suprafaţă indicii BVB

APRILIE FINANCIARSectorul energetic a ţinut la suprafaţă indicii BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 mai

Creştere de 5,51% pentru BET-NG şi scădere de 0,69% în cazul BET-FI Prime Transaction: "Cronicizarea conflictului din Ucraina, mediul puternic inflaţionist ce determină creşterea dobânzilor şi sentimentul negativ din piaţă au constituit o combinaţie toxică pentru burse în aprilie" 

Energia şi utilităţile au menţinut, în aprilie, indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) la un nivel apropiat de cel de la finele lunii anterioare, într-un climat general neprielnic pieţelor de acţiuni, care se confruntă cu scăderi de la începutul anului, ce au accelerat în ultimele săptămâni.

Războiul şi dreptul

Cristian PîrvulescuEditorial / 16 mai

Cristian Pîrvulescu

Pe 18 mai va începe la Kiev un prim proces care vizează crime de război, cel al lui Vadim Şişimarin, un sergent din armata rusă în vârstă de 21 de ani, acuzat că a ucis, împuşcându-l din spate, un civil ucrainean în satul Ciupahivka din nord-estul Ucrainei, la 80 de kilometri de Sumi.

"Recolta de cereale a Ucrainei va scădea semnificativ în 2022"

MINISTRUL AGRICULTURII DE LA KIEV:"Recolta de cereale a Ucrainei va scădea semnificativ în 2022"

A.V.Internaţional / 16 mai

BERD va finanţa Ucraina pentru susţinerea exporturilor 

Recolta de cereale a Ucrainei va fi mult mai mică anul acesta decât în 2021, deoarece jumătate din terenul însămânţat cu grâu se află în zone unde se desfăşoară lupte intense sau sunt ocupate de forţele ruseşti, a declarat vineri ministrul Agriculturii de la Kiev, Mykola Solskyi, conform Reuters.

Festivalul Shakespeare repune în circulaţie "Navetele culturale"

Festivalul Shakespeare repune în circulaţie "Navetele culturale"

O.D.Cultură / 16 mai

Turismul cultural este revitalizat după ce toate restricţiile impuse de pandemie au devenit istorie. Continuând tradiţia deja celebrelor "Navete culturale" pe care Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova le organizează de mai bine de doi ani, Naţionalul craiovean lansează alte şase ediţii ale acestui program, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, care va avea loc la Craiova, între 19 şi 29 mai 2022.

Tehnologia, ţintă pentru marile companii

Tehnologia, ţintă pentru marile companii

O.D.Companii / 16 mai

Investiţiile în tehnologie se demonstrează a fi cele mai profitabile în această perioadă de mari transformări. Pandemia nu a făcut decât să consolideze impresia generală legată de tehnologie. Mai mult de jumătate (53%) dintre directorii generali din companiile globale afirmă că îşi vor intensifica eforturile de investiţii în tehnologie, în următorii doi ani, reiese din rezultatele studiului EY Tech Horizon 2022.

Lăudătorii lui Putin, sancţionaţi

TENISLăudătorii lui Putin, sancţionaţi

O.D.Sport / 16 mai

Războiul din Ucraina schimbă mult regulile din sport legate de participare şi libertatea de exprimare. Dacă până acum au existat doar suspendări ale sportivilor ruşi, pedepsele se pot extinde şi la cei cu simpatii pentru preşedintele acestei ţări.

Premieră: instituţie afiliată, suspendată din Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă

EFECTELE RĂZBOIULUI DIN UCRAINAPremieră: instituţie afiliată, suspendată din Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă

O.D.Media-Advertising / 16 mai

Războiului declanşat de Rusia izolează această ţară pe toate planurile. Nici presa nu face excepţie. Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă (EANA) a votat cu majoritate de voturi, în cadrul Adunării sale Generale Extraordinare desfăşurate la Sarajevo, suspendarea agenţiei naţionale de presă ruse TASS din cadrul Alianţei, în contextul războiului dus de Rusia în Ucraina.

Irina Dragomir la Art Safari 2022

PLASAMENTE ALTERNATIVEArt Safariul din acest an

Marius TiţaInvestiţii Personale / 16 mai

În anul de graţie 2014, în parcarea de la Athenee Palace, sau Cina, a apărut un sat de corturi de lux. Era prima ediţie a Art Safari, ceva între târg de artă, salon de artă şi expoziţie grea de artă. Majoritare erau galeriile de artă, care îşi închiriau spaţiul, iar o parte, tare dragă regretatei Ruxandra Garofeanu, era dedicată muzeelor de artă din ţară, care veneau în Capitală cu comorile pe care le deţin. Au trecut opt ani de atunci, Art Safari continuă cu osârdie.

Ediţia din 02.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Creşteri pentru indici

BVBCreşteri pentru indici

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 16 mai

Tranzacţii de 56,6 milioane de lei, sub media zilnică a anului Corecţie ex-dividend de 7,37% pentru acţiunile BRD 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de vineri, în ton cu dinamica...

MACRO NEWSLETTER 16 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 16 mai 2022

Macroeconomie / 16 mai

Preţurile de consum din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în aprilie 2022, până la 12,4%, de la 11% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2%, după un avans de 3,3% în luna anterioară.

De la James BOND / 007 la OSS365...

De la James BOND / 007 la OSS365...

Didier SPELLACompanii / 16 mai

1. De la James Bond / 007...(de la o definiţie la un tip de personaj) 

Un spion sau agent secret este o persoană care se ocupă cu spionajul sau, în general, cu o activitate legată de colectarea clandestină de informaţii secrete sau de...

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo